Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Køer i Tyskland - køvarsel på tyske motorveje uge 7 (vinterferie februar 2015)

Den er med stor sandsynlighed gal med kø på motorveje i Tyskland de sædvanlige steder i vinterferie 2015.

Mange danskere kører via Flensburg (Kruså-grænse) til Tyskland, og de første 150 km eller så fra Flensborg til Hamburg er der sjældent de store problemer på.

Køer omkring Hamburg - evigt tilbagevendende
Så snart man når Hamburg, kan der meget let opstå køer - specielt, hvis man vælger at køre i Hamburg om morgenen, ved middagstid (ofte lidt bedre) eller om eftermiddagen.

Skal man igennem Hamburg hurtigt (bemærk at A7 løber gennem Elbtunnel i Hamburg), skal man starte ud rigtig tidligt, så man rammer Hamburg senest ved 7-tiden om morgenen, eller meget sent, så man kører på de ellers meget befærdede motorvejsstrækninger efter kl 20 om aftenen og helst faktisk efter kl. 22, hvor trafikken først for alvor stilner af.

Optimalt er det at køre gennem Elbtunnel/Hamburg ved nattetide (ingen kø i Hamburg som regel fra midnat til 06.30 morgen). Der kan let spares en time eller mere.

For de flestes vedkommende gælder dog at man blot skal sørge for at tage afsted i rigtig god tid og sørge for godt fodtøj (dæk) til bilen. Det skader heller ikke at få vand, olie og batteriet checket og eventuelle halvdårlige viskere skiftet, før turen går sydover (husk at fylde sprinklervæske på - du får brug for det). Helt at undgå kø i Tyskland er svært med mindre man er natte-menneske/chauffør.

Adac (det tyske FDM) har ovenstående kø-varsel på tyske motorveje for weekenden op til uge 7, og det bliver ca. det samme på hjemvejen for de mange skiturister i Europa.

Kø-advarsel i Tyskland vinterferie 2015
Følgende strækninger har stærk risiko for kø-dannelse i vinterferien:

 • Autobahn A1 Hamburg - Bremen - Munster - Köln
 • Autobahn A2 Hannover - Braunschweig - Berlin
 • Autobahn A3 Köln - Frankfurt - Würzburg - Nurnberg - Passau
 • Autobahn A4 Kirchheimer motorvejskryds - Erfurt - Chemnitz
 • Autobahn A5 Hattenbacher autobahn-kreutz - Frankfurt - Karlsruhe - Basel
 • Autobahn A6 Heilbronn - Nurnberg
 • Autobahn A7 fra Hamborg over Hannover, Würzburg, Ulm - Fussen - også potentielle kø-problemer videre i Østrig (sydpå af A7) og Schweiz.
 • Autobahn A8 Karlsruhe - Munchen - Salzburg
 • Autobahn A9 Munchen - Nurnberg - Berlin
 • Autoban A10 Berliner Ring - den er meget ofte slem med mange køer i vinterferien
 • Autobahn A72 Chemnitz - Hof
 • Autobahn A93 Inntal motorvejskryds - Kufstein
 • Autobahn A95 / B 2 München - Garmisch-Partenkirchen
 • A99 Ringvej omkring München - ofte meget, meget slem med kø i vinterferie (uge 7-8) af skiturister til Schweiz/Østrig/Italien/Frankrig.
 • Autobahn A8 Saarlouis i retning mod Luxembourg - bør undgås, hvis muligt. Mellem Merzig-Schwemlingen samt Merzig-Wellingen er Autobahn A8 i Tyskland totalt spærret 4-14. feb.

Fotovogne i brug i uge 7 - vinterferie med fartkontrol
Det er ikke kun bilkøer, man kan forsøge at undgå ved kørsel på skiferie.

40 skibusser blev i weekenden 6-7. februar blitzet med for høj fart af én af politiets fotovogne strategisk placeret ved Guldborgtunnellen mellem Lolland og Falster.

Hastighedsbegrænsningen for de fleste skibusser (godkendt som Tempo-100 busser med sikkerhedsseler) er 100 km/t i det meste af Europa og siden 2013 også i Danmark.

Se også: Dansk politi har 100 fotovogne.

Ikke kun dansk politi har fokus på den kraftige vintertrafik. Tysk politi ynder af og til at afholde 'total-razzia', hvor alle uden undtagelse på motorvejen vinkes ind og kontrolleres. Dårlige/ulovlige dæk er absolut ikke at anbefale, og kan medføre forbud mod at køre videre.


Køer i Tyskland - køvarsel på tyske motorveje uge 7 (vinterferie februar 2015)
Artikel: Køer i Tyskland - køvarsel på tyske motorveje uge 7 (vinterferie februar 2015)

Emner: , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar