Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Keflavik Lufthavn udvides frem mod 2040

Den islandske lufthavn Reykjavik-Keflavik Lufthavn har lagt en ekspansionsplan for udvidelser hen mod år 2040. Dette sker alt sammen på grund af en massiv passagervækst i Keflavik Lufthavn. Siden 2012 er passagerantallet steget med 65 % - alene forskellen mellem 2014 og 2015 lyder på 25 %.

Et godt Island-tip: Tag Island rundt via Ringvejen.

Det forventede passagerantal i 2015 lyder indtil videre på at ligge i underkanten af 5 millioner. Det er dog ikke kun passagerantallet, der stiger markant - også antallet af kommercielle flyoperationer stiger. I 2014 var der omkring 35.000 kommercielle flyoperationer - det antages, at dette tal er steget til 86.000.

Keflavik lufthavn udvidelse

Sådan ser planen for Keflavik Lufthavn ud ifølge COWIs rapport.

Overblik ekspansionsplan Keflavik Lufthavn
Denne udbygning startede med første etape i 2015 - det var meningen, at anden etape skulle følge i 2019, men på grund af den store vækst i lufthavnen, påbegyndes den i starten af næste år. Keflavik er nemlig, i øjeblikket, den hurtigst voksende lufthavn i Europa.

Det er rådgivningsvirksomheden COWI, der i samarbejde med arkitektfirmaet Nordic har stået for udarbejdelsen af ekspansionsplanen for Keflavik Lufthavn. Denne duos forslag blev valgt som det bedste, på grund af deres ide om at udvikle og forbedre brugen af de nuværende faciliteter i lufthavnen.

Dette er ikke COWI og Nordics første projekt sammen - lige nu arbejder de sammen om at udvide Oslo Lufthavn, så deres kapacitet øges fra 17 millioner passagerer til 35 millioner passagerer. Derudover er det også miljøvenligheden i Oslo Lufthavn, der skal forbedres.

Projektet i Keflavik skal, efter planen, gerne stå klar i 2040. Udbygningen indebærer udvidelse af passagerterminalen samt udgravning og etablering af en tredje landingsbane.

Foruden en plan for bygningsmæssig udvidelse af Keflavik, er der også mange nye ruter på tegnebrættet. I det nye år bliver der åbnet intet mindre end 17 nye ruter til og fra Keflavik. Det er forventet, at Keflavik er forbundet til mindst 80 destinationer i sommeren 2016. De destinationer bliver betjent af 25 forskellige flyselskaber.

De nye ruter fra Keflavik samt datoer for første flyvninger ser således ud:

 • Keflavik Lufthavn - Gran Canaria Lufthavn (20. februar 2016)
 • Keflavik Lufthavn - Aberdeen Lufthavn (9. marts 2016)
 • Keflavik Lufthavn - Warszawa-Chopin Lufthavn (13. marts 2016)
 • Keflavik Lufthavn - Chicago O’Hare Lufthavn (16. marts 2016)
 • Keflavik Lufthavn - Københavns Lufthavn (27. marts 2016)
 • Keflavik Lufthavn - Montréal-Trudeau (WOW Air - 12. maj 2016)
 • Keflavik Lufthavn - Bristol Lufthavn (13. maj 2016)
 • Keflavik Lufthavn - Stockholm-Väterås Lufthavn (19. maj 2016)
 • Keflavik Lufthavn - Montréal-Trudeau (Icelandair - 19. maj 2016)
 • Keflavik Lufthavn - Toronto-Pearson (20. maj 2016)
 • Keflavik Lufthavn - Minneapolis/St. Paul Lufthavn (26. maj 2016)
 • Keflavik Lufthavn - Kangerlussuaq Lufthavn (3. juni 2016)
 • Keflavik Lufthavn - Bremen (12. juni 2016)
 • Keflavik Lufthavn - Narsarsuaq Lufthavn (14. juni 2016)
 • Keflavik Lufthavn - Prag Vaclav Havel Lufthavn (16. juni 2016)
 • Keflavik Lufthavn - Friedrichshafen Lufthavn (19. juni 2016)
 • Keflavik Lufthavn - Madrid-Barajas Lufthavn (19. juni 2016)

Icelandair størst i Keflavik
Selvom der kommer mange nye ruter til lufthavnen forbliver Icelandair stadig det største flyselskab i Reykjavik-Keflavik Lufthavn. Selskabets ruter forbinder atlanterhavsøen med adskillige store byer i Europa og Nordamerika - heriblandt New York, Boston og Denver.

Fra Danmark flyver Icelandair fra både Billund og Københavns Lufthavn. Disse afgange opereres af Icelandair. Den kommende rute fra København til Keflavik flyves af SAS.

Selvom Icelandair lige nu er den største udbyder fra Reykjavik-Keflavik, er det stadig plads til vækst of konkurrence i lufthavnen. EasyJet har netop åbnet deres niende rute fra den islandske lufthavn, og det antages at de, inden for kort tid, vil åbne 7 nye ruter til og fra Keflavik. Deres niende ruter forbinder nu Keflavik med London-Stanstead med to ugentlige afgange.

Derudover får lavpris flyselskabet WOW Air også kun flere og flere ruter - både til Europa og Nordamerika. WOW Air tilbyder blandt andet billige flyrejser til destinationer i Nordamerika som Baltimore Lufthavn i Washington D.C, Boston i Massachusetts samt Toronto Lufthavn og Montréal Lufthavn i Canada. Fra Københavns lufthavn har WOW Air ofte billetter til USA for omkring 1.000 kroner for en enkelt billet. 


Keflavik Lufthavn udvides frem mod 2040
Artikel: Keflavik Lufthavn udvides frem mod 2040

Emner: ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar