Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Ryanair bagage regler - nye regler med kun 6 forskellige priser på bagage mod tidligere 108, men priserne er steget kraftigt siden 2015

Priserne for at medbringe bagage med Ryanair har hidtil varieret meget.

Fra den 16. juni 2016 blev der indført ændringer i Ryanairs bagageregler - som kraftigt forsimplede priserne for medbragt kuffert og kabinebagage. Allerede i efteråret 2017 blev der indført nye regler angående rullekuffert og rygsæk i kabinen (medbragt kabinebagage).

Se også: Nye Ryanair priority boarding bagage-regler (fra november 2017)

Ingen strafafgift på indchecking af ekstra bagage i lufthavnen
Den forhadte Ryanair strafafgift for at medbringe bagage, som man ikke har indchecket online på forhånd ved booking af flybillet, afskaffes.

Man vil således fra midt i juni 2016 kunne tage bagage med i lufthavnen og checke den ind til samme pris, som hvis bagagen blev checket ind/bestilt online ved booking af flybillet.

Simplere bagage-regler hos Ryanair
Samtidig vil Ryanair bagage-priser i vid udstrækning blive nemmere at overskue.

Istedet for 108 forskellige bagage-gebyrer, vil man kun skulle overskue 6 forskellige priser for bagage på sin Ryanair flyafgang.

Test af pris på bagage med Ryanair
En testsøgning per 15. april 2016 viser følgende:

På en tur til Malaga Lufthavn fra CPH før de nye Ryanair bagage-regler træder i kraft vil en enkelt indchecket kuffert på op til 15 kilo koste i alt 320 kroner for den samlede rejse frem og tilbage til Malaga Lufthavn fra København med afgang og hjemrejse i den første del af maj måned 2016 (lavsæson).

Venter man med at rejse til Malaga til i starten af juni måned 2016, vil det gamle bagage-gebyr (inden 16. juni-ændringerne) for en 15 kilos kuffert indchecket hos Ryanair være 480 kroner samlet for udrejse og hjemrejse.

Tester man den samme rejse i den sidste del af juni 2016 - dvs. en rejse til Malaga Lufthavn med returbillet til Københavns Lufthavn efter de nye baggage-regler er trådt i kraft med ét stk. kuffert indchecket hos Ryanair på max 15 kilo bliver prisen ligeledes 480 kroner.

Normalt vil juni måned være højsæson hos Ryanair.

Konklusion: Der er på København-Malaga flyrejsen ingen forskel i pris for bagagen (bagage-gebyr Ryanair) før og efter ændringen af reglerne per sommer 2016.

Bagage er blevet dyrere at medtage hos Ryanair
Ryanair forsøger øjensynligt at tækkes kunderne med mere gennemskuelige bagage-regler og afskaffelse af strafgebyr for ikke indchecket bagage. Fint nok!

Bemærk dog at priserne for at medtage bagage er steget betydeligt i forhold til 2015, hvor Ryanair tog henholdsvis 246 kroner (lavsæson) og 410 kroner (højsæson) i gebyr for en retur-rejse til Malaga fra CPH med en 15-kilos kuffert checket ind som bagage (ikke håndbagage).

Se artikel om bagage-priser per juni 2015.

På et år er prisen for at medtage (indchecke) bagage med Ryanair således steget med henholdsvis 30% (lavsæson) og 17% (højsæson).


Dette check af priser på baggage-gebyr hos Ryanair er foretaget per 15. april 2016.

Sammenligningen af priser er foretaget på Ryanairs hjemmeside. Redaktionen af Guide-Billig-Billeje.dk tager forbehold for eventuelle fejl og udeladelser.


Ryanair bagage regler - nye regler med kun 6 forskellige priser på bagage mod tidligere 108, men priserne er steget kraftigt siden 2015
Artikel: Ryanair bagage regler - nye regler med kun 6 forskellige priser på bagage mod tidligere 108, men priserne er steget kraftigt siden 2015

Emner: ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar