Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Fartbøder til udlændinge i udlejningsbil i Frankrig

I Frankrig har politiet fået beføjelser til at udstede fartbøder, som ligger væsentligt over niveauet i mange andre europæiske lande. Derfor bør man sikre sig, at man overholder de gældende franske fartgrænser, når man tager på bilferie i Frankrig - hvad enten bilferien foregår i egen bil eller i en udlejningsbil lejet i Frankrig.

De franske bilister har for længst opdaget at fartbøderne er steget, og der køres derfor langt pænere i Frankrig i 2010 end for bare 10 år siden.

En stor del af fartkontrollen i Frankrig foregår ved hjælp af automatiske fartmålere i vejkanten. Udover de faste fartkamera’er afholder fransk politi relativt ofte fartkontrol.

Se også artiklen Kørsel i Frankrig.

Der gås meget systematisk til værks under en fransk fartrazzia. Opbuddet af betjente kan være ganske imponerende.

Specielt ved store events, som eksempelvis det kendte Le Mans 24 timers løb i det nordvestlige Frankrig ved byen Le Mans, kan de mange udenlandske turister i hurtige biler forvente at der bliver holdt tæt øje med hastighedsoverskridelser.

Dyrt at køre for stærkt i udlejningsbil Frankrig
I Frankrig betales en fartbøde til udlændinge på stedet.

Politiet anvender gerne motorcykler eller civile vogne, og bliver man stoppet for at køre over 50 km/t for stærkt vanker der ikke blot en seriøs stor bøde i omegnen af 750 euro, som skal betales omgående. Man får også forbud mod at køre i Frankrig i 3 til 6 måneder med omgående virkning. Ens kørekort bliver desuden inddraget og sendt tilbage med posten ved en senere lejlighed.

I grove tilfælde kan ens udlejningsbil eller privatbil tillige blive inddraget på stedet.

Det er også værd at bemærke at de såkaldte radar-detektorer er meget ulovlige i Frankrig. Finder politiet en bil med sådant udstyr er bøden 1500-2000 euro, forbud mod at køre i Frankrig, konfiskation af detektor og risiko for at få bilen inddraget. Radar-dimsen må heller ikke findes i bagagen.

Bødesatser i Frankrig er (per sommer 2010):

  • Over 50 km/t for stærkt: 750-1500 euro.
  • 40-50 km/t for stærkt: op til 750 euro.
  • 30 km/t for stærkt: op til 135 euro.
  • Mindre hastighedsforseelser: typisk 45 til 100 euro.

Er man involveret i et alvorligt uheld i Frankrig med personskade er bøderammen helt op til 15.000 euro. Man risikerer desuden fængsel i mange år ved grove forseelser.

Bemærk at der er ekstra lav fartgrænse på 50 km/t på ALLE veje i Frankrig ved heftigt regnvejr eller tåge (ved sigtbarhed under 50 meter).

Lej bil til bilferie i Frankrig


Fartbøder til udlændinge i udlejningsbil i Frankrig
Artikel: Fartbøder til udlændinge i udlejningsbil i Frankrig

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar