Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Tesla regnskab 2015, hvor salg overgår Mercedes S-klasse i USA - stort udvalg af brugte Tesla S i Danmark

Med levering af over 25.000 biler i USA alene i 2015 har Tesla slået sit navn fast som producent af luksusbiler.

I USA har Tesla formået at overhale kongen af prestige-klassen Mercedes S-klasse i salgstal. Mercedes S-klasse har været et ikon siden 1960’erne og kan per 2016 fås i rene benzin- og dieseludgaver (dog ikke med dieselmotor i USA) samt i diverse hybridversioner med snart sagt det antal hestekræfter, man ønsker.

Se også: Leje af Mercedes.

Tesla har gjort det fantastisk godt både i Europa og USA. I Europa er succes’en dog koncentreret i lande som Norge, Schweiz, Holland og Danmark med fordelagtige ordninger for elbiler og et købedygtigt publikum for dyre elbiler.

Næste skridt for Tesla er en ‘mum’s-car’ - beregnet til ‘the school run’ med easy access og dermed som direkte konkurrent til de populære 5-7 personers SUV biler. Elon Musk vil med andre ord have velhavende familer til at købe en Tesla X istedet for en Porsche Cayenne, Range Rover eller Audi Q7.

Den nye SUV Tesla X - kan fås i Danmark fra 2016 .

Tesla taber penge på hver eneste bil, der produceres
Den knap så gode nyhed fra Tesla Motors Inc ved regnskabsaflæggelsen for Q4 2015 var at Tesla per primo 2016 er en særdeles dårlig forretning.

Man må forvente at en ny bilfabrik ikke er rentabel fra start, men i Tesla’s tilfælde tabes der fortsat penge på hver eneste ekstra bil, der produceres. Med over 50000 leverere biler i 2015, er den såkaldt break-even produktion altså langt fra opnået, hvis man ser på net cash flow. Der skal med andre ord populært sagt ‘sendes penge med’ hver eneste bil, der ruller ud af fabrikken.

Regnskabstal kan imidlertid præsenteres på mange forskellige måder.

Samlet tab for Tesla blev i år 2015 på anslået omkring 889 millioner USD, såfremt man anvender bredt anerkendte regnskabsprincipper. Hvis man deler tabet ud på 50.000 biler, kostede det derfor Tesla aktionærer ca. 17.800 USD, hver gang Tesla leverede en bil. I danske kroner er det et tab per Tesla bil produceret på ca. 117.000 kroner v/kurs 6,62 på USD.

Ingen kan holde til at drive så dårlig en forretning i længden - ikke engang Tesla entreprenør Elon Musk, som ellers har særdeles dybe lommer.

Som kunde kan man være ligeglad, hvis det ikke var fordi at virksomheder, der går dårligt økonomisk, har det med at lukke, krakke eller blive solgt for en slik til en konkurrent, som måske ikke har de samme høje standarder for kundeservice eller blot vil have fat i eftertragtet teknologi (en veludviklet strategi for virksomheder fra Kina).

For Tesla’s vedkommende er det især ladestationerne og batterierne, som er det springende punkt. Folk, der kører Tesla, vil således ikke nødvendigvis som med en Saab eller en Rover kunne køre videre uden problemer, hvis Tesla krakker.

I og med at Elon Musk er lidt af en ‘rock star’ i Silicon Valley, blandt miljøvenner og hos andre med tro på stor fremtid for elbiler har han stadig omverdenens opbakning. Musk han desuden bevist med sin betalings-service Pay-Pal at han er særdeles fremsynet og dygtig til at tjene penge. Derfor får han meget lang snor af investorerne i forhold til traditionelle entreprenører og etablerede aktører i bilbranchen.

Porsche elbil - ikke usandsynligt, men der er ingen penge i det
Det er ikke fordi at BMW, Mercedes, Porsche (VW), Lexus (Toyota) og andre store spillere ikke kan se markedet for en lynhurtig luksus-elbil - de kan bare ikke se, hvordan man kan tjene penge på elbiler; herunder på at fragte op til et halv ton kemikaliefyldte batterier med begrænset holdbarhed og rækkevidde rundt i hver enkelt køretøj.

Se video med en eksperimental Porsche elbil herunder

Porsche elbil (superbil) concept 2016 - man venter sandsynligvis lige med at sætte den i produktion til Tesla har tabt nogen flere penge.

Porsche er måske ikke engang den mest oplagte konkurrent til Tesla.

Toyota har med den i 1997 introducerede Toyota Prius hybridbil en solid erfaring med eldrift. I perioden 2012-2014 havde Tesla og Toyota et samarbejde om en ren elbil-udgave af Toyota RAV4 udstyret med Tesla-batterier. Aftalen blev ikke fornyet.

I 2015 producerede Toyota omkring 9 millioner biler totalt og ville potentielt i løbet af få måneder kunne gå ind på markedet for rene elbiler - også i luksusklassen til konkurrencedygtige priser og med verdensomspændende forhandlernet, serviceorganisation og markedsføring fra ‘day one’.

BMW har allerede sendt BMW i3 på markedet med en vis success og et salg på op mod 40.000 biler (fra 2013 og til og med primo 2016). I3 kan fås både som ren elbil og som elbil med hjæpemotor (BMW i3 Range Extender). BMW i3 (den rene elbil-udgave) er sammen med Nissan Leaf og Tesla per primo 2016 de eneste elbiler, som sælges uden ekstra hjælpemotor i større antal.

Se også: DriveNow køber 400 BMW i3 delebiler.

Tesla står og falder med Elon Musk
En stor del af velviljen overfor Tesla set fra investor-synspunkt er forbundet med at Elon Musk selv med en stor portion aktier fortsat har ‘hånden på kogepladen’ - og sender en del af sin private formue efter hver eneste bil, der sælges.

Elon Musk interview med BBC fra januar 2016.

Elon Musk formåede til markedets begejstring i februar 2016 at vende stemningen til trods for offentliggørelsen af Q4 2015 Tesla regnskabet med endnu et mega-kvartalsunderskud.

I et brev til kunder og aktionærer lovede Musk at Tesla vil producere biler med positivt net cash flow fra og med marts 2016.

Se Tesla brev fra Elon Musk til kunder og aktionærer.

Efter brevet fra Elon Musk steg Tesla Motor Inc aktien prompte med 10%.

En beregning af kuriøs art: Hvis man tager ovenstående underskud per solgt Tesla i år 2015 for pålydende, vil de 2736 Tesla biler solgt i Danmark i år 2015 (samlet Tesla salg i Danmark) i alt have genereret et tab for Tesla Motor Inc i USA på godt 320 millioner danske kroner - lige ned i lommen på nybagte danske Tesla-ejere.

Fremtiden for Tesla - produktion af biler 2016
Tesla Motor Inc. forventer at levere mellem 80.000 og 90.000 biler i 2016 i et mix af Tesla S og den nye Tesla X SUV.

Den forventede billigere Tesla Model-3 forventes at kunne sættes i produktion i år 2017 som konkurrent til Mercedes C-klasse, BMW 3-serie, Audi A4 og Jaguar XE.

Brugte Tesla S til salg i Danmark
Mange ‘first mover’ Tesla-ejere i Danmark benyttede sent i 2015 lejligheden til at købe en ny Tesla - typisk en ny model Tesla S 85D (eller Tesla S 90D) . Den danske statsstøtte til millionær-elbiler (ingen afgift på elbiler) var en stor fristelse.

En del Tesla’er er per 2016 desuden ved at være 2-3 år gamle, og så er der mange velhavende bilejere, der gerne vil have en ny bil - og måske ikke nødvendigvis en Tesla igen. Derfor vil der i 2016 være et stort antal Tesla S brugte biler til salg I Danmark.

Se også: Tesla salg I Danmark i 2015.

Batteri-levetiden på anslået 7-8 år for en Tesla S, og er i forbindelse med brugtkøb en faktor, som ikke bør undervurderes.

Se mere om Tesla S batterilevetid på Greencarreports.

På internationale hjemmesider for salg af biler, som eksempelvis Mobile.de, kunne man i februar 2016 finde følgende Tesla S tilbud:

USA import biler (i Litauen) fra ca. 50.000 euro dvs. afgiftsfri brugtpris fra under 400.000 kroner (typisk 2012-2013 modeller).

I Norge og Tyskland kunne man finde Tesla S brugtbiler fra ca. 60.000 euro (typisk 2013-2014 modeller)

Billigste brugte Tesla fra 2015 kunne man per primo 2016 finde privat i Tyskland (Tesla S 85) til prisen 79.000 euro med meget lavt kilometertal i Berlin.

Billigste Tesla S i Danmark på Bilbasen kostede 530.000 kroner (Tesla S60 fra 2014 med 39.000 km). Billigste Tesla S85 var ligeledes en årgang 2013 til 575.000 kroner og med 59.000 km.

De mere eftertragtede nyere modeller (Tesla S85D og Tesla S90D fra årgang 2015) kunne primo 2016 findes til priser fra omkring 780.000 kroner. Der var per februar 2016 over 100 brugte Tesla S biler til salg på Bilbasen.


Tesla regnskab 2015, hvor salg overgår Mercedes S-klasse i USA - stort udvalg af brugte Tesla S i Danmark
Artikel: Tesla regnskab 2015, hvor salg overgår Mercedes S-klasse i USA - stort udvalg af brugte Tesla S i Danmark

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar