Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Wizz Air vokser i Warszawa Lufthavn i Polen

Ryanair, Norwegian og Easyjet har i de senere år fået hård konkurrence fra uventet kant.

Wizz Air er et ungarsk lavpris-flyselskab med hovedkontor i Budapest. Selskabet er noteret på London Stock Exchange (LSE) i lighed med Easyjet og Ryanair.

Opkomlingen Wizz Air indledte sin vækst med en målrettet satsning på hjemme- og nærmarkeder.

De mange nye Wizz Air ruter er gået hårdest ud over Ryanair, da Wizz Air i store dele af Øst- og Central-Europa flyver til de samme byer/destinationer, som Ryanair gør.

Se også: Ny Wizz Air rute til Polen (Gdansk) fra Billund.

I juni 2016 startes ny rute fra København til Sofia Lufthavn i Bulgarien.

Første WizzAir fly i Lissabon Lufthavn i 2015.

Nye flyruter fra Warszawa - Porto, Bari, Aberdeen og Bristol
Wizz Air ekspanderer primært med ruter fra de store øst- og central-europæiske hovedstæder som Budapest, Warszawa, Riga, Prag og Sofia.

Polen er hovedmarked for Wizz Air, hvor selskabet nyder godt af de mange polske unge, som i en periode vælger at arbejde i eksempelvis England, Sverige, Tyskland, Norge eller Danmark.

Hertil kommer at Polens hastigt voksende middelklasse har fået smag for solferie og storbyferie i udlandet; især i europæiske lande.

Per maj 2016 har Wizz Air åbnet nye ruter fra Warsaw-Chopin Airport til Porto (Portugal), Bari (Italien), Bristol (England) og Aberdeen Lufthavn (Skotland).

Samlet set bringer det Wizz Air op på hele 29 helårsruter og 10 sæsonruter fra Warszawa Lufthavn, hvoraf Alghero på Sardinien er ny sæsonrute i 2016.

Dermed er den ungarske operatør med betydelig amerikansk investering sammen med LOT Polish Airlines i en liga for sig i Warzawa-Chopin. LOT har dog stadig langt flere afgange, men har svært ved at få økonomi i driften.

Det nye lavprisselskab (grundlagt i 2003) har derimod givet overskud siden 2012. Flyselskabet har per medio 2016 omkring 420 aktive flyruter/destinationer.

Wizz Air i Warszawa-Chopin Lufthavn i centrum - Ryanair ‘på landet’
I Warszawa i Polen står Wizz Air især stærkt, da selskabet for et par år siden valgte at trække sine ruter fra den nye Warszawa-Modlin lavprislufthavn 50 km nord-nordvest for Warszawa.

Alle Ryanair Warszawa-fly lander per 2016 fortsat i Modlin, og selvom det er billigt at flyve ‘ud på landet’ til Modlin Airport, indebærer Modlin-Warsaw destinationen enten en tur med bus (billigt, men det tager 1-1,5 timer med bus til Warszawa) eller at man
lejer en bil i Modlin Lufthavn for at komme ind til Warszawa centrum.

Vælger man at flyve med lavprisselskabet Wizz Air til Warszawa lander man altid i Warszawa-Chopin Lufthavn tæt på bymidten (ca. 15 min i taxi) og endnu tættere på mange af de nye kontorbygninger og firmadomiciler, som skyder op med stor hastighed i den polske hovedstad.

Der er per medio 2016 ingen Wizz Air ruter fra Danmark til Warszawa, men det må være et spørgsmål om tid, før en sådan introduceres. Første Polen-rute fra Billund (Billund-Gdansk) åbnede i 2015, og der flyves også Billund-Vilnius (Litauen) og fra juli 2016 Billund-Cluj (Rumænien).

Fakta om Wizz Air
Per 2016 når Wizz Air op på 90 fly af typen Airbus A320 og A321.

Selskabet har desuden afgivet ordre på 110 fly af den nye Airbus A321-200-‘neo’ til levering i perioden 2019-2024.

Relaterede artikler:


Wizz Air vokser i Warszawa Lufthavn i Polen
Artikel: Wizz Air vokser i Warszawa Lufthavn i Polen

Emner: ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar