Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Elbiler til leje hos Sixt - langtidsleje og elbil som varevogn

Sixt Billeje i Danmark er med på elbil-bølgen.

Seneste tiltag per primo 2015 er indkøbet af et antal Nissan e-NV200 elbiler (varebiler). Sixt lejer bilerne ud med ladestik til normalt 220V stik, og angiver en ladetid på 30-45 minutter. Der er tale om hurtigladning, hvor batterierne kun oplades til ca. 80% af kapacitet (rækkevidde for Sixt el-varebilen).

Nissan e-NV200 varebilen udmærker sig ved at være en ægte elbil - med alle de fordele og ulemper, som det indebærer.

Nissan e-NV200 el varebil

FedEx kurér-firmaet var med til at teste el-varebilen Nissan e-NV200 inden salg til normale forbrugere, virksomheder og billeje-selskaber.

El-varebil til leje hos Sixt Biludlejning - fordele og ulemper
I forhold til at opnå et renere (by)miljø er elbilen en e-NV200 Nissan varebilen en top-performer. Man er naturligvis afhængig af at elektriciteten, som bilen kører på, er frembragt på en 'grøn' måde for at kunne kalde elbiler fuldstændig miljøneutrale i drift.

Desuden må man leve med altid at transportere batterier rundt med en anseelig ekstravægt. Der er dog stadig 4,2 m3 varerum i Nissan'en og dermed plads til to europaller og op til 645 kilo last.

Værste ulempe er den begrænsede rækkevidde på 170 km (endnu mindre rækkevidde for billige elbiler i koldt vejr, som i Danmark om vinteren), og i realiteten vil de fleste nok ikke turde udnytte mere end 120-140 km for at ikke at risikere at 'løbe tør' på Lyngbyvej.

Varevognens reelle aktionsradius (frem og tilbage) er derfor nærmere 50-60 km fra udgangspunktet (med lidt margin for at køre forkert), hvilket dog også i byområder vil være fint.

En fuld opladning af Nissan e-NV200 tager 10 timer. Der benyttes i meget stor udstrækning samme teknik i Nissan e-NV 200 varebilen, som til person-elbilen Nissan Leaf, som også findes i Sixt Billeje flåden.

Se mere om Nissan Leaf, som også fås som el-lejebil hos Avis i Danmark

Sixt billeje - langtidsleje af elbiler med fordele og ulemper
Selv om elbiler måske ikke er det oplagte valg i billeje-mæssig sammenhæng, har Sixt også tilbud på leje af elbiler (personbiler) som langtidsleje.

I foråret 2015 fås således en VW Up! elbil til leje fra 3000 kroner per måned inklusiv 2100 gratis kilometer (bortset fra udgifter til el).

Ser man på billigste månedsleje for år tilbage hos biludlejere i Danmark, er der i de senere år sket et stort fald i prisen på langtidsleje per måned (også kaldet mini-leasing).

Det har sandsynligvis aldrig været så billigt at langtidsleje en bil i Danmark.

Fordelen ved langtidsleje er at lejer kender sin udgift til bil 100% og forsikring er med i prisen. Opstår der et mekanisk problem vil det enten blive løst eller man vil få en erstatningsbil stillet til rådighed. Man er desuden fri for afskrivninger og udgifter til sliddele (eksempelvis dæk).

Blandt de største ulemper er, hvis man af én eller anden grund ikke holder sig inden for de tilladte kilometer. I så fald koster langtidsleje af bil hos Sixt ekstra (som hos alle andre billeje-selskaber). Man må dog formode at lysten til at tilbagelægge store afstande i en elbil er begrænset, så alt i alt kan Sixt langtidsleje af en VW Up! elbil for folk med begrænset kørselsbehov i en afgrænset periode være en ganske fortrinlig løsning.

Find Sixt Billeje tilbud - sammenlign priser med andre biludlejningsselskaber


Elbiler til leje hos Sixt - langtidsleje og elbil som varevogn
Artikel: Elbiler til leje hos Sixt - langtidsleje og elbil som varevogn

Emner: , , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar