August billeje - tips om biludlejning i august måned 2013 højsæson

Billeje-højsæsonen 2013 er i starten af august gået ind i slutspurten.

Typisk vil man på mange populære destinationer betale mere for billeje i juli og også ofte en pæn del mere for biludlejning i august måned.

Der findes dog også mange feriedestinationer og storbyferie-destinationer, hvor august-billeje er billigt.

Søg billig august billeje med Guide-Billig-Billeje.dk

Indtjening på biludlejning i juli og august - billeje-selskaber afhængige af sommeromsætning
Som med flybilletter er det generelt dyrest at leje bil i månederne juli og august - samt omkring jul, nytår og påske. Hertil kommer efterårsferien uge 42, som også nogen steder kan være lig med prisstigninger.

For billejefirmaer i store byer som Amsterdam, Dublin, Frankfurt, Hamborg, München, Warszawa, Stockholm, London, Manchester, Birmingham, New York, Los Angeles, Miami med flere, er højsæsonen ikke til at mærke på billejepriserne. Andelen af turister, som lejer bil i disse byer er simpelt hen for lille i forhold til det samlede antal udlejninger - eller også er turismen spredt over en større del af året, som eksempelvis i New York og Miami.

Anderledes ser det ud på populære europæiske storbydestinationer som Nice, Rom, Madrid, Athen og Lissabon i Sydeuropa, hvor priser kan stige ganske voldsomt afhængig af om udbuddet af biler i juli og august måned står mål med efterspørgslen. Det er på disse destinationer i høj grad om sommeren at indtjeningen skal sikres.

VW Polo 2013

Ny VW Polo lejebil fra Lissabon Lufthavn - © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

August billeje 2013 - her er det dyrt (eller dyrere end sædvanligt)
I august måned 2013 bemærkede vi usædvanligt høje priser på billeje i eksempelvis:

 • Lissabon
 • Rom (specielt Rom-Fiumicino Lufthavn)
 • Zadar
 • Split
 • Barcelona - både Girona-Barcelona Lufthavn og Barcelona-El Prat Lufthavn havde højere priser end normalt i august
 • Kreta - lufthavne Chania og Heraklion

Billigste lejebiler august - billeje fra spanske feriedestinationer
Til gengæld var prisudviklingen i juli-august billeje månederne 2013 stort set uændret på følgende feriedestinationer (priser set per 2. august 2013):

 • Gran Canaria - billig bil i august for under 1000 kroner selv ved sen booking
 • Tenerife Lufthavn (Tenerife South) - 996 kroner for en uge i en VW Polo eller lignende
 • Mallorca - så godt som altid billig billeje på Mallorca uanset årstid (med forbehold for jul/nytår)
 • Malaga Lufthavn - 1019 kroner ved sen booking i august. Lejebil VW Polo uden selvrisiko - det er billigt i Malaga.
 • Alicante Lufthavn - 791 kroner per uge. Måske man ikke har opdaget i Alicante at det er højsæson.

Priseksempler billeje august 2013 i Lissabon, Rom, Barcelona, Split og Zadar
Til sammenligning testede vi per 2. august 2013 et antal destinationer, hvor prisen på lejebil lå over den forventede pris ved booking af bil med kort varsel i august, som dog altid må forventes at være dyrere, end hvis man booker i god tid.

Med lejeperiode 10. - 17. august 2013 var priserne følgende for en bil i den populære Ford Fiesta klasse (alternative bilmodeller til rådighed i billeje-klassen: VW Polo, Seat Ibiza, Opel Corsa, Peugeot 208, Fiat Grande Punto, Citroen C3, Renault Clio, Hyundai i20 eller lignende):

 • Lissabon august lejepris for bil (lille familiebil): 2820 kroner i leje fra Lissabon Lufthavn - langt over dobbelt så dyrt som normalt. Faktisk kan man i Lissabon i vinterperioden ofte leje bil i Fiesta klassen for under 100 euro per uge (vi har set ned til 72 euro), hvilket er lige ved at være billigere end at eje bilen selv.
 • Rom-Fiumicino Lufthavn august billeje af Fiesta (ofte en Fiat eller Citroen C3/Peugeot 208 i Rom) fra 10. til 17. august var billigere end Lissabon med rimelige 1992 kroner - dog stadig 200-300 kroner dyrere end normalt.
 • Barcelona-El Prat (største Barcelona Lufthavn - BCN) august billeje tilbud 10. - 17. august: Kun 1028 kroner, men stadig 200-300 kroner dyrere end normalt.
 • Zadar Lufthavn, Kroatien - her var det i august 2013 populært at leje bil. Pris per uge ved booking 2. august til perioden 10. -17. august for Fiesta-klasse lejebil var 2619 kroner - cirka en fordobling af normalpris.
 • Split Lufthavn Kroatien - samme august billejepris som i Zadar for en Ford Fiesta klasse lejebil, hvilket er godt og vel dobbelt så meget som normalt.
 • Kreta (eksempel Chania Lufthavn) - pris for lille familiebil til leje i august 2013 (10. - 17. august) var 2418 kroner, hvilket er omkring dobbelt op på normalprisen.
 • Rhodos (Rhodos Lufthavn) - pris for august billeje 2013: 1780 kroner per uge, hvilket er over 500 kroner mere end normalt

Ovenstående er i høj grad et øjebliksbillede baseret på booking af Ford Fiesta lejebil eller lignende per 2. august 2013 på www.guide-billig-billeje.dk med lejeperiode 10. - 17. august 2013.

Ved en alternativ booking i slutningen af august var der på flere af de ovennævnte dyre destinationer allerede væsentligt lavere priser.

Ovenstående sammenligning er foretaget uden hensyntagen til forsikringsbetingelser, priser på tilvalg som autostol, ekstra chauffør og lignende, men alle biler havde dog fri kilometer inkluderet i lejeprisen.

Spar penge - book lejebil i god tid før højsæson starter
Man sparer ofte penge ved at booke billeje til august måned tidligt og i særdeleshed, hvis der opstår prisstigninger som i Lissabon Lufthavn i august 2013. Ved ankomst til Lissabon Lufthavn vil der i august 2013 være mange kunder, som med bookinger foretaget i maj-juni, vil kunne nyde deres udlejningsbil til under halv pris af de kunder, som bookede sent.

Sammenlign aktuelle priser på billeje via Cartrawler


August billeje - tips om biludlejning i august måned 2013 højsæson
Artikel: August billeje - tips om biludlejning i august måned 2013 højsæson

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar