Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Ny SAS-rute til Vagar Lufthavn på Færøerne fra CPH

Island oplever et boom i turismen, og den samme tendens omend i mindre målestok er tilfældet på Færøerne.

Per marts 2017 åbner SAS ny rute fra København-CPH til færøernes eneste lufthavn Vagar FAE.

Se også: Billig billeje i Vagar Lufthavn

Dermed får hidtil eneste operatør Atlantic Airways for første gang i lang tid konkurrence i Vagar Lufthavn, hvor Atlantic ellers er enerådede på rute-trafik.

Vækst i Vagar Lufthavn på Færøeerne.

Med SAS til Færøerne - ferie i Nordatlanten
Den nye satsning har uden tvivl baggrund i øget interesse fra turister for at besøge både Island og Førøerne i Nordatlanten.

SAS gør ikke noget halvt med den nye destination, og vil flyve én gang om dagen med enten en Airbus A319 (141 sæder) eller en Airbus A320 (168 sæder)

Atlantic Airways flyver allerede mellem 2 og 4 gange dagligt på København. 

Mærsk Air stoppede sine Færøerne-flyvninger helt tilbage i år 2004. En gruppe private investorer bag Faroe Jet forsøgte i 2006 at åbne en konkurrerende rute til Atlantic Airways mellem København og Vagar. Dengang måtte Faroe Jet kaste håndklædet i ringen efter kun et halvt års drift.

Efter 10 års de-fakto monopol får Atlantic Airlines en anderledes stærkt konkurrent i Vagar. Koncerndirektør for SAS Lars Sandahl Sørensen tror på at der et marked for rejsende til Færøerne. Det forventes desuden at færøske kunder vil benytte muligheden for at forbinde med SAS andre ruter ud i verden fra CPH.

Færøernes lufthavn
Vagar Lufthavn ligger på øen af samme navn (på dansk: Vågø) og blev bygget af briterne under Anden Verdenskrig.

Landingsbanen blev forlænget i år 2011, således at lufthavnen blev i stand til at modtage større fly. De største flytyper såsom Dreamliner og lignende kan dog fortsat ikke lande i Vagar Lufthavn, som desuden går for at være ét af de mest ’tricky’ steder for piloter at lande i den vestlige verden.

Afstand fra Vagar til Færøernes hovedstad Thorshavn er 47 km og tager en time at tilbagelægge i bus. Bussen afgør ca. 10 gange dagligt. Mange vælger istedet at leje bil i lufthavnen.

Klaksvik populær cruise-destination
Den anden store turist-indgang til Færøerne er Klaksvik Havn.
Når et stort cruiseskab lægger til i Klaksvik, strømmer det ind med turister og det kan mærkes hos de lokale handlende i Færøernes næststørste by.

Video fra Klaksvik på Færøerne.

Turisterne er dog ikke nødvendigvis interesserede i at smage skærpekød eller klipfisk, og mange har sågar ikke brug for en færøsk striktrøje. Men der er gang i handlen alligevel i Klaksvik, når et par tusinde gæster går fra borde og tilbringer nogen timer i byen.

RELATEREDE ARTIKLER:


Ny SAS-rute til Vagar Lufthavn på Færøerne fra CPH
Artikel: Ny SAS-rute til Vagar Lufthavn på Færøerne fra CPH

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar