Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Fartbøder i Polen stiger måske mærkbart i 2015

Det relativt lave niveau for fartbøder i Polen kan med nyt forslag fra partiet Platforma Obywatelska, PO (Civic Platform) i det polske parlament ske at stige ganske betragteligt i 2015.

Se gældende takster 2012-2014 for hastighedsovertrædelser i Polen.

Bøde for overskridelse af fartgrænser i Polen er per primo 2014 stadig med en maksimalbøde på PLN 500 for overtrædelser over 50 km/t. Det svarer til under 1000 danske kroner. Det skal dog bemærkes at særlige forhold som eksempelvis uforsvarlig kørsel for ikke at tale om involvering i ulykke kan hæve bøden væsentligt.

Der er med andre ord meget lave satser for fartbøder i Polen og desværre også stadig mange uheld på de polske veje omend statistikken dog er forbedret.

Se også: Polen billeje fra Warszawa-Chopin Lufthavn

Fartbøde afhængig af indkomst i Polen
Den nye lov om bøde for overskridelse af fartgrænser i Polen vil formodentlig tage udgangspunkt i førerens månedsløn (gennemsnitsløn).

Med en national gennemsnitsløn på PLN 4379 i december 2014 (det svarer til omkring 8000 danske kroner), er det fremlagte forslag til fartbøder i Polen på 20% af en månedsløn - dvs. i dette tilfælde omkring 1600 kroner, så set med danske øjne er stigningen ud fra denne betragtning begrænset.

Der kan dog med nogen sandsynlighed åbnes op for at højere indkomstgrupper; herunder udlændinge, vil kunne tildeles bøder efter deres indkomst. Så ved billeje i Polen betaler det sig at holde hastighedsgrænserne.

Se mere om fartgrænser i Polen.

Hertil kommer at overtrædelser af fartgrænser i Polen på 50% eller mere i bymæssig bebyggelse ifølge det nye forslag vil kunne udløse en bøde på 40% af en bruttomånedsløn. Overtræder man hastighedsgrænserne mere end én gang i løbet af et år tales der om at gange både nummer to og efterfølgende bøder med faktor 1,5 (50% forøgelse).


Fartbøder i Polen stiger måske mærkbart i 2015
Artikel: Fartbøder i Polen stiger måske mærkbart i 2015

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar