Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Londons Heathrow Lufthavn oplever laveste økonomiske vækst af alle fire FLAP lufthavne i 2014

Sammenlign Heathrow Lufthavn billeje priser online

Ifølge nyligt udgivet statistik for luftfartstrafikken i Europa, havde London Heathrow Lufthavn 73,4 millioner passagerer i 2014, en vækst på 1,4 % i forhold til 2013. Stigningen i passagertallet skyldes fremgang på nye markeder i Latinamerika, Østasien, Mellem- og Centralasien.

Der er også registreret en betydelig vækst på 5,3% i flygodstrafikken. I 2014 håndterede lufthavnen 1.5 mio. ton flygods.

Stigningen i passagertrafikken var især mærkbart i løbet af december julemåneden, hvor 2,4% flere passagerer valgte at rejse via Heathrow Lufthavn end i 2013.

Heathrow Lufthavn

2014 tallene for London Heathrow ser dog mindre optimistiske ud, hvis de sættes op mod Europas tre andre travle lufthavne i den såkaldte FLAP gruppe (FLAP = Frankfurt, London, Amsterdam og Paris - Europas største lufthavne).

Alle Heathrow Lufthavns nærmeste konkurrenter noterede en højere vækst i 2014:

  • Amsterdam Schiphol Lufthavn: +4,6 % vækst (AMS)
  • Paris Charles de Gaulle Lufthavn: +2,8 % vækst (CDG)
  • Frankfurt Lufthavn: +2,6 % vækst (FRA)

Derudover kom en ny deltager på banen i 2014 i jagten på at være Europas største lufthavn: Istanbul Ataturk Airport (IST).

Med en imponerende vækststigning på 11,1 % overhalede Istanbul Lufthavn den hollandske Amsterdam-Schiphol Lufthavn og indtog dermed 4. pladsen på listen over Europas travleste lufthavne. Hvis vækst tendenserne fortsætter for Tyrkiets største lufthavn, ligger muligheden for at slå Frankfurt Lufthavn ligefor og dermed blive Europas nummer tre.

Det var ikke bare på væksttallene i London Heathrow Lufthavn (LHR) kom i år 2014 bagud i forhold til konkurrenterne, men også i antallet af flyselskaber, som benytter lufthavnen og i antallet af tilgængelige rejsemål. Der blev kun tilføjet en ny destination i 2014, som ikke har været tilknyttet før, nemlig Austin i Texas, USA.

Den langsommere økonomiske vækst i London Heathrow Lufthavn, samt de begrænsede pladsmæssige muligheder for at udvide landingsbaneområdet, er med til at stille spørgsmålstegn ved, om lufthavnen kan forblive Europas førende indenfor flytrafik.


Londons Heathrow Lufthavn oplever laveste økonomiske vækst af alle fire FLAP lufthavne i 2014
Artikel: Londons Heathrow Lufthavn oplever laveste økonomiske vækst af alle fire FLAP lufthavne i 2014

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar