Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Ryanair ruter fra Københavns Lufthavn i fare for at blive blokaderamte - Ryanair indklaget for Arbejdsretten

Den samlede danske fagbevægelse med hovedforbundet LO i spidsen er klar til at tage kampen op med Ryanair i Københavns Lufthavn.

Man har ellers haft chancen før med Ryanair i Billund Lufthavn og Aarhus Lufthavn (og tidligere Esbjerg Lufthavn), men nu skal det være, og Københavns Lufthavn er udset til kampplads.

Røde fagforeninger i Københavns Lufthavn
Årsagen til at man fra fagbevægelsens side vælger Københavns Lufthavn til 'det store slag' med Ryanair er naturligvis at Danmarks største lufthavn er ét af de få steder, hvor de traditionelle 'røde' fagforeninger stadig står utrolig stærkt. Samtidig er Ryanair ikke afgørende for beskæftigelsen i Københavns Lufthavn på samme måde, som det eksempelvis er tilfældet i Billund Lufthavn.

Den indledende øvelse består i at LO har afleveret et anerkendelsessøgsmål til Arbejdsretten. Man forsøger herved at fastslå og få rettens ord for at Ryanair skal overholde danske regler og tilbyde danske lønninger til personalet på flyene i København.

Ryanair vil uden tvivl argumentere for at flyselskabet er hjemmehørende i Irland og derfor kan operere under irske vilkår.

Bliver Ryanair i Københavns Lufthavn? - aflysninger af flyafgange?
Slaget om Ryanairs ret til at operere på udenlandske vilkår i Københavns Lufthavn vil blive fulgt med stor opmærksomhed fra andre lande, hvor fagforeningerne længe har haft et horn i siden på det irske lavprisselskab, som er kendt for ikke at ville overholde eller tegne lokale overenskomster.

Man kan sagtens forestille sig at den faglige kamp mod Ryanair er så principiel og afgørende for fagforeningernes berettigelse at man vil være indstillet på at gå meget langt i en eventuel konflikt i Københavns Lufthavn. Det kan meget let, ifølge forskere i arbejdsret, betyde aflysninger af Ryanair afgange.

På den anden side kan det ikke komme som nogen overraskelse for Ryanair, og der må på én eller anden måde eksistere en 'Ryanair Plan-B' for Københavns Lufthavn. Kunne det være en flytning af Ryanair ruter til Malmø-Sturup måske? - eller en 'så forlader vi Danmark' - skræmme-strategi måske?

Under alle omstændigheder er det usandsynligt at Ryanair giver mere end symbolsk efter for fagforeningernes pres i Københavns Lufthavn, idet det ville kunne opmuntre andre lufthavnes fagforeninger i hele Europa til at forsøge noget tilsvarende. Noget sådant ville kunne blive vanvittigt dyrt for Ryanair.

De første nye Ryanair-ruter i Københavns Lufthavn er planlagt til at starte 26. marts 2015.

Ser også: Liste over Ryanair-destinationer fra Københavns Lufthavn (med datoer for start af nye ruter).

Planen er at der i 2015 vil være i alt 13 Ryanair-destinationer fra København. Sjovt nok har Ryanair per primo februar 2015 kun offentliggjort de første 7 ruter.


Ryanair ruter fra Københavns Lufthavn i fare for at blive blokaderamte - Ryanair indklaget for Arbejdsretten
Artikel: Ryanair ruter fra Københavns Lufthavn i fare for at blive blokaderamte - Ryanair indklaget for Arbejdsretten

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar