Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Canada nationale helligdage 2018-2019 oversigt - fordelt på provinser

Det er ti provinser og tre territorier, der til sammen udgør landet Canada. Netop det, gør også, at mange af Canadas helligdage bliver fejret lokalt i udvalgte provinser eller territorier. Kun et udpluk af Canadas helligdage fejres nationalt.

Overblik over nationale helligdage i Canada

2018

Navn på dansk/fransk

2019

1 januar (mandag)

Nytårsdag /Jour de I’An

1 januar (tirsdag)

30 marts (fredag)

Lang fredag/Vendredi Saint

19 april (fredag)

2 juli (manday)

Canada Day/Fête du Canada

1 juli (mandag)

3 september (mandag)

Arbejdernes kampdag/Fête du Travail

2 september (mandag)

25 december (tirsdag)

Juledag/Noël

25 december (onsdag)

Listet herover er de nationale helligdage, der er lovbestemte.

Der findes dog også helligdage i Canada, der er lovbestemte, men kun for forbundsansatte. Bemærk at banker og posthuse også følger disse helligdage. I nogle provinser opfattes disse som ’valgfrie’ helligdage - hvilket betyder er de ikke er betalte helligdage i hele Canada.

Canada Day Ottawa

Canada Day som det fejres foran Parlamentet i Ottawa.

2018

Navn på dansk/fransk/engelsk

2019

2 april (mandag)

2. påskedag/Lundi de Pâques

22 april (mandag)

21 maj (mandag)

Victoria Day/Fête de la Reine ou Journée nationale des Patriotes

20 maj (mandag)

8 oktober (mandag)

Takkefest/Action de Grâce / Thanksgiving (som i USA - dog ikke samme dato)

14 oktober (mandag)

12 november (mandag) holdes som helligdag i mange provinser

Mindedag for de faldne i krig/Jour du Souvenir / Remembrance Day

11 november (mandag)

26 december (onsdag)

2. Juledag/Lendemain de Noël /Boxing Day

26 december (torsdag)

2. Påskedag er en valgfri helligdag i Alberta og Prince Edward Island, og kun en offentlig fridag for offentligt ansatte i Yukon og forbundsansatte i hele Canada.

Victoria Day er en valgfri helligdag i provinserne New Brunswick, Nova Scotia og Prince Edward Island. I Alberta, British Columbia, Manitoba, Northwest Territories, Nunavut, Ontario, Saskatchewan og Yukon er det en offentlig fridag.

Takkefest / Thanksgiving i Canada er ikke en betalt offentlig helligdag i New Brunswick, Newfoundland and Labrador, Nova Scotia og Prince Edward Island. Det er dog en provinsiel offentlig fridag i Alberta, British Columbia, Manitoba, Northwest Territories, Nunavut, Ontario, Quebec, Saskatchewan og Yukon.

Mindedagen for de faldne i krig / Remembrance Day, er en offentlig fridag i alle Canadas provinser undtagen i Manitoba, Newfoundland and Labrador, Ontario og Quebec.

2. Juledag er ikke en betalt helligdag, men en valgfri helligdag i Alberta, New Brunswick, Nova Scotia og Prince Edward Island. I Yukon er det en offentlig fridag for offentligt ansatte.

For alle i British Columbia, Manitoba, Newfoundland and Labrador, Northwest Territories, Nunavut, Quebec og Saskatchewan, der er offentligt ansat, er 2. juledag ikke en helligdag. Ontario er den eneste provins, hvor 2. juledag er en offentlig helligdag.

Der er også andre normale offentlige helligdage i Canada - disse helligdage er inddelt efter provinser og er ikke nationale helligdage.

Familiedag Canada
Familidag/Fête de la Famille er en helligdag, som fejres d. 12. februar 2018 og 11. februar 2019 i British Columbia. Det er også en helligdag i Alberta, Ontario, Saskatchewan, Manitoba, Prince Edward Island og Nova Scotia og i disse provinser fejres dagen d. 19. februar i 2018 og 18. februar for året 2019. Dagen fejres den 3. mandag i februar i en række Canada prpvinser; dog allerede 2. mandag i februar i British Columbia.

Den 19. februar i 2018 og 18. februar 2019 er også datoerne for tre andre helligdage; Louis Riel Day (Journée Louis Riel), som fejres i Manitoba, Islander Day/Fête des Insulaires, som fejres i Prince Edward Island provinsen. Sidst, men ikke mindst, er der Herritage Day (Fête de Patrimoine) i Nova Scotia, som også fejres på disse datoer.

Canadas Civic Holiday
Civic Holiday betyder, i den mest almindelige oversættelse; offentlig helligdag. Dog er det ikke tilfældet med Canadas Civic Holiday. Denne helligdag i Canada er en dag, der skal erstatte provinsernes og territoriernes fødselsdag. Helligdagen fejres den første mandag i august.

Newfoundland and Labrador, Quebec og Yukon anerkender dog ikke helligdagen overhovedet, hvor nogle provinser (Ontario, Alberte, Manitoba, Nova Scotia og Prince Edward Island) har valgt at gøre helligdagen til en valgfri helligdag - hvilket betyder, at arbejdsgiverne ikke behøver at betale deres ansatte for at tage dagen fri.

Det er kun i Saskatchewan, British Columbia, New Brunswick, Nunavut og Northwest Territories, som har valgt at gøre dagen til en offentlig helligdag.

Canadas Civic Holiday fejres d. 6. august 2018 og d. 5 august I 2019. 


Canada nationale helligdage 2018-2019 oversigt - fordelt på provinser
Artikel: Canada nationale helligdage 2018-2019 oversigt - fordelt på provinser

Emner: , ,