Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

VW Passat er 'Car of the Year 2015' - Årets Bil en oplagt vinder på teknik og hybridteknologi, gode pladsforhold og høj brugsværdi

Årets bil i Europa 2015 er kåret på Geneve Motor Show i marts.

Car of the Year 2015 blev ikke uventet den nye VW Passat, som med en helt ny model og et meget bredt motorprogram af både benzin- og dieselversioner viser vejen med særdeles lave udledninger af CO2.

Se også: VW Passat som udlejningsbil.

VW Passat 2015 stationcar

VW Passat stationcar vil sandsynligvis stå for over halvdelen af salget af den nye Årets Bil i Europa 2015 i Danmark.

Spare-Passat motorer med lav udledning af CO2
VW Passat fås i den nye udgave med avanceret spare-teknologi som eksempelvis i basismodellen VW Passat 1,4 TSI ACT, hvis motor har variable udnyttelse af cylindre (kører på 4 eller 2 cylindre efter behov). ACT står for Active Cylinder Technology, og denne måde at minimere forbrug på vil man uden tvivl komme til at høre mere til.

Også hybridudgaven af VW Passat 2015, som kaldes Passat GTE (med det sidste E for 'electric'), er et skridt i en mere forbrugs- og klima-venlig retning. VW Passat GTE introduceres som 4-dørs sedan og stationcar (VW Passat Variant GTE) sidst i 2015,

Om de 50 kilometers kørsel per liter benzin, som VW hævder at den nye Passat GTE kan klare i snit, er realistisk, vil tiden vise. De fleste elbiler og hybridbiler har det med per 2015 at overdrive rækkevidde (for elbilers vedkommende især i koldt vejr) og benzinøkonomi ganske voldsomt, når de udsættes for de såkaldte europæiske standard-tests, hvorfra opgivelserne bestemmes.

Det viser sig desværre meget tit, at de mest økonomiske og 'økologiske' biler i virkelighedens verden næsten altid performer dårligere eller væsentligt dårligere end opgivet; omend stadig bedre and normale biler.

VW Passat har imidlertid fået ros for at tilbyde hybridteknologi, og de samlet 218 hestekræfter fra en benzinmotor og en elmotor lyder da også som bil, der er værdig til GTE-betegnelsen, som blandt andet den hotte Audi 80 GTE fra sidst i 1970'erne med voldsomme 110 hestekræfter var med til gøre berømt.

Prisen for den nye super-spare VW Passat GTE bliver dog uden tvivl høj.

Priserne er steget på VW Passat 2015 (model B8)
Den nye VW Passat har fået sat grundprisen betydeligt op.

Billigste Passat-model i Danmark koster per marts 2015 fra 364.000 kroner før metalfarve og levering for billigste VW Passat 1,4 TSi med fire døre, 150 hk og ACT (og dermed lejlighedsvis bykørsel på 2 cylindre).

Man må dog i retfærdighedens navn give VW at den nye Passat kvalitetsmæssigt med megen ny standard-teknik (ikke at forveksle med meget standard-udstyr) er et niveau over den udgående model, og som sådan med konkurrencesituationen per primo 2015 er den nye VW Passat ikke ublu dyr - men dog også langt fra noget slagtilbud.

VW Passat skal tilsyneladende jagte konkurrenterne 'oppe' i prestige-mellemklassen, og det vil sige BMW 3-serie og Mercedes C-klasse, mens den nye Audi A4, som præsenteres sidst i 2015, med stor sandsynlighed også har fået et kvalitetsmæssigt løft.

VW Passat med masser af plads
Den nye årets bil i Europa 2015 har fået langt mere plads i kabinen i forhold til forgængeren. Her kan man virkelig tale om en mærkbar forbedring, og også bagagepladsen i den nye Passat er øget.

Medvirkende til vinde Car of the Year dommernes gunst er at der er indlagt ny standard sikkerhedsteknologi i den nye VW Passat med automatisk nødbremse, der 'ser' forhindringer og automatisk bremser bilen. Alle Passat modeller har dette sikkerhedsudstyr, som også sikkert bliver standard på alle nye biler i en ikke så fjern fremtid. Her går Passat foran.

Samtidig har designerne hos VW formået at stramme formerne op, således at den nye VW Passat ser ud som det, den er: En top-moderne mellemklassebil med indbygget tysk kvalitet og masser af køreglæde uden på nogen måde at have ambitioner om at være sportslig.

Med hensyn til det sportslige islæt i mellemklassen sidder BMW 3-serie trods alt for sikker i sadlen, og med den nye 3-serie planlagt til 2017, vil BMW sikkert få ekstra gang i prisberegneren, hvis den nye VW Passat som årets bil i Europa, inden BMW's nye 3-serie lanceres, skulle have vundet for mange BMW-kunder. 

Relateret artikel:

BMW 3-serie som udlejningsbil - den nye model F30.


VW Passat er 'Car of the Year 2015' - Årets Bil en oplagt vinder på teknik og hybridteknologi, gode pladsforhold og høj brugsværdi
Artikel: VW Passat er 'Car of the Year 2015' - Årets Bil en oplagt vinder på teknik og hybridteknologi, gode pladsforhold og høj brugsværdi

Emner: , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar