Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Billeje Rhodos - kør selv til strande og seværdigheder på Rhodos’ nordkyst

Den græske ø, Rhodos, er umådelig populær blandt turister. Den foretrukne feriedestination for mange danskere er da også fyldt godt op med klassiske turistoplevelser og har en fantastisk mangfoldighed.

Se kort over Rhodos.

Rhodos er en del af øgruppen Dodekaneserne i det græske øhav og ligger mellem det Ægæiske hav og Middelhavet. To forskellige klimaforhold deler Rhodos i henholdsvis den milde nordlige del og den meget varme sydlige del af øen.

Få en større oplevelse på Rhodos ved at bruge den prisbillige mulighed for billeje på Rhodos, som er tilgængelig flere steder på øen, og kør rundt til mange fascinerende seværdigheder og oplevelser på egen hånd.

Læs mere i artiklen: Billeje Rhodos - tips og anbefalinger om kørsel på Rhodos.

Nedenfor er, i korte træk, samlet lidt information om, hvad man kan forvente på Rhodos’ nordkyst.

Toyota Yaris

Toyota Yaris med plads til 4/5 personer og ferie-bagage - ofte billige tilbud på Rhodos billeje (biligst i Rhodos Lufthavn RHO) i denne bilklasse.

Kør selv til det nordlige Rhodos - en perfekt biltur i de grønne landskaber
Den nordlige del af Rhodos ligger under for vejrforholdene fra det Ægæiske hav og det er lig med et mere behageligt og mildt klima end den golde og tørre sydkyst, som vender mod Middelhavet.

Se Rhodos klimakort.

De frodiggrønne landskaber på nordkysten er helt ideelle til en køretur, enten langs med den smukke kystvej eller gennem skovterrænet inde på øen, hvor man kan opleve mange originale, gamle landsbyer. Landskabet er ganske bjergrigt, men man kan sagtens komme rundt i en almindelig personbil på Rhodos’ nordlige spids.

En hovedvej strækker sig fra Rhodos by til Monolithos på nordkysten, hvor der er strandferie-resorter og seværdigheder i blandt andet byerne Ialyssos, Kremasti, Paradisi, Theologos og Soroni.

Se vejkort over Rhodos.

Strande og vandsportsaktiviteter på Rhodos’ nordkyst
De mest populære strande på Rhodos ligger i den sydlige del, ved de roligere og varmere farvande mod Middelhavet.

Strandene ved Rhodos’ nordkyst er mindre og som oftest en blanding af sand og småsten. Havet her, er mere uroligt og betingelserne for at dyrke sport på vandet er langt bedre, især på den forblæste spids af det nordlige Rhodos.

De smukkeste og samtidigt mest værdsatte kitesurfing og windsurfing strande på Rhodos’ nordkyst ligger i Ialyssos, Paradisi, Ixia og Fanai. Der ligger desuden små strande i gåafstand fra Rhodos by, så som Elli strand, kendt som Trambolino. Den er populær blandt øens turister.

Se kort over de bedste strande på Rhodos.

Feriehotel områder på Rhodos (Nord) - Hilton, Sheraton, Aldemar
Nordkysten på Rhodos er kendt for sine livlige ferieresorter og det intense natteliv.

Der ligger mange femstjernede hoteller på kysten mellem Rhodos by og Paradisi, med fantastiske swimmingpools, der fint kompenserer for knapheden på sandstrande. De allerbedste restauranter, barer, natklubber, diskoteker og kasinoer venter på turisterne som skal bo på Hilton Rhodes Resort i Ixia, på Sheraton Rhodes Resort i Ialyssos eller på Aldemar Paradise Mare, bare for at nævne et par luksushoteller i den nordlige del af Rhodos.

For at få mere afdæmpede omgivelser til mere overkommelige priser, findes der andre overnatningsmuligheder i landsbyerne Paradisi, Soroni og Theologos. Disse rolige og charmerende byer er bestemt værd at besøge for alle, som vil opleve en del af den uspolerede, græske kultur og prøve lokale egnsretter på de traditionelle tavernaer.

Største turistattraktioner på Rhodos nord - kør selv i udlejningsbil
Der er masser af turistattraktioner på det nordlige Rhodos og man bør afsætte flere dage til sightseeingture.

Alt imens den største koncentration af seværdigheder er beliggende i øens hovedstad, Rhodos by, er der mange andre steder langs med nordkysten der bestemt er et besøg værd.

Historiske monumenter i Rhodos by
Det historiske kvarter i Rhodos by er udpeget af UNESCO som verdenskulturarv og anses for at være én af Europas bedst bevarede middelalderbyer. Som vidnesbyrd til den fascinerende historie om den militære enhed Knights of St. John, også kendt som Knights Hospitalliers, kan Rhodos fremvise unikke monumenter, blandt dem byens omkringliggende Citadel.

Find billig billeje i Rhodos by

Ialyssos
Ialyssos ligger kun en kort køretur fra Rhodos by (omkring 6 km) og er en livlig turistby, med en kombination af moderne hotelkomplekser og spændende, historiske seværdigheder, som for eksempel middelalderklosteret Filerimos. Stranden ved Ialyssos er surferes foretrukne område på Rhodos og interesserede i snorkling og sejlads går heller ikke forgæves her.

Lej en bil i Ialyssos - Rhodos billeje med Cartrawler 

Sommerfugledalen på Rhodos
Lidt mere end fem kilometer sydøst for landsbyen Theologos ligger Sommerfugledalen, også kendt som Petaloudes. Det er en af Rhodos’ mest besøgte turistattraktioner. Hver sommer bliver dalen helt spektakulært overvældet af tusinder af sommerfugle, af arten Panaxia, som kommer hertil for at formere sig.

Oldtidsbyen Kamiros - arkæologiske seværdigheder på Rhodos
Kamiros’ ruiner er en af de mest spændende, arkæologiske udgravninger på Rhodos. Den sammenlignes tit med Pompeji og oldtidsbyen i 3 etager ligger på den nordlige del af Rhodos, tre kilometer vest for byen Kalavarda. Fra Kamiros har man en fantastisk udsigt over kysten og havet og enhver træt turist vil efter en lang dag med sightseeing med garanti live op her.

Rhodos billeje - køreafstande fra Rhodos by
Sightseeing i Rhodos by kræver ikke en bil. Byens historiske kvarter er stort set lukket for biltrafik og byen mangler i høj grad parkeringspladser.

Men planlægger man at tage på en dagstur eller to væk fra øens hovedstad, kan man i nedenstående oversigt se de omtrentlige afstande fra Rhodos by til andre spændende destinationer på den nordlige del af Rhodos:

  • afstand fra Rhodos by - Ialyssos: 6 km
  • afstand fra Rhodos by - Paradisi: 13 km
  • afstand fra Rhodos by - Theologos: 19 km
  • afstand fra Rhodos by - Soroni: 22 km
  • afstand fra Rhodos by - Sommerfugledalen (Petaloudes) 20 km

Se også: Cartrawler Grækenland - billig lejebil i Rhodos Lufthavn


Billeje Rhodos - kør selv til strande og seværdigheder på Rhodos’ nordkyst
Artikel: Billeje Rhodos - kør selv til strande og seværdigheder på Rhodos’ nordkyst

Emner: , , , , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar