Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Warszawa til Krakow/Katowice/Wroclaw/Gdansk med Pendolino højhastighedstog (TGV) i Polen

Den 14. december 2014 kunne polske rejsende for første gang stige ombord på højhastighedstoget Pendolino.

Se også: Billig polen billeje Warszawa-Chopin Lufthavn

Den stærkt imødesete jernbanetjeneste, kaldet Express Intercity Premium, forbinder hovedstaden Warszawa med de polske storbyer Krakow, Wroclaw, Katowice og Gdansk.

Men inden en omfattende opgradering af det eksisterende skinnenet i Polen er færdiggjort, kan det italiensk-fremstillede Pendolino tog (TGV) ikke nå op på sit fulde potentiale - 250 km/t. Men det bliver en transporttid, som forkorter rejsetiden mellem de polske storbyer betragteligt.

Fra Warszawa til Krakow i hurtigtog på mindre end 2,5 time
Rejsetiden mellem Warszawa og Krakow i det sydlige Polen ombord på højhastighedstoget Pendolino, bliver på 2 timer og 28 minutter, hvilket er en time hurtigere end den tidligere togforbindelse kunne gøre det.

Med stærk trafik og mange vejarbejder, tager det sædvanligvis mere end 4 timer at tilbagelægge de næsten 300 km. mellem de to byer i bil.

Find billig billeje på Krakow Togstation med Cartrawler Polen

Rejsetiden på andre Pendolino ruter i Polen er som følger:

  • Warszawa - Gdansk: 2 timer og 58 minutter
    (2 timer 37 min. når opgraderingen af skinnenettet er færdiggjort i slutningen af 2015). 
  • Warszawa - Katowice: 2 timer og 34 min.
  • Warszawa - Wroclaw: 3 timer og 40 min.

Det Polske Jernbaneselskab (PKP) har bestilt 20 togsæt fra Italien, men i indkøringsfasen er kun 9 togsæt i brug. Warszawa - Krakow og Warszawa - Gdansk er de mest benyttede togruter, med timedrift i myldretiden og tog hver anden time udenfor den mest travle tid på dagen. Pendolino forbindelserne mellem Warszawa - Katowice og Warszawa - Wroclaw er i drift to gange dagligt, hver vej.

Hvert Pendolino togsæt har 57 pladser på første klasse, 345 almindelige togpladser og tre familiekupeér, med plads til fire passagerer i hver. Ombord forefindes også en buffet/bar. Gratis Wi-Fi, der er almindeligt tilgængeligt på alle polske intercity forbindelser, virkede ikke på Pendolino i de første dage, men det skulle nu være rettet per januar 2015.

Det nye polske Pendolino højhastighedstog - billetpriser for polsk TGV
Det indledende billetsalg med særrabat til de første afgange med Pendolino toget startede i midten af november 2014, i god tid inden den officielle indvielse af højhastighedstoget.

Prisen per billet gik helt ned til 90 kr. Da den første omgang billetter til denne pris var solgte, forventes det fremover at gennemsnitsprisen på de fire togruter fra Warszawa kommer til at være 279 kr. per billet.

Turen mellem Krakow i det sydlige Polen og Gdansk ved Østersøen med højhastighedstog kommer ifølge PKP til at koste 349 kr. i snit. Billetpriserne på det polske Pendolino tog bestemmes af, hvor tidligt passagerer køber billetten.

Book en billet til Express Intercity Premium/Pendolino online på
Polske Jernbaners hjemmeside.


Warszawa til Krakow/Katowice/Wroclaw/Gdansk med Pendolino højhastighedstog (TGV) i Polen
Artikel: Warszawa til Krakow/Katowice/Wroclaw/Gdansk med Pendolino højhastighedstog (TGV) i Polen

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar