Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Vandfly Aarhus-København - pris 1800 kroner for en enkeltbillet

Man skal ikke køre til Tirstrup Lufthavn ret mange gange før man bliver træt af at tilbagelægge de ca. 60 km for at nå Københavner-flyet.

Der er derfor tid at spare, hvis man vil lægge de 1800 kroner en enkeltbillet koster med det nye vandfly fra Aarhus havn til Esplanaden (Nordre Toldbod) i Københavns centrum.

Video - nyt vandfly i Danmark mellem København og Aarhus.

Hurtigste fly fra Aarhus til København
Turen mellem København og Aarhus tager en time samlet (heraf 45 min i luften) og dermed kan det umuligt gøres hurtigere - ikke engang med privatfly.

Flyet - en de Havilland DHC-6 Twin Otter med 2 piloter - har plads til enten 12 mænd, 15 kvinder eller eventuelt 17 børn, idet maksimalvægt beregnes efter køn og efter om der er tale om børn eller voksne.

Selskaberne bag den nye vandflyver fra Aarhus til København hedder NORDIC Seaplanes A/S og European Coastal Airlines. Man kan reservere plads på det nye vandfly på www.seaplanes.dk.

Første afgang er onsdag d. 25. maj 2016. Der planlægges 4 flyvninger dagligt hver vej alle ugens dage.

Flyet lander/afgår i Aarhus fra Miljøhavnen på Østhavnsvej - dvs. i den sydligste del af havnen ud for Marselisborg Lystbådehavn.

Prisen lægger naturligvis en begrænsning på kundegrundlaget for den nye vandfly-service, men set i forhold til tidsbesparelsen er 1800 kroner egentlig ikke så dyrt. 6 kilo håndbagage er inkluderet i prisen. En returbillet med Aarhus-vandflyet koster 3600 kroner.

Nordre Toldbod i København er meget centralt placeret tæt på Langelinje og den Lille Havfrue, og heller ikke langt fra Esplanaden, Operahuset og Amalienborg.

Operatøren på den nye flyrute er European Coastal Airlines, der allerede har fem fly af samme type i luften i Kroatien (Split) og i Italien (Ancona og Pescara).

I planlægningsfasen var det meningen at vandflyveren også skulle forbinde Samsø med Aarhus og København, men det måtte opgives p.g.a. manglende tilladelser.

Det er ikke første gang at der har været et søfly på vej til Aarhus, men ingen af de tidligere projekter realiseret.

Afgangstider - vandfly Århus-København
Afgang fra Aarhus: 07.00 - 10.00 - 16.00 og 19.00
Afgang fra København: 08.30 - 11.30 - 17.30 og 20.30.

Seneste mødetid er 20 min før afgangstidspunkt, hvilket vil sige 5 min før boarding.


Vandfly Aarhus-København - pris 1800 kroner for en enkeltbillet
Artikel: Vandfly Aarhus-København - pris 1800 kroner for en enkeltbillet

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar