Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Billeje i Danmark billigt for udlandsdanskere

De mange danskere som bor i udlandet kan drage fordel af de danske regler om billeje til udlandsdanskere på ferie i Danmark.

Billeje til danskere med bopæl i Danmark
Bor man i Danmark (dvs. har folkeregisteradresse i Danmark) er man nødt til at leje bil med danske afgifter.

Det giver meget høje priser på billeje i Danmark for den almindelige danske forbruger - så høje at selv billeje priser i det super-dyre billeje-land Norge begynder at virke rimelige.

Billig billeje for udlandsdanskere og udlændinge
Er man flyttet ud af Danmark (dvs. ikke har folkeregister-adresse i Danmark længere) eller er man udlænding med bopæl i udlandet (inklusiv Færøerne og Grønland), har man mulighed for at leje billig bil i Danmark under reglerne om ‘valutabiler‘.

Guide-billig-billeje.dk registrerer automatisk, hvis en booking sker fra udlandet, fra Førøerne eller fra Grønland (og derved bliver man automatisk tildelt udlandsdansker priser på billeje).

For de udlandsdanskere, som måtte sidde i Danmark og foretage booking, skal man omkring 'rediger søgning' og skifte 'hjemland' efter at det første søgeresuultat på priser er kommet frem. Herefter får man priser i forhold til det bopælsland, man angiver - det vil sige uden for Danmarks grænser de specielt lave billeje-priser som udlandsdansker.

Søg billig billeje i Danmark

Typisk er grundprisen på billeje i Danmark lavere for udlandsdanskere, men endnu vigtigere er det, at der som regel (ligesom i Tyskland og Sverige) er fri kilometer i udlejningsbetingelserne på billeje i Danmark til udlandsdanskere.

Ved udlevering af billig udlejningsbil (valutabil) i Danmark skriver man som udlandsdansker under på at man ikke har folkeregisteradresse i Danmark.

Sådan booker du billig billeje som udenlandsdansker:

Sidder du i udlandet:

- gå ind og søg som udenlandsdansker og få den lave pris direkte (ofte under 1000 kroner per uges leje for mindste bil)

Sidder du i Danmark:

- gå ind og søg som dansker (fra dansk IP-adresse) og klik derefter 'rediger søgning' og skift bopælsland. Herefter kommer de rigtige (lave) priser på lejebiler for udlandsdanskere op.

Udenlandsdansker-billeje i Billund Lufthavn
Det er ikke kun i Københavns Lufthavn at udlandsdanskere har mulighed for at leje en billig bil.

Ordningen gælder i hele Danmark og mange lejer tax free udenlandsdansker biler fra eksempelvis Billund Lufthavn eller fra Aalborg Lufthavn.

Biludlejning i Danmark dyrt for danskere i Danmark
Danskere med bopæl i Danmark kan udover en højere grundpris på billeje i Danmark forvente et tillæg på mellem 2 og 4 kroner per kørt kilometer (når antallet af km overstiger eksempelvis 100 km per dag lejen varer).

Det kan derfor blive overordentligt dyrt at leje bil i Danmark til længere ture - såfremt man altså ikke har bopæl i udlandet.

Mange vælger derfor leje bil i Flensborg til ferien sydpå. Det er nemlig fuldt lovligt som dansker at leje bil i Tyskland til brug i udlandet. En stor udlejningsbil i Tyskland er ofte relativ billig, at lejen for at køre til Spanien eller Italien kan ofte være mindre end omkostninger til afskrivning og slid på ens egen bil med høje danske afgifter.

Det samme fænomen ses i Sverige, men bemærk at det er ulovligt som bosiddende i Danmark at køre gennem Danmark i en svensk indregistreret udlejningsbil.

Billeje i Tyskland og Sverige for udlandsdanskere
Ordningen med lave billeje-priser i Danmark til udlandsdanskere har aldrig været Skats og siddende danske regeringers livret.

Efterhånden som bilafgifterne steg og steg i Danmark i 1970’erne og 1980’erne, oplevede biludlejnings-branchen i Danmark at man ikke kunne konkurrere mod billeje-selskaber i Sverige og Tyskland.

Udlændinge og udlandsdanskere kan nemlig fuldt lovligt leje biler i et andet land og køre ind i Danmark. Det kan faktisk af og til stadig være den billigste måde at leje bil på som udlandsdansker.

Billeje-branchens organisation gik til regeringen og resultatet blev de såkaldte valutabiler, som kan lejes af udlandsdanskere og udlændinge. Valutabilerne har danske nummerplader, men der er ikke betalt registreringsafgift af bilerne.

Valutabilerne til de såkaldte ‘valutaudlændinge’ eller ‘valutadanskere‘ (det er alle, som ikke har bopæl i Danmark) kaldes også nogen gange for Tax Free Cars.

Danske afgifter på udlejningsbiler
Danske biludlejningsselskaber, som udlejer biler til danskere med bopæl i Danmark har betalt op til 180% afgift + 25% moms af biler, som bruges til normal biludlejning i Danmark. Det bevirker at specielt sportsvogne og luksusbiler er ekstremt dyre at leje på normale vilkår i Danmark.

Klik her for at sammenligne priser på billeje i Danmark
(Husk at angive dit aktuelle hjemland, hvis du er udlandsdansker)


Kilometerbetaling eller ubegrænset kilometer ved leje af bil som udlandsdansker
Bemærk at der kan findes udlandsdansker biler til leje på Cartrawler, som udover eksempelvis 100 gratis kilometer per dag har ekstra kilometerbetaling.

Disse biler er ofte meget billige at leje og kan være en fordel for de udlandsdanskere (samt personer med bopæl på Grønland eller Færøerne), som ikke skal køre langt på ferien i Danmark.

Check derfor ’prisdetaljer’ inden booking. Her findes information om fri kilometer eller begrænset antal kilometer inkluderet ved leje som udenlandsdansker.


Billeje i Danmark billigt for udlandsdanskere
Artikel: Billeje i Danmark billigt for udlandsdanskere
Artikel senest revideret: fredag, juni 19 2015
Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar