Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Wizz Air bagageregler - håndbagage og indchecket bagage priser på Wizzair flyruter

Flyselskaber, som barberer alt af for at kunne tilbyde en meget billig billet, bliver mere og mere populære blandt flyrejsende, selv om de såkaldte lavprisselskabers priser meget nemt kan gå hen og kun være en ubetydelig smule billigere end almindelige flyselskabers.

Stort set alle lavprisflyselskaber har gebyrer på bagage, hvilket gør kendskabet til flyselskabets bagagepolitik meget relevant, når man skal planlægge en budgetrejse. Som mange af lavprisselskabernes kunder formentligt allerede har erfaret, kan priserne på kabinekuffert og/eller indchecket bagage veje tungt på de samlede billetomkostninger.

Nedenfor findes en oversigt over hvordan det forholder sig med bagageregler hos det ungarske flyselskab Wizz Air.

Wizz Air håndbagage - lille håndtaske er gratis
Kabinebagagepolitikken varierer kraftigt mellem forskellige flyselskaber. Wizzair tillader hver passager at medbringe et styk håndbagage ud fra følgende kriterier:

Lille håndbagage
Et styk gratis håndbagage kan medbringes, hvis målene ikke overstiger 42x32x25 cm og som problemfrit kan placeres under sædet foran.

Stor håndbagage
Et stykke betalt håndbagage med maximal størrelsesmål på 56x45x25 cm kan yderligere medbringes ombord. Passageren skal selv kunne placere håndbagagen i skabet over sædet uden assistance. Gebyret for den betalte håndbagage ombord på Wizz Airs flyvninger varierer. Læs mere i Wizzair gebyroversigt længere nede.

Wizzairs kunder og især kvinder, som har hang til at se en håndtaske mere som et moderne livsstilstilbehør end et egentligt stykke bagage, bør være klar over, at Wizz Air er kendte for at være meget strikse, når det kommer til reglen om ’kun et stykke håndbagage per person’. Det betyder, at passagerer med en lille håndtaske og en reel størrelse kabinekuffert kan blive bedt om at lægge den lille taske i den store eller lægge den i bagagelastrummet mod ekstra gebyr.

Indchecket bagage hos Wizzair
Lige som andre lavprisflyselskaber, lægger Wizzair også gebyrer på, som ikke allerede er inkluderet i basis billetprisen, hvad angår indchecket bagage.

Alle passagerer kan indchecke op til 6 stykker bagage. Vægtgrænsen er 32 kilo per styk og målene må ikke overstige 1,5 m i bredde - 1,2 m i højde og 1,7 m i længde.

Der kan kun indcheckes 3 stykker bagage ved bestilling online, de resterende tre stykker op til de maksimale 6, skal betales direkte i lufthavnen.

Wizz Air bagage priser
Gebyrerne for store kabinekufferter/håndbagage og indchecket bagage beregnes på baggrund af destination, på dagen for flyvningen (dyrere i højsæson) og på vægten (for indchecket bagage). Det er betragteligt billigere at købe bagageplads online (minimum 3 timer før afgang), både til håndbagage og indchecket bagage.

Bagagestørrelse

Pris ved køb online
(Minimum 3 timer før afgang)

Pris ved køb i lufthavn før afgang

 

Lavsæson

Højsæson

Hele året

Stor håndbagage (maks. 10 kg.)

€10 - €18 (afhængig af destination)

€40

Indchecket bagage(maks. 23 kg.)

€15 - €35 (afhængig af destination)

€25 - €45 (afhængig af destination)

€55

Indchecket bagage (maks. 32 kg.)

€25 - €45 (afhængig af destination)

€35 - €55 (afhængig af destination)

€75

Brug Wizzairs bagagepris beregner for at kende den eksakte bagagepris for din rejse. Priser vises ikke i danske kroner. 

At købe både indchecket bagage og håndbagage plads er den billigste løsning og anbefales især, hvis man ønsker at undgå de høje gebyrpriser man vil stå overfor i lufthavnen. Skulle man dog komme til den konklusion, efter at have gennemført bookingen online, at man måske har brug for mere betalt bagage, kan man stadig tilføje det nødvendige online eller per telefon til flyselskabets kundeservice.

Der refunderes ingen beløb hvis kunden medbringer færre stykker bagage end han eller hun har forhåndsbetalt.

Musikinstrumenter medbragt i flykabinen
Mindre musikinstrumenter, som for eksempel en violin, klarinet eller trompet, kan gratis medbringes i kabinen, hvis ikke målene på instrument og instrumentets bærekuffert ikke overstiger 56x45x25 cm.

Der kan købes et ekstra sæde online, hvis det er tilgængeligt, til transport af større instrumenter. Instrumenter, som er for store til et sæde (f. eks. kontrabas eller harpe) skal transporters i flyets lastrum.

Sportsudstyr med Wizz Air
Wizzair tillader transport af sportsudstyr, så længe det er ordentligt emballeret. Flyselskabet giver ikke indpakningsmaterialer af nogen art. Se listen over emballeringskrav for sportsudstyr på Wizzairs hjemmeside

Gebyret for et styk indchecket sportsudstyr er 30 euro ved online booking eller via kundeservice og 60 euro hvis sportsudstyret indcheckes i lufthavnen.

____________________________________________________________________________________

Ovenstående artikel er baseret på almindeligt tilgængelig information på Wizzair.com per marts 2016.

Redaktøren af www.guide-billig-billeje.dk afviser erstatningsansvar for enhver ændring i priser og forretningsvilkår som fremført af flyselskabet.


Wizz Air bagageregler - håndbagage og indchecket bagage priser på Wizzair flyruter
Artikel: Wizz Air bagageregler - håndbagage og indchecket bagage priser på Wizzair flyruter

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar