Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Billeje i Italien - gode råd om biludlejning i Pisa, Milano, på Sicilien, på Sardinien m. fl.

Når man lejer bil i Italien, vil man før dagen er omme stifte bekendtskab med italiensk kørestil. Der er utallige myter om italienernes mangel på hensynsfuldhed i trafikken, men i det store hele kan man som dansk feriegæst i bil i Italien slippe fint fra mødet med italiensk trafik-kultur. Det kræver blot at man gør sig klart at færdselsreglerne i Italien ikke nødvendigvis bliver fulgt - og at ingen italienere for alvor forventer at de følges.

Sammenlign priser på billeje i Italien

Overhalinger hvor som helst og når som helst, herunder over fuldt optrukne linjer, kørsel over ‘mørkegult’ og udbredt brug af mobiltelefon og/eller fagter under kørsel uden tanke for de øvrige trafikanter hører til dagens orden i Italien.

Forvent desuden at bilen foran kan stoppe meget brat uden nødvendigvis at have nogen speciel anledning. Den bagvedkørende vil naturligvis forsøge at overhale uanset om det er muligt eller ej. I Italien er overhaling nemlig altid muligt.

Rent A Fiat 500 in Italy

Meget billig Italien billeje - Fiat 500.

Tidligere ville mindste og billigste Italien udlejningbil koste mindst €200 per uge at leje. Det har ændret sig, og priserne er som regel, men ikke altid, langt lavere.

Hos lavpris-selskaber ved billeje i Pisa Lufthavn <link> kan man hos selskaber som Ecovia, Goldcar, Dollar eller Budget ske at finde tilbud på billigste bil fra 700-800 kroner per uge i højsæsonen.

Inden booking bør man dog undersøge størrelsen af eventuelle gebyrer. De laveste priser er gerne forbundet med de højeste takster/gebyrer for ekstra chauffør, ung chauffør, barnestol og andre tilvalg ved billeje i Italien. Se også vores advarsel mod Goldcar (og Rhodium) <link> 

Milano-billeje priserne i både Malpensa, Bergamo og Linate lufthavne er ofte lidt højere med priser fra omkring 1000 kroner per uges Italien-billeje i højsæsonen juli-august.

Seat Alhambra - Family car rental 7 persons

Populær stor bil (MPV) til op til 7 personer - Seat Alhambra (samme bil som VW Sharan).

Når man booker en stor lejebil i Italien, er det stadig afgørende at være tidligt ude. Den samme 7-personer MPV, som koster fra 3000 kroner per uge ved booking i god tid i forvejen, kan snlldt løbe op over 7000 kroner ved booking en uge før feriens afholdelse i Italien i juli eller august. 

Selvrisiko på forsikring i Italien

Er man ikke fuldt fortrolig med trafikken i Italien, kan det godt betale sig at overveje en ekstra gang, om ikke det er værd at betale lidt ekstra for at eliminere selvrisikoen på skader på udlejningsbilen.

På den anden side kan man med blot lidt erfaring og omtanke som regel uden problemer navigere den italienske trafik. Mere kritisk for turister er som regel den lidt større risiko for indbrud ved parkering i større byer og ved turistområder i Italien.

Faktisk tillader biludlejningsselskabet Avis ikke (per sommerferie 2017) at man lejer en Mercedes og kører til Italien, og det er der nok en god grund til, men som altid er der stor forskel på, hvor man bevæger sig hen.

Selvrisiko’en på tyveri af udlejningsbil er ofte væsentligt højere ved leje af bil i Italien i forhold til i andre lande. I Italien er tyveri-selvrisiko desuden som oftest adskilt fra skades-selvrisiko.

Selv små lejebiler i Italien kan findes med tyveri-selvrisiko for billeje-kunden på over 1500 euro. Den ofte høje selvrisiko på tyveri af bil i Italien er naturligvis endnu en god grund til at eliminere al selvrisiko på forsikring ved køb af en tillægsforsikring (dækning op til 3000 euro) til omkring 35-40 kroner per dag.

Lej italiensk bil i Italien
Italien er naturligvis ét af de billigste lande at leje en Alfa-Romeo i. Også Fiat lejebiler findes som oftest blandt de billigste udlejningsbiler i Italien. Desuden er de for mange danskere ukendte Lancia modeller relativt ofte på billeje-selskabernes tilbuds-liste.

I lufthavnene i Milano, Pisa og Firenze i Norditalien kan man ofte finde sjove biler til leje til rimelige priser - specielt uden for sæsonen. Vær dog opmærksom på at billeje-selskaberne altid har lov at stille med en anden ’tilsvarende’ model.

Hvis man eksempelvis glæder sig til den bestilte Fiat 124 spider udlejningsbil i Italien, vil man kunne blive ‘skuffet’ når der udleveres en Mazda MX-5 eller en anden lille sportsvogn i stedet.

Ved leje af sportsvogne, cabrioleter og andre lidt specielle biler betaler det sig at booke bil i god tid i Italien. For det første er bilerne ofte billigere at booke et par måneder før ferien i Italien, og for det andet er der et begrænset antal spændende biler til rådighed for udlejning, og først til mølle får først malet.

Læs også artiklen "Rejse til Alfaland"

Lej dieselbil i Italien til familieferie
I Italien er dieselbiler populære og kan ofte lejes til stort set samme pris som benzin-udgaver.

Det er værd at benytte sig af denne mulighed, da en dieselbil ud over at være langt mere økonomisk også er en bedre udlejningsbil med mange personer og bagage i bilen.

Kørsel med udlejningsbil i Italien
I Italien indikerer ordet ‘Pedaggio’ en betalings-vej (toll-road).

Stopper man i sin bil på vejen i Italien, er det vigtigt at man husker sin gule sikkerhedsvest, som findes i alle udlejningsbiler. Glemmer man at tage den på, koster det en bøde på op til over 100 euro. Sikkerhedsvesten tages på ved alle situationer, som involverer at man opholder sig omkring sin bil i vejsiden. Der er god grund til at bære vesten i Italien (og andre lande i Sydeuropa), da der ofte mangler vigespor, oversigtsforholdene ofte er dårlige og medtrafikanterne altid har rasende travlt.

Sikkerhedssele er naturligvis også påbudt i Italien, og italienerne er efterhånden ved at tage idéen til sig eftersom det i et årti har kostet 5 point ud af de i alt 20 point i et ’rent’ kørekort at blive stoppet uden.

Søg billig bil i Italien


Billeje i Italien - gode råd om biludlejning i Pisa, Milano, på Sicilien, på Sardinien m. fl.
Artikel: Billeje i Italien - gode råd om biludlejning i Pisa, Milano, på Sicilien, på Sardinien m. fl.

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar