Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Hertz overbyder Avis Budget i kampen om Dollar Thrifty

Salget af det store amerikanske billejeselskab Dollar Thrifty trækker i langdrag og nu er Hertz igen i spil som køber med et nyt forhøjet bud til Dollar Thriftys aktionærer.

Hertz viste allerede interesse for at overtage Dollar Thrifty discount biludlejningsselskab i april 2010, hvor købstilbudet dog ret hurtigt blev afvist da Avis Budget Group efterfølgende også viste fornyet interesse med et bedre overtagelsesbud. I lang tid har det således været ventet at Avis Budget Group ville overtage Dollar Thrifty, men overtagelsen har været betinget af en godkendelse og opfyldelse af en række krav fra de amerikanske konkurrencemyndigheder (FTC). Denne godkendelse er endnu ikke kommet selv om den var ventet i april 2011. Derfor er handlen aldrig formelt blev gennemført, og således har Hertz fortsat mulighed for at påvirke salgs-processen

Hertz ønsker yderligere fokus på lavpris billeje i USA
I oktober 2010 afviste Hertz Rent A Car at man ville forhøje købstilbudet på Dollar Thrifty yderligere, men nu er Hertz kommet på andre tanker. Hertz tilbyder nu en præmie på 26% i forhold til gennemsnitskursen på Dollar Thriftys aktiekurs målt over de seneste 90 dage. Tilbudet 2,36 milliarder dollars (betalt med kontanter og aktier) er således 24% højere end Avis Budgets seneste købstilbud.

Årsagen til at Hertz vælger at forhøje budprisen så kraftigt, er at valueringen af billeje-selskaber er steget betydigt og forretningspotentialet er forbedret - inklusiv intjeningen hos Dollar Thrifty.

Hertz er klar over at konkurrencemyndighederne også med stor sandsynlighed vil mene, at Hertz bliver en for markant spiller i billeje-branchen, og derfor har Hertz allerede meldt ud at man er villig til at skille sig af med det eksisterende Hertz-ejede lavpris billejeselskab Advantage Rent A Car, hvis overtagelsen af Dollar Thrifty gennemføres med det seneste købstilbud.

Kursen på Dollar Thrifty aktier er sprunget i vejret og nærmer sig nu 80 dollars per aktie. Kursen bundede i marts 2009 med under 1 dollar per aktie.

Relaterede artikler:


Hertz overbyder Avis Budget i kampen om Dollar Thrifty
Artikel: Hertz overbyder Avis Budget i kampen om Dollar Thrifty

Emner: ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar