Biludlejning i Californien - priser og gode råd om envejsleje af bil i USA

The Golden State, som Californien også kaldes, dækker et område, som er ca. 10 gange større end Danmark og er arealmæssigt den 3. største stat i USA. Størrelsen sammenholdt med den store variation af flotte nationalparker, ørkener, gigantiske træer, forrevne kystlandskaber og interessante storbyer gør, at en stor del af turisterne vælger at leje bil i Californien.

Billeje i Californien er som mange andre steder i USA et stort forretningsområde, hvilket bevirker at konkurrencen er hård, og priser på billeje i USA er oftest yderst rimelige set med danske øjne.

Sammenlign priser på biludlejning i Californien

Priser på billeje i Californien
De fleste kunder lejer bil i lufthavnen, og der er ikke nævneværdig prisforskel, når der er tale om de store lufthavne i Californien – San Francisco, Los Angeles, San Diego, Sacramento.

Et priseksempel per januar 2012: Lej en Chevrolet Impala eller lignende til ca. kr. 1.850 for en uges leje i juli med fuld forsikring og uden selvrisiko – afhentet og afleveret i San Diego lufthavn. Her fåes 6 cylindre, 3,5 liters motor og over 200 hk. Kabinemæssigt er denne i samme størrelse - ”full-size” kategori som eksempelvis Chrysler 300, Toyota Avalon og Ford Taurus.

Det vil oftest være lidt dyrere at leje bilen inde i byen i forhold til i lufthavnen i Californien – prisforskellen er som regel ca. 2-5%.

Forholdsmæssigt bliver det ikke billigere at leje bilen for en længere periode – samme Chevrolet Impala i San Diego lufthavn kostede for 3 uger ca. kr. 5.500 i januar 2012.

Envejsleje af bil i Californien, USA
Der er ligeledes som regel mulighed for at aflevere bilen et andet sted i Californien uden ekstra omkostninger. Eksempelvis kunne pågældende bil (Chevrolet Impala pris-eksempel) lejes i San Diego lufthavn og afleveres i San Francisco lufthavn uden det blev dyrere.

Mange vælger at tage et smut omkring Las Vegas i Nevada, når de er på road trip i det vestlige USA, og det kan også som regel lade sig gøre at aflevere bilen her uden ekstra gebyrer for envejsleje af bil.

Der vil dog ofte komme ekstra gebyrer på envejsleje, såfremt man ønsker at aflevere bilen i andre stater end Californien – der er forskellige regler fra det ene til det andet biludlejningsfirma i USA. Det anbefales derfor at lave specifikke søgninger for at se den samlede lejepris, såfremt det påtænkes at aflevere bilen i en anden stat.

Lej billig bil i Californien via Cartrawler
Med ”billig bil” forståes ikke værdien af bilen, men hvad det koster at leje den :o)

Vil man nøjes med en biltype “Økonomi” (typisk benævnt som “economy” ved USA billeje via Cartrawler) og lejes bilen for en uge i Californien kan man ofte slippe fra omkring kr. 1.200 inkl. forsikring. Der vil her typisk være tale om en Chevrolet Aveo eller lign. med både aircondition og automat gear.

En bil i “mellemstørrelse”, som svarer til en Ford Mondeo i Europa, kan man leje for ca. kr. 1.350 for en uge - eksempelvis en Honda Accord. Det er således kun et par hundrede kroner dyrere at opgradere til en større og mere komfortabel bil, hvilket mange da også benytter sig af. Der er ofte tale om store afstande når man er på road trip i Californien, så det kan derfor anbefales at vælge en større bil, ikke mindst når prisforskellen mellem de forskellige biltyper er så lille. 

Sammenlign priser med Cartrawler Californien


Biludlejning i Californien - priser og gode råd om envejsleje af bil i USA
Artikel: Biludlejning i Californien - priser og gode råd om envejsleje af bil i USA

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar