Skiferie i Bad Gastein - Lej bil til skiferie i Østrig

Bad Gastein i Østrig er en landsby i St. Johann i Pongau, som er en del af delstaten Salzburg.

Lej en bil i Salzburg

Bad Gastein er oprindeligt kendt som værende en kurlandsby. I dag besøges byen både af vandrer, skigæster og på grund af deres varme kilder og spahistorie.

Bad Gastein ligger i Gasteinerdalen og er en del af Hohe Tauern nationalpark. Desuden er destinationen populær blandt vandrer om sommeren og af skiferiegæster om vinteren.

Bad Gastein Østrig

Bad Gastein by - smuk med 'Belle Epoque' bygninger.

Skiressorts i Gastein
Ski Amadé er et netværk bestående af 28 ski områder i Østrig. Til sammen udgør det den anden største skiregion i Europa. Området ligger i Salzburg og Styria - og byder på sammenlangt 760 kilometer skipister.

Kort over skipister i Gastein 

To skiområder i Gastein er en del af Ski Amadé; Bad Gastein og Bad Hofgastein. Begge områder tilbyder gode muligheder for både at stå på ski og snowboard. Tilsammen står Bad Gastein og Bad Hofgastein for 200 af Ski Amadés 760 kilometer pister.

I Bad Gastein alene er der 5 svævebaner og 7 stole- og slæbelifte. Den højeste top i områder er Stubnerkogel, som ligger 2250 meter over havets overflade. For at komme derop, skal man med Stubnerkogelbahn, som er en af de fem svævebaner.

Schloßalm er en anden bjergtop, der rager 2050 meter op over havets overflade. Dette top er det centrale skisportssted i Bad Hofgastein. For at komme derop, skal man med en skigynge over skicentrum Angertal (1175 m.o.h.)

Udover at have en god infrastruktur fra pist til pist, er der tilmed mange små steder på pisterne, hvor man kan komme ind og få varmen samt mad og drikke. Her er der også mulighed for at nyde solen, mens man spiser frokost, idet mange af stederne har en terrasse udstyret med borde og bænke.

Stubnerkogelbahn Bad Gastein

Stubnerkogelbahn i Bad Gastein - tag svævebanen til toppen.

Kombinér ski med spa
Efter en lang dag på ski, hvor fødder og hænder måske endda er småkolde, er der så noget bedre end lidt velvære? Når Bad Gastein er kendt for både ski og velværeressorts, kunne det tilsammen udgøre en skøn, afslappende og aktiv ferie i Østrig.

Specielt er Bad Gastein kendt for sin Heilstollen - direkte oversat til den helende tunnel, som er et termisk bad. Kilden har et højt indhold af radon, hvilket menes at have en helende effekt på kroppen.

Det er et af de mest effektive naturlige midler til behandling af reumatiske sygdomme. Succesraten på smertelindring blandt besøgende ligger på knap 90 procent. Desuden er badet altid mellem 37 og 42 grader varmt. Badet har åbent mellem 8 og 17 mandag til fredag og fra 8 til 12 om lørdagen.

Kør til Bad Gastein
Der er mange måder, at komme til Bad Gastein på, hvad enten man foretrækker selv at køre eller at flyve derned.

Er det foretrukket at tage turen i bil, er der også to muligheder her. Første mulighed er, forudsat man selv har en bil, man kan køre derned i, at pakke sine ting og køre sydpå. Men faktisk er der et andet alternativ. Det er til dig, der ikke selv har en bil, eller ikke har en bil, der er stor nok; ofte er det billigt at leje en bil i Flensburg.

Find billig lejebil i Flensburg

Derfor kunne det være en mulighed at køre til Flensburg, for så at skifte bil. Her er det vigtigt at være opmærksom på, om der i lejebetingelserne er en kilometerbegrænsning på bilen. Tit koster en Opel Astra stationcar eksempelvis 1500 danske kroner for en uges Flensburg billeje. Ønsker man en større model, som for eksempel en Ford Focus stationcar, skal man betale omtrent 200 kroner mere i alt.

VW Sharan MPV

7-personers MPV - lej en VW Sharan i Flensburg på Skiferie.

Flyafgange til Bad Gastein

Hvis man derimod synes, at en køretur på 1.170 kilometer er for lang, er München og Salzburg de lufthavne, der ligger nærmest Bad Gastein. München Lufthavn ligger 265 kilometer fra Bad Gastein, og Salzburg Lufthavn ligger 96 kilometer fra skiområdet.

Fra København er der en direkte afgang til München, som ofte koster i omegnen af 1.300 kr. tur/retur per mand. Her er det muligt både at flyve med Lufthansa og SAS til den bayerske storby.

For at komme fra München til Bad Gastein kan man enten tage en shuttlebus, en airportexpress-bus eller leje en bil her. Shuttlebussen koster €66 (490dkk) tur/retur per mand og kører 8 gange dagligt. Airportexpress-bussen koster €180 (1.345dkk) tur/retur per voksen og €90 (670dkk) per barn fra München.

Ønsker man derimod at leje en bil fra München Lufthavn, kan det også ofte lade sig gøre for rimelige penge. Eksempelvis koster en Ford Focus Estate tit 1600 kroner for en uge.

Find lejebil i München

Afstanden fra Salzburg til Bad Gastein er tre gange kortere end den er fra München. Hertil går der ingen direkte afgange fra Danmark, men langt de fleste fly fra Danmark til Salzburg har kun et enkelt stop. Den billigste billet fås fra København, som ofte kan bookes for 1.200 kroner tur/retur.

Flyver man til Salzburg, er der også her mulighed for at komme med en shuttlebus og med airportexpress bussen til Bad Gastein. Prisen på shuttlebussen er den samme - altså €66 (490dkk), men prisen på airportexpress-bussen er €76 (565dkk) pr. voksen og €38 (285dkk) pr. barn.

Opel Astra Estate

Billigste stationscar-billeje i Østrig er ofte en Opel Astra Estate.

Den billigste bil til leje i Salzburg Lufthavn, er Skoda Citigo eller lignende model, som ofte koster omkring 1.170 kroner for en uges billeje. I samme prisklasse (omkring 1.170 kroner for en uge) findes også Skoda Fabia, med lidt mere plads i. 

Der er også mulighed for at flyve til både München og Salzburg fra Hamburg - her er begge afgangene direkte, og koster tit mellem 700 og 800 kroner tur/retur per næse. 


Skiferie i Bad Gastein - Lej bil til skiferie i Østrig
Artikel: Skiferie i Bad Gastein - Lej bil til skiferie i Østrig

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar