Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Billeje Spanien - gode råd om leje af bil med lav selvrisiko forsikring

Spanien er et af de billigste lande at leje bil i. Specielt hvis man ikke har brug for en stor udlejningsbil, er priserne på billeje i Spanien generelt meget rimelige.

Der er så godt som altid fri kilometer inkluderet i leje-prisen, og Spanien er måske det billigste land, når man ser på selvrisiko på billeje-forsikringen.

Søg priser på billig billeje i Spanien (sammenlign priser og betingelser)

Netop på selvriskoen på Spanien-billeje kan det dog betale sig at være ekstra opmærksom. Billige lavpris-udlejningsselskaber, som eksempevis Goldcar, har i de senere år hævet selvrisikoen betydeligt, og selv for små biler er det ikke usædvanligt med over €1000 i selvrisiko ved dette selskab (Goldcar).  

Andre næsten lige så billige Spanien billeje-selskaber på Tenerife, Gran Canaria eller Mallorca har stadig relativt ofte lav selvrisiko ned til omkring €500-€600 - og altså ofte næsten lige så lave priser på selve billejen, som Goldcar.

Se også: Derfor skal man undgå Goldcar.

VW Golf

VW Golf med 5 døre er populær i kompakt-klassen (Golf-klassen) ved billeje i Spanien.

Forsikring af lejebil i Spanien - gode råd
Alle udlejningsbiler i Spanien har lovpligtig forsikring inkluderet i prisen, og desuden er bilens værdi kasko-forsikret. Der er dog stort set altid en selvrisiko.

Det forekommer ofte i Spanien (og specielt på Tenerife, Gran Canaria og Mallorca)  at en selvrisiko på en normal lille bil kun er på 300-400 euro (mod ofte 700-1200 euro i Tyskland). Derfor er det værd at overveje at undlade at tegne ekstra forsikring på selvrisikoen, da et så lille beløb trods alt er til at bære i forhold til en daglig præmie i mange selskaber på omkring 40-75 kroner (5 til 9 euro) for at undgå selvrisiko.

Bemærk at ekstra forsikring mod selvrisiko altid tilbydes ved booking af bil på Guide-Billig-Billeje.dk . Der er tale om en ekstra forsikring. Man kan køre 100% lovligt uden at tegne den ekstra selvrisiko-forsikring.

Billejeinfo Spanien: Skal man tegne ekstra forsikring ved leje af bil.

Hos nogen billeje-selskaber i Spanien, hvis selvrisikoen (excess) på en udlejningsbil er angivet til nul (0), er der dog stadig en selvrisiko på glas- og rudeskader, undervognsskader, forkert påfyldning af brændstof, tab af nøgle og skader på dæk (punkteringer/hærværk). Det fremgår dog altid af forsikringsbetingelserne (se pris-detaljer) på udlejningsbilen.

Se mere om de lidt specielle forsikringsbetingelser på nogen (men ikke alle) spanske udlejningsbiler: Forsikringsbetingelser ved billeje i Spanien.

Priser på billeje i Spanien
Om sommeren i august og september stiger priserne på billeje i Spanien normalt med 10-25% - og nogen gange endnu mere.

Udviklingen i de senere år har betydet flere turister end normalt rejser til Spanien på grund af uro mange andre steder, så mange biludlejningsselskaber har kunnet ekspandere forretningen. Nogen har forsøgt at hæve prisen mere end normalt i sommerperioden, men i 2017-2018 er trenden at billig Spanien billeje er mulig at booke helt hen i maj-juni måned. Der er dog fortsat meget stor sandsynlighed for at priserne på lejebiler stiger kraftigt sidst i juli og august ved sen booking.

Lejer man en bil for én dag i Spanien, får man lov til at betale, men prisen for en uges billeje er ofte billig, selv for unge mennesker. I Malaga vil man for eksempel som 21-årig kunne leje en bil for under 400 kroner i en uge med fri kilometer. Selvrisiko svinger en del. Eksempel: Billigste selvrisiko i Malaga Lufthavn er ofte på 700-900 euro (som blokeres på kundens kreditkort). Den billigste Malaga lejebil koster fra kun ca. 80-100 kroner at leje for en dag i oktober måned. 

Seat Mii Rent A Car

Billigste Spanien billeje er ofte en Seat Mii (samme bil som VW Up).

Vil man gerne prøve oplevelsen at køre uden tag, er Spanien et af de billigste lande, hvor man kan leje en cabriolet. Priserne for de billigste åbne udlejningsbiler (typisk Peugeot 208 CC, Renault Megane CC, Mini Cooper Cabriolet, VW Beetle Cabriolet eller lign) uden for højsæsonen starter omkring 1.800 til 2.300 kroner per uge.   

Lej en spansk bil i Spanien
Spanien har mange bilfabrikker, og egenproducerede biler dominerer som oftest udvalget af de mindre biler til leje. Man kan derfor være næsten sikker på at få en Seat Ibiza, Opel Corsa eller VW Polo, når man lejer bil i en den lille supermini-klasse.

Seat Ibiza 2017

Seat Ibiza ny model på Geneve Motorshow 2017 © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk.

Barcelona, Murcia, Girona-Lufthavn (og Barcelona-BCN Lufthavn), Malaga, Alicante, Mallorca, Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Ibiza og Madrid modtager det største antal turister fra Norden, og alle steder er der et bredt udvalg af billeje-selskaber at vælge imellem.

Blandt de bedste og billigste udbydere af biludlejning i Spanien finder man Record Go, Marbesol, OK Car Rental, Budget, Interrent, Alamo, Keddy med flere.

Man kan dog også sagtens ske at finde konkurrencedygtige tilbud fra Avis, Hertz, Europcar eller Sixt.

Seat Alhambra - lej MPV i Spanien

En stor Spanien udlejningsbil med plads til 7 personer - Seat Alhambra MPV.

Kørsel i Spanien i udlejningsbil
Man kører tæt og relativt hurtigt i Spanien, men efter et stykke tid vender man sig til den for nordeuropæere lidt aggressive spanske kørestil og de spanske medtrafikanternes generøse brug af hornet. Det er værst i byer som Madrid og Barcelona.

Siden hastighedsgrænserne blev sat ned til 120 km/t på motorvej og bøderne blev sat op, køres der generelt meget mere behersket og som regel kun 10-20 km/t for stærkt.

Bemærk at såfremt man er nødt til at forlade bilen på vejen, er det lovpligtigt at bruge den gule advarselsvest, som findes i alle udlejningsbiler. Vigespor er i øvrigt ikke rigtigt ’slået an’ alle steder i Spanien, så vesten er absolut ikke for sjov. Myndighederne har i de senere år opnået en stor fartreduktion på de spanske motorveje, som følge af ganske voldsomme stigninger i bøde-niveauet for at køre for stærkt - og langt mere kontrol.

Man skal dog regne med at de spanske lastbilchauffører kører stærkt ned af bakke for at kunne komme op af den næste, så derfor er det tilrådelæigt at være ekstra opmærksom ved kørsel i Spanien og ikke regne med at kunne kigge på kort og køre samtidigt i de spanske bjerge.

Der har desværre været mange tilfælde af trick-tyverier mod turister (ofte med udenlandsk registrerede biler) på de spanske motorveje, så lad være med at være godtroende, og man skal af samme grund undgå at overnatte på rastepladser og tage et motel eller en campingplads i stedet for.

Benzin og diesel er generelt 15-25% billigere i Spanien i forhold til i Danmark. Skal man til Portugal i en spansk udlejningsbil, er det en fordel at fylde tanken op i Spanien, da benzin og diesel i Portugal ofte koster næsten det samme som i Danmark. Undlad ved kørsel i nyere biler med avancerede benzinmotorer at benytte de mindste tankstationer med suspekte (eller ingen) brand. Der er eksempler på at benzinen kan være fortyndet. 

Klik her for at sammenligne priser på billeje i Spanien


Billeje Spanien - gode råd om leje af bil med lav selvrisiko forsikring
Artikel: Billeje Spanien - gode råd om leje af bil med lav selvrisiko forsikring

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar