Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Waikiki billeje - Oahu, Hawaii

Et af Hawaiis absolutte midtpunkter for turisme, må siges at være Waikiki Beach. Stranden hører til en af verdens mest berømte.

Find en lejebil ved Ilikai i Waikiki

Den famøse stillehavskyst på Hawaii er hjemsted for en række luksushoteller; blandt andet Ilikai hotellet, som kan ses i serieintroen til den amerikanske Tv-serie Hawaii Five-O.

Waikiki er hawaiiansk og betyder sprøjtende ferskvand. Området har fået sit navn på grund af de mange kilder og vandløb, der engang adskilte Waikiki fra det indre land.

Cadillac CTS leje Hawaii

Billig luksus-lejebil på Waikiki Beach - lej en Cadillac CTS.

Tilbage i 1800-tallet var Waikiki Beach hjem for det hawaiianske kongehus, der nød at surfe på tidlige udgaver af longboards. Mange af de luksusresorts, der i dag ligger på stranden, kan dateres helt tilbage til starten af det 20. århundrede.

Stranden er ofte vært for et stort antal events - blandt andet surfing konkurrencer, den traditionelle huladans og outrigger kanorace.

Pearl Harbour Monument Honolulu
Den hawaiianske ø Oahu er ikke den største af de hawaiianske øer, men den er en af de vigtigste. Øen har en kystlinje på omkring 365 km og et areal på 1.545 km2 - hvilket er halvt så stort som Fyn. Øens størrelse gør det muligt, at se et stort antal seværdigheder indenfor relativt kort tid. Specielt hvis man vælger, at leje en bil på rejsen.

Oahu er en ø med utroligt mange seværdigheder og en fantastisk natur og historie. Mange af seværdighederne er virkelig et besøg værd, og nås nemmest med bil - enten noget af eller hele vejen.

Pearl Harbour Hawaii USS Arizona

USS Arizona mindesmærke for angrebet på Pearl Harbour.

I Honolulu, omtrent 18km fra Waikiki, ligger et vigtigt mindesmærke for både Hawaii og resten af USA; USS Arizona mindesmærket. Det er opført til minde og ære for angrebet på Pearl Harbour i 1941. Monumentet bliver besøgt af ca. 2 millioner mennesker hvert år. Ikke langt derfra ligger også USS Missouri - et amerikansk krigsskib.

Diamond Head og Hanauma Bay
Den amerikanske vulkanø Oahu har en fantastisk natur at byde på. Dette inkluderer alt fra vulkankratere til vandfald.

Diamond Head er én af de ting, man ikke må gå glip af, når man besøger Oahu. Det er en vulkansk tuf kegle. På hawaiiansk hedder den Le’ahi. Diamond Head er omkring 200.000 år gammel og har været inaktiv i 150.000 år.

Waikiki Diamond Head Hawaii

 Diamond Head - ikke langt fra Waikiki Beach.

Krateret ligger i en natur park, det har åbent fra klokken 6:00 til klokken 18:00. Det koster $1 per person, hvis man er på gåben til parken. Er man i bil, koster det $5 per bil - det betales kontant ved indgangen.

I parken er der en rute, man kan følge rundt. Ruten er omkring 2,5 kilometer lang, men det tager cirka 2 timer, at gå turen derop. Fra parkeringspladsen til krateret er der 1,3 km, men også en stigning på 171 meter. De første 300 meter er lagt en beton fodgængersti - når den slutter, bliver stien meget ujævn og stejl, hvilket kræver opmærksomhed og ordentligt fodtøj. For at komme fra Waikiki til Diamond Head skal man knap 5 kilometer mod øst - hvilket er en 10-minutters køretur.

Fortsætter man endnu 20 minutter mod øst fra Diamond Head, når man Hanauma Bay, som er en bugt formet inde i en tuf ring. Stedet er ofte besøgt af turister. Hanauma er både er naturreservat og et havlivskonservationsdistrikt.

Hanauma Bay Hawaii

Hanauma Bay - Hawaiis bedste sted at snorkle.

Her er der rig mulighed for at komme til at snorkle i det smukke vandlandskab, som af flere er kaldt det bedste sted på Hawaii at snorkle. Det koster 7,5 dollars at komme ind i parken, og her er det muligt at booke diverse tours. Desuden kan man også leje snorkel og dykkermaske her.

Hawaii Surfing - North Shore Oahu
Har man sagt Hawaii, må man også sige surfing. Hvad enten, man selv nyder at ride på bølgerne, eller blot at kigge på, er der rig mulighed for begge dele på Oahu. Det mest kendte sted at surfe på øen, er på den nordlige kyst. Her ligger Banzai Pipeline - et rev, der skaber bølger, der skulle være fantastiske at surfe på.

Banzai ligger ved Ehukai Beach Park i Pupukea på Oahus nordlige kyst. Stedet er berygtet og berømt for kæmpe bølger, som dannes i lavt vand lige over et skarpt og huleagtigt rev. Det er meget populært blandt surfere - hawaiianske såvel som udenlandske surfere.

Big Wave Surfing - Banzai Pipe.

Stedet er også værtsted for en af de tre afdelinger i den professionelle surfing event Triple Crown of Surfing. Der er tre afdelinger for mænd, og tre for kvinder. For mændene er de events Reef Hawaiian Pro ved Haleiwa Ali’i Beach Park, O’Neill World Cup of Surfing ved Sunset Beach og sidst; Billabong Pipeline Masters ved Banzai Pipeline. Kvindernes events er Vans Hawaiian Pro ved Haleiwa Ali’i Beach Park, Proxy Pro ved Sunset Beach og Billabong Pro ved Honolau Bay.

Lej en bil ved Ilikai, Waikiki
På Hawaii samarbejder Cartrawler med to biludlejningsselskaber, der udlejer fra Ilikai hotellet på Waikiki Beach. De to udlejningsfirmaer er Alamo og National. Men selvom der blot er to udlejningsfirmaer, er der stadig adskillige modeller at vælge mellem.

Den mindste lejebil til rådighed i Waikiki er Kia Rio - eller lignende model i økonomiklassen. En udmærket bil, at køre øen rundt i, forudsat man ikke skal have surfboards eller andet stort bagage med.

Skal man derimod bruge en større bil, er det muligt enten at leje en stor SUV a la en Chevrolet Tahoe, eller en syvpersoners MPV som Dodge Grand Caravan. Er bagageplads intet must, men ønsker man til gengæld en sjov bil at køre på opdagelse i, er det også muligt at leje den all-american-classic; Ford Mustang cabriolet (eller en lignende model).

Perfekt Hawaii billeje - Ford Mustang Convertible.

Naturligvis er der også mulighed for at leje diverse biler i kompakt-, mellemstørrelse- og premiumklassen. En Waikiki lejebil i kompaktklassen, kan eventuelt være Nissan Versa eller en lignende model.

Mellemstørrelsebilerne til leje i Waikiki dækker over Ford Fusion, Toyota Corolla, VW Jetta, Chrysler 300, eller lignende modeller. En premiumklassebil i Waikiki vil typisk være en Cadillac CTS eller lignende. 


Waikiki billeje - Oahu, Hawaii
Artikel: Waikiki billeje - Oahu, Hawaii

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar