Alicante minibus leje - sammenlign billeje-priser i Spanien

Minibus leje i Alicante Lufthavn i Spanien er ofte billigt, men det kan være en god ide at sammenligne priser flere steder.

En minibus med plads til op til 9 personer inklusiv chauffør er dyrere i indkøb for udlejningsselskaberne og koster derfor også som regel en del mere at leje end normale udlejningsbiler i Alicante.

Vi har taget et øjebliksbillede af billeje-mulighederne for minibusser i Alicante lufthavn.

Alicante minibus leje i vinter/forår 2011
Prisen for at leje minibus i Alicante er ofte meget lavere om vinteren og i det tidlige forår end i turist-sæsonen om sommeren i Spanien.

I starten af år 2011 er der rigtig gode tilbud at finde, som stort set gør leje af minibus i Alicante lige så billigt som at leje en normal personbil.

Vi har valgt at se på leje-perioden 20 februar til 27 februar (7 dage). Priserne set online var følgende per 7. januar 2011:


Alicante minibusleje i sommer/efterår 2011

Sommermånederne er traditionelt dyrest ved billeje i Spanien.

Booker man billeje i Alicante lufthavn online og i god tid før sommerferien, er der dog mulighed for at findes gode tilbud. Herunder liste over priser for minibus leje i Alicante i perioden 10-17 juli 2011 (en uges leje) set på nettet per 7. januar 2011:


Bemærk at sommerferie-priserne på billeje i Alicante med stor sandsynlighed vil stige jo tættere på ferien man booker.

Ovennævnte Alicante minibus-modeller er, hvad de enkelte udbydere nævner på deres respektive hjemmesider. I praksis vil der kunne forekomme andre bilmodeller, idet billeje-selskaberne altid har lov at stille med en tilsvarende udlejningsbil i samme størrelse og med plads til samme antal personer.

Minibus leje - hvad er vigtigt?
Det vigtigste, når man lejer minibus, er ikke at vente med at booke bil til i sidste øjeblik.

For det første er der ofte anseelige beløb at spare ved at være tidligt ude. For det andet er antallet af minibusser begrænset på destinationer som Alicante Lufthavn i Spanien.

Er der kun få minibusser tilbage, er udlejningsselskaberne ikke så gavmilde med deres billeje-tilbud, hvilket kan gøre en uge i en minibus i Spanien til en særdeles dyr fornøjelse.

Bagageplads i minibusser
Har man megen bagage med på ferie, og fylder man bussen med 8 eller 9 personer, bør man overveje, om der måske skal bestilles en tagboks. Det gør sig især gældende på skiferie, men kan også være relevant ved leje af minibus i Alicante i Spanien.

Minibusser som VW Caravelle og Mercedes Vito fås i flere størrelser (SWB og LWB for short wheel base og long wheel base), men man kan ikke automatisk regne med at få en LWB, som normalt har bedre bagageplads.

Selv i standard (SWB) minibusser med plads til 8-9 personer vil der dog samtidig med udnyttelse af alle sæder være plads til 5-6 normale kufferter. Pakker man nogen af sine ting i bløde tasker, som kan stuves, går det også at medbringe 8-9 personers bagage i en SWB minibus.

Når man pakker sin minibus og eventuelt anvender tagboks (kan bestilles online ved booking), er det en god ide at placere de tungeste ting nederst i bilens bagagerum. På den måde får man de bedste køreegenskaber.

Typer af minibusser til leje
Man kan som hovedregel gå ud fra at minibusser til udlejning i de fleste lande er dieseldrevne - i øvrigt også selv om det ikke altid fremgår ved booking.

Ofte er de store køretøjer lidt tungere at håndtere end normale udlejningsbiler, men eksempelvis en VW Caravelle føles langt hen af vejen som en personbil med et pænt kraftoverskud og god vejbeliggenhed.

VW Caravelle Billede

Minibusser med plads til op til 9 personer inklusiv fører kan køres af alle med normalt kørekort. Det sker dog at der er en aldersgrænse på 25 år eller eventuel ekstrabetaling for chauffører under 25 år. Denne betaling kan svinge en del, men er normalt mellem 2 og 8 euro per dag.

Forsikring af minibus udlejningsbil
Der er ofte, men ikke altid, en højere selvrisiko på forsikring af minibus (ved skade og tyveri) end på forsikring af mindre udlejningsbiler.

Selvrisiko er det beløb, man maksimalt kan komme til at hæfte for ved skade eller tyveri af minibus. En selvrisiko på 800-1500 euro er normalt og man kan finde minibusser med selvrisiko op til over 2500 euro.

Der er mulighed ved booking af minibus online på Cartrawler-søgemaskinen at købe en såkaldt selvrisiko-forsikring. Den koster ca. 42 kroner per dag, tegnes ved Mondial Forsikring (kontor i Danmark) og dækker op til 3000 euro.

Denne ekstra forsikring dækker i øvrigt også billeje-selskabernes undtagelser for forsikringsdækning såsom glasskader, dæskskader, tab af nøgle m.m. Vær opmærksom på at den dog ikke dækker de første 900 kroner ved parkeringsskader. Se mere om forsikringsdækning under ‘prisdetaljer’.
Se også Mondial Forsikrings-police for selvriskoforsikring.
(Kun gyldig ved booking med Danmark som hjemland)

På ovennævnte minibus billeje-tilbud fra Cartrawler var selvrisikoen 300 euro, hvilket er meget lavt for en minibus og måske så lavt at man kan overveje om en selvrisikoforsikring er nødvendig. Valgte man Cartrawler minibus billeje-tilbuddet i juli var selvrisikoen på 0 (nul) kroner.

Hos eBiludlejning var selvrisikoen angivet som mellem 350 og 1500 euro + tax.

FDM Travel (Hertz) angav selvrisikoen til 880 euro + skat.

Holiday Auto havde ikke angivet selvrisikoen tydeligt.

På AutoEscape minibus billeje-tilbuddet var selvrisikoen angivet til 700 euro.


Generelt om prischeck af minibus leje i Alacante:
Ovenstående udvalg af billeje-tilbud på minibus i Alicante Lufthavn blev fundet på nettet den 7. januar 2011.

Priser på billeje i Alicante ændrer sig løbende med udbud og efterspørgsel, og ovenstående sammenligning er derfor udtryk for et øjebliksbillede.

Der er ikke taget hensyn til eksempelvis prisen for ekstra chauffør, mulighed for at køre over landegrænser (og eventuel pris herfor), priser på ekstraudstyr såsom GPS og barnesæder samt andre eventuelle ekstra tilvalg.

Der kan også være forskelle i forsikringsdækning på de enkelte minibus leje-tilbud, som ikke fremgår af ovenstående. Vi tager desuden forbehold for eventuelle fejl og undladelser.


Alicante minibus leje - sammenlign billeje-priser i Spanien
Artikel: Alicante minibus leje - sammenlign billeje-priser i Spanien

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar