Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Geneve 2015 - guide til events, oplevelser og festivaler i Schweiz

Find de billigste priser på billeje i Geneve Lufthavn, Schweiz

Det kosmopolitiske Geneve, Schweiz’ næststørste by, har som sædvanlig et stort udvalg af events og begivenheder på programmet, der næsten med garanti rammer enhver smag og interesse.

Læs mere i nedenstående oversigt over de vigtigste events og festivaler i Geneve, Schweiz i 2015.

Se højdepunkterne fra en sightseeing tur rundt i Geneve

JANUAR event i Geneve

artgenève 2015 - international kunstmesse Geneve
29. januar - 1. februar
Geneve Palexpo

Den internationale kunstmesse i Geneve, eller artgéneve som den hedder, finder sted i byens store kongrescenter Palexpo. Kunstmessen er helt og holdent dedikeret til moderne kunst og her oplever man ikke bare kunstnerne og deres værker, men også flere kunstgallerier, kunstinstitutioner og udgiverne af kunstbøger og kunstmagasiner, samt meget andet. Få mere information på den officielle hjemmeside artgenève Salon d’art.

Find det opdaterede messe og eventprogram på Palexpo Geneve.

FEBRUAR events i Geneve

Fête a la Feuille
Fra sidst i februar til først i marts
Promenade de la Treille

Festlighederne for de første blade på træerne afholdes overalt i Schweiz og i Geneve finder festlighederne sted på La Treille Promenade, omgivet af kastanjetræer. Træernes første blade bebuder forårets ankomst til Geneve.

MARTS oplevelser i Geneve - biludstilling

Det 85. Internationale Motorshow Geneve 2015
5. marts til 15. marts
Palexpo

Det internationale motorshow i Geneve er et af de vigtigste og mest populære shows for Europas bilindustri. Mange nye bilmodeller bliver vist frem for omkring 700.000 besøgende hvert år. Se højdepunkter fra 2014 udgaven af Geneve Motor Show nedenfor:

APRIL Geneve 2015 events

Den 43. Internationale Udstilling af Nye Tekniske Produkter Geneve
15. april - 19. april
Palexpo

Exhibition of Inventions er verdens største markedsplads for nye opfindelser og hylder menneskets kreativitet og opfindsomhed. Det er underholdning for alle. Udover de mere avancerede projekter, der sigter mod seriøse pengeinvestorer, kan man som almindeligt interesseret underholdes af mere eller mindre praktiske opfindelser og gadgets, der sagtens kan blive morgendagens store salgshit i underholdningsindustrien.

Guide til mere information på Geneva Exhibition of Inventions hjemmeside.

MAJ event Geneva

EBACE 2015 - European Business Aviation Convention and Exhibition Geneva
19. maj til 21. maj
Palexpo

Dette arrangement er udelukkende for professionelle i luftfartsindustrien. Få flere oplysninger om sidste års udgave EBACE2014.

JUNI musik-oplevelser i Geneve, Schweiz

Fête de la Musique Geneva
19. juni til 21. juni
Geneve, forskellige spillesteder

Dagen for Verdensmusik fejres over hele kloden omkring sommerens første dag den 21. juni og er især en særlig begivenhed i Geneve. Et forbløffende antal på 500 koncerter, musikalske happenings, udstillinger, filmfremvisninger og workshops løber af stablen under Geneve Musik Festival 2015, fordelt på flere indendørs og udendørs scener og spillesteder i byen.

Rosensort Konkurrencen - Rose d’Or Festival Geneve
22. juni
Parc La Grange, Geneve

Man bør ikke snyde sig selv for den fantastiske oplevelse at kunne beundre mange forskellige og smukke roseblomster, der udstilles af blomsteravlere fra hele verden i konkurrencen om at vinde titlen for den smukkeste rose i Rose d’Or Festivalen i Geneve. Rosensort konkurrencen afholdes hvert år den fjerde mandag i juni måned.

JULI - Montreux Jazz og Europæiske triathlon mesterskaber i Geneve

Geneve ETU Triathlon European Championship 2015
9. juli - 12. juli
Geneve

Triatlon-atleter fra hele verden kender helt sikkert Geneve Triathlon. Byens smukke omgivelser er perfekte til sådan en begivenhed, med svømning over Genevesøen, en meget udfordrende cykelrute og et løb langs søens bredder.

Montreux Jazz Festival 2015
3. juli - 18. juli
Montreux

Den smukke by Montreux på bredden af Genevesøen, omkring 100 km fra Geneve, er vært for den næststørste jazzfestival i verden. Montreux festivalen omfavner mange musikgenrer lige fra ren jazzmusik til blues, rock og soul og har gennem sin 40 år lange eksistens budt velkommen til mange historiske musikere, blandt andre Carlos Santana, Al de Meola, Ella Fitzgerald, James Brown, Led Zeppelin, Pink Floyd og mange, mange flere. Læs meget mere og få guide til mere information på Montreux Festival 2015.

Fêtes de Genève - Geneve Festival 2015
Endelig dato for 2015 er per medio november 2014 endnu ikke fastlagt
Geneve - forskellige spillesteder

Den årlige Fêtes de Genève afholdes fra sidst i juni til først i august måned og er den største event af sin slags i Schweiz med flere hundredetusinde besøgende. Mange koncerter ved Geneve festivalen er gratis og afvikles på flere forskellige spillesteder i byen. Et stort antal events følger i kølvandet, blandt andet et tivoli, optog og parader, fyrværkerishow og sportskonkurrencer. Gå ikke glip af Lakefront festivalen som er en del af Fêtes de Genève, med masser af showopvisninger indenfor vandsportsgrene, som for eksempel jetski og vandski.

Skal man til festival i Geneve for første gang, er det en fantastisk måde at lære byen at kende. Desuden inviterer arrangørerne hvert år en udvalgt nation som æresgæst og beder dem fremvise deres bedste indenfor landets egen kultur, lokale traditioner og kulinariske egnsretter.

Se det store fyrværkerishow, der afsluttede Geneve Festival 2014

AUGUST - Schweiz nationaldag 1. august

Schweizisk Nationaldag 2015 - Fête National Geneve
1. august
Geneve - forskellige scener og spillersteder

Den første august fejrer hele Schweiz landets nationaldag. Geneve har, ligesom i mange andre schweiziske byer, parader og optog, fyrværkerishows og live musik.

SEPTEMBER events Geneve 2015

La Bâtie Festival Geneve 2015
31. august - 15. september
Geneve - forskellige scener og spillesteder

La Bâtie er en årlig tilbagevendende begivenhed og er en festival på tværs af scenekunsten, med fokus på dansen i sine forskellige former. Lige fra klassisk til moderne. Shows, optrædener og visuel kunst kan opleves flere forskellige steder i byen: på teatre, universitetsauditorier, museer, barer og endda nedlagte fabriksområder.

Mere information på La Bâtie Festivals officielle hjemmeside.

OKTOBER events - chokolade-messe i Geneve

International Chocolatiers og Chokolade Messe Geneve 2015
10-11. oktober
Geneve - lokalitet endnu ikke annonceret

Schweiz har en meget lang tradition for chokoladeproduktion. Oktober 2015 er Geneve vært for en messe for chokoladeproducenter, chokolade feinschmeckere og alle almindelige chokolade entusiaster. Kom forbi og smag på nogle af verdens fineste chokolader fra de små fabrikanter og chokoladeindustrien.

NOVEMBER oplevelser i Geneve

Geneve julefestival og julemarked
28. november 2015 - 4. januar 2016
Fusterie Pladsen og andre steder udover byen

Juletiden er et hyggeligt tidspunkt til et besøg i Geneve og varer lige fra slutningen af november til først i januar. Hele byen kommer i julehumør, med dekorative udsmykninger, julesalmesang, skøjteløb og andre af julens mange aktiviteter, der afholdes forskellige steder i Geneve. Den smukkeste del af byen er måske Fusterie Pladsen, der forvandles til en stor, hyggelig bjerglandsby med træhytter, hvorfra man kan købe håndlavede fødevareprodukter og lokalt fremstillet kunsthåndværk. Den hyggelige juleby er helt ideel til juleshopping og til at få prøvesmagt en masse lokale delikatesser, der kan købes i de mange, hyggelige salgsboder med mad og søde sager.

En anden og meget smuk begivenhed ved juletid i Geneve er Juletræs Festivalen, hvor byen lægger plads til en stor udstilling af juletræer, dekorerede af lokale og internationale kunstnere.

DECEMBER events i Geneve

Geneve l’Escalade 2015
11. december
Geneve centrum

Fête de l’Escalade er én af de mest underholdende oplevelser for både lokale indbyggere og turister på besøg i Geneve. På denne dag fejres en historisk begivenhed - et fejlslået angreb af Greven af Savoy på den dengang meget velhavende bystat Geneve, i det 17. århundrede.

Om natten den 11. december 1602 forsøgte tropperne fra Savoy herredømmet at bestige (escalade på fransk) byens ydre mure, men mødte stærk modstand fra Geneves indbyggere. Overleveringen fortæller, at en kvinde, kendt som Mere Royaume, gik foran byens forsvarer og hældte en kedel varm suppe i hovederne på angriberne udefra. Den scene i historien opføres hvert år i Geneve og der tillægges stor opmærksomhed på de historiske detaljer.

Lige inden denne historiske opsætning finder sted, afholdes en af Geneves største sportsbegivenheder: gadeløbet kendt som Course de l’Escalade.


Geneve 2015 - guide til events, oplevelser og festivaler i Schweiz
Artikel: Geneve 2015 - guide til events, oplevelser og festivaler i Schweiz

Emner: , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar