Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Biludlejning i London-Luton lufthavn

Gå direkte til sammenligning af biludlejnings-priser i London-Luton lufthavn

En meget stor del af flyselskabet Easyjets ruter ud af England afgår fra London lufthavnen Luton.

Byen Luton er en gammel industriby, som efterhånden har fået en renæssance på grund af Luton Airport. Meget af byen ligner dog stadig en engelsk industriby fra 1970’erne.

Lufthavnen i Luton - LTN ligger 3 kilometer øst for Luton tæt på et industrikvartér. Luton lufthavn kaldes ofte for London-Luton, men ligger i en afstand af godt 50 kilometer (svarende til mindst en times kørsel) fra Londons centrum.

Luton Airport er ikke så stor som de øvrige 3 London-lufthavne Gatwick, Heathrow og Stansted.

Den store hovedfærdselsåre (motorvej) M1 løber tæt på Luton Airport, hvilket gør det meget let at komme til lufthavnen.

Når M1 lukker (og det gør den jævnligt som følge af uheld) er det til gengæld nærmest umuligt at nå sit fly i Luton med mindre man er i ekstremt god tid.

Luton ligger heller ikke så langt fra den anden store færdselsåre A1.

Fly til Luton - Low Cost er kodeordene
Fra Danmark er der ingen direkte ruter til London-Luton, men lufthavnen kan alligevel være interessant, da der ofte kan findes meget billige flybilletter til Sydeuropa (Spanien, Portugal, Italien) og til Østeuropa (Polen, Tjekkiet, Rumænien, Bulgarien, Ungarn) fra Luton Airport.

Kørsel i udlejningsbil til og fra Luton
Når man lejer bil i Luton, skal man ud og hente lejebilen i Luton Airport Rental Car Centre, som ligger et godt stykke fra selve lufthavnsbygningen.

Transport til Rental Car Centre i Luton er gratis med shuttle bus. Den holder lige uden for ankomsthallen.

Det er i øvrigt også gratis at køre med shuttle bus ind til Luton Airport Parkway tog-stationen, hvorfra man kan komme videre til London eller eventuelt til Gatwick Airport med tog. Billetter til toget kan købes i Luton Airport. Bemærk at togdriften i England af og til er præget af forsinkelser og aflysninger. Hav derfor altid god tid til med tog at nå et fly i Gatwick, som også har mange Easyjet ruter. En togbillet til Gatwick fra Luton koster omkring 24 pund.

Se også: Togforbindelser fra Luton Airport (med shuttle-bus via Luton Airport Parkway).

Parkering for privatbiler i Luton lufthavn ligger også spredt over et stort område (med gratis shuttle bus transport), så god tid er nødvendigt i Luton Airport - selv om den egentlig ikke er så stor.

I England skal man som i Danmark ofte aflevere sin udlejningsbil tilbage med fuld tank. Med mindre man har aftalt med billeje-selskabet at brændstof efterfyldes af selskabet, kan det blive en dyr fornøjelse ikke at huske tankpåfyldning.

I Luton er der imidlertid ikke så mange tankstationer i nærheden af lufthavnen. Man kan dog finde én ved at køre mod byen Dunstable (ved Tesco).

Afstand fra Luton til Stansted Airport
Stansted Airport ligger omkring 85 kilometer fra Luton Airport, såfremt man vælger den nemme rute af M25 (Londons ydre ringvej). Turen tager godt en time, men bemærk kun når trafikken er rimelig. Beregn god tid!

Se også: Kørsel i England i udlejningsbil.

Det koster i øvrigt ikke så meget at aflevere udlejningsbil i en anden lufthavn i London-området. Af og til og specielt på sene tidspunkter eller med flere personer kan det betale sig at køre selv.

Busselskabet National Express har over 25 daglige afgange til Stansted Airport fra Luton Airport. Det er en god ide at booke billet i forvejen, for at kunne drage nytte af de bedste tilbud.

Priser på biludlejning i Luton - low cost car hire
Selv om Luton området i England har et noget industrielt præg over sig, er udlejningsselskabernes biler i Luton ofte sprit-nye og i øvrigt ganske billige at leje.

En Ford Fiesta eller lignende udlejningsbil i supermini-klassen med 5 døre og air condition kan ofte lejes for under 1200 kroner for en uges biludlejning.

Vil man gerne være med på den grønne billeje-bølge - eller har man blot lyst til at prøve at køre i en hybridbil, kan en Toyota Prius ofte findes fra godt 2000 kroner for en uges billeje i Luton.

Billig MPV billeje i London-Luton
Specielt hvis man er flere personer og har brug for en VW Touran, Opel Zafira eller lignende MPV med plads til 5-7 personer, kan billeje i Luton være særdeles billigt.

Priser fra 2700 kroner for en uges MPV billeje i London-Luton er ikke usædvanligt.

Billeje-selskaber i Luton
I Luton finder man kendte billeje-selskaber herunder Alamo, Europcar, National, Hertz, Avis m.fl.

Søg biludlejnings-tilbud i Luton lufthavn


Biludlejning i London-Luton lufthavn
Artikel: Biludlejning i London-Luton lufthavn

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar