Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Canada nationale helligdage 2016/2017 oversigt

Det er ti provinser og tre territorier, der til sammen udgør landet Canada. Netop det, gør også, at mange af Canadas helligdage bliver fejret lokalt i udvalgte provinser eller territorier. Kun et udpluk af Canadas helligdage fejres nationalt.

Overblik over nationale helligdage i Canada

2016

Navn på dansk/fransk

2017

1 januar (fredag)

Nytårsdag /Jour de I’An

1 januar (søndag)

25 marts (fredag)

Lang fredag/Vendredi Saint

14 april (fredag)

1 juli (freday)

Canada Day/Fête du Canada

1 juli (lørdag)

5 september (mandag)

Arbejdernes kampdag/Fête du Travail

4 september (mandag)

25 december (søndag)

Juledag/Noël

25 december (mandag)

Listet herover er de nationale helligdage, der er lovbestemte. Der er dog også helligdage, der er lovbestemte, men kun for forbundsansatte - banker og posthuse følger også disse helligdage. I nogle provinser opfattes disse som ’valgfrie’ helligdage - altså er de ikke betalte helligdage i hele Canada.

Canada Day Ottawa

Canada Day som det fejres foran Parlamentet i Ottawa.

2016

Navn på dansk/fransk

2017

28 marts (mandag)

2. påskedag/Lundi de Pâques

17 april (mandag)

23 maj (mandag)

Victoria Day/Fête de la Reine ou Journée nationale des Patriotes

22 maj (mandag)

10 oktober (mandag)

Takkefest/Action de Grâce

9 oktober (mandag)

11 november (fredag)

Mindedag for de faldne i krig/Jour du Souvenir

11 november (lørdag)

26 december (mandag)

2. Juledag/Lendemain de Noël

26 december (tirsdag)

2. Påskedag er en valgfri helligdag i Alberta og Prince Edward Island, og kun en offentlig fridag for offentligt ansatte i Yukon og forbundsansatte i hele Canada.

Victoria Day er en valgfri helligdag i provinserne New Brunswick, Nova Scotia og Prince Edward Island. I Alberta, British Columbia, Manitoba, Northwest Territories, Nunavut, Ontario, Saskatchewan og Yukon er det en offentlig fridag.

Takkefest er ikke en betalt offentlig helligdag i New Brunswick, Newfoundland and Labrador, Nova Scotia og Prince Edward Island. Det er dog en provinsiel offentlig fridag i Alberta, British Columbia, Manitoba, Northwest Territories, Nunavut, Ontario, Quebec, Saskatchewan og Yukon.

Mindedagen for de faldne i krig, er en offentlig fridag i alle Canadas provinser undtagen i Manitoba, Newfoundland and Labrador, Ontario og Quebec.

2. Juledag er ikke en betalt helligdag, men en valgfri helligdag i Alberta, New Brunswick, Nova Scotia og Prince Edward Island. I Yukon er det en offentlig fridag for offentligt ansatte.

For alle i British Columbia, Manitoba, Newfoundland and Labrador, Northwest Territories, Nunavut, Quebec og Saskatchewan, der er offentligt ansat, er 2. juledag ikke en helligdag. Ontario er den eneste provins, hvor 2. juledag er en offentlig helligdag.

Der er også andre normale offentlige helligdage i Canada - disse helligdage er inddelt efter provinser og er ikke nationale helligdage.

Familiedag Canada
Familidag/Fête de la Famille er en helligdag, som fejres d. 8. februar 2016 og 13. februar 2017 i British Columbia. Det er også en helligdag i Alberta, Ontario, Saskatchewan, Manitoba, Prince Edward Island og Nova Scotia og i disse provinser fejres dagen d. 15. februar i 2016 og 20. februar 2017.

Den 15. februar i 2016 og 20. februar 2017 er også datoerne for tre andre helligdage; Louis Riel Day (Journée Louis Riel), som fejres i Manitoba, Islander Day/Fête des Insulaires, som fejres i Prince Edward Island provinsen. Sidst, men ikke mindst, er der Herritage Day (Fête de Patrimoine) i Nova Scotia, som også fejres på disse datoer.

Canadas Civic Holiday
Civic Holiday betyder, i den mest almindelige oversættelse; offentlig helligdag. Dog er det ikke tilfældet med Canadas Civic Holiday. Denne helligdag i Canada er en dag, der skal erstatte provinsernes og territoriernes fødselsdag. Helligdagen fejres den første mandag i august.

Newfoundland and Labrador, Quebec og Yukon anerkender dog ikke helligdagen overhovedet, hvor nogle provinser (Ontario, Alberte, Manitoba, Nova Scotia og Prince Edward Island) har valgt at gøre helligdagen til en valgfri helligdag - hvilket betyder, at arbejdsgiverne ikke behøver at betale deres ansatte for at tage dagen fri.

Det er kun i Saskatchewan, British Columbia, New Brunswick, Nunavut og Northwest Territories, som har valgt at gøre dagen til en offentlig helligdag.

Canadas Civic Holiday fejres d. 1. august 2016 og d. 7 august I 2017. 


Canada nationale helligdage 2016/2017 oversigt
Artikel: Canada nationale helligdage 2016/2017 oversigt
Artikel senest revideret: onsdag, december 16 2015
Emner: , ,