Billeje New Zealand - Road trip på Nordøen og Sydøen

Det er svært at finde et land med så forskelligartet og imponerende natur på et forholdsvist lille areal, som det er tilfældet med New Zealand. Størrelsen på ca. 270.000 km2 svarer til under halvdelen af Frankrigs areal, og det lille areal sammenholdt med naturfænomener som gletsjere, regnskove, vulkaner, gejsere, imponerende fjorde osv. gør New Zealand til en meget populær destination til road trips.

Mange turister vælger at leje bil i New Zealand, når de skal rundt og opleve landet på bilferie. Prismæssigt er billeje i New Zealand billigt, og da indbyggertallet er på bare ca. 3,8 milllioner, er New Zealand et land, hvor man ikke oplever den samme tætte trafik som i for eksempel Europa og populære destinationer i USA.

Se priser hos Cartrawler New Zealand: Sammenlign priser på billeje i New Zealand

New Zealand øerne - Nordøen og Sydøen bilferie
New Zealand består af et større antal øer, hvor de to største og vigtigtste hedder Nordøen og Sydøen på dansk. De to hovedøer North Island and South Island (Nordøen og Sydøen) er adskilt af Cook Strædet (Cook Strait).

De øvrige større New Zealand øer (øgrupper) er følgende: Antiposes Islands, Auckland Islands, Bounty Islands, Chatham Islands, Campbell Islands og Kermadec Islands.

Minimums-alder for billeje i New Zealand
Bemærk at nogle biludlejningsfirmaer i New Zealand kræver at lejer er min. 21 år, mens andre selskaber har sat minimumsalder for billeje i New Zealand til 18 år.

Denne information kan findes under 'prisdetaljer' på det givne New Zealand billeje-tilbud. Det er normalt at lejere af bil skal have haft kørekort i minimum 1 år.

Lej billig bil i Auckland Lufthavn
De fleste turister fra Europa, som skal til New Zealand ankommer i Auckland Lufthavn. Auckland ligger på nord-øen, og er langt den største by i landet. Der bor ca. 1,1 mill. indbyggere i Auckland.

I lufthavnen findes alle de større kendte biludlejningsfirmaer i ankomstterminalen når man ankommer med udenrigsfly – herunder Avis, Hertz, Budget Car Rental, Europcar og Thrifty New Zealand.

Mindre udlejningsfirmaer har også kontorer meget tæt på lufthavnen, men har ikke licens til at have service i den internationale ankomsthal. Det er ikke svært at finde de mindre firmaer – de har alle gratis shuttle bus som kører frem og tilbage til deres respektive kontorer/udleveringssteder på lufthavnsområdet.

Se også: Sammenlign billeje-tilbud i Auckland Airport

Gode råd når du skal leje bil i New Zealand
Guide Billig Billeje har samlet en række gode råd og tips om biludlejning på New Zealand.

Automatgear i udlejningsbil anbefales ved kørsel i venstre side af vejen
Er man ikke vant til at køre i venstre side – og sidde i førersædet i højre side af bilen – er det anbefalelsesværdigt at vælge en bil med automatgear.

I New Zealand er der som i eksempelvis Australien, England og Japan kørsel i venstre side af vejen og bilen er derfor indrettet med rattet i højre side (på engelsk: Right-Hand Drive RHD).

At skifte gear med venstre hånd kræver tilvænning – og da der altid er en del udfordringer i begyndelsen med ex. rundkørsler, vigepligter, skiltelæsning mv. er det rart ikke at skulle koncentrere sig om at skifte gear med venstre hånd samtidigt. Det er ikke 100% sædvane at udlejningsbiler har automatgear i New Zealand, som det er tilfældet i f.eks. USA. Merprisen for automatgear er ikke stor – typisk kr. 100 - 150 for en uges New Zealand biludlejning.

Lej bil med plads til bagage - vælg bilklasse med god bagageplads
Kufferter og tasker fylder oftest mere end man regner med i bilen. Går turen til New Zealand løber turen ofte over flere uger, og så er det rart at man ikke sidder for klemt sammen på bagsædet pga. at der også skal være plads til noget af bagagen. Vær derfor sikker på at leje en bil som har nok bagageplads til turen.

Merprisen for en lidt større New Zealand billeje-bilklasse er normalt ikke særlig stor.

Få lejebilen udleveret på Nord-øen og aflever den på Syd-øen
Lejes bilen over flere uger er der ofte ikke de store ekstra omkostninger ved at få lejebilen udleveret på den ene ø og aflevere bilen på den anden ø. Forsøg med forskellige søgekriterier i billeje søgemaskinen for at udforske denne mulighed – eksempelvis afhente lejebil i Auckland (nord-øen) og aflevere udlejningsbilen i Christchurch (syd-øen).

Nord-øen og Syd-øen adskilles af Cook strædet, og der afgår regelmæssige færger mellem de to øer. Både den hurtige (ca. 2 timers overfart) samt den 1 time langsommere færge medtager køretøjer. Det koster ca. kr. 700 at få en alm. bil med færgen – turen gennem fjorden Marlborough Sounds er fantastisk med flotte grønne bjerge på begge sider.

Lej bil med GPS navigation
Er der en person med i bilen, som er god til at læse vejkort, er det ikke absolut nødvendigt med en GPS. Der er generelt god skiltning på veje i New Zealand, og antallet af større byer, hvor man måske kunne fare vild er begrænset til Auckland (ca. 1,1 mill. indbyggere), Wellington (ca. 390.000 indbyggere) og Christchurch (ca. 350.000 indbyggere).

Nogle af de største naturoplevelser i New Zealand - Road trip tips
Her følger tips og anbefalinger til oplevelser på road-trip i New Zealand på henholdsvis Nord-øen og Syd-øen.

Nord-øen - Road trip anbefalinger og tips

Rotorua - Gejsere og varme kilder
Et af verdens mest aktive områder med geotermisk aktivitet. Gejsere, varme kilder, kogende mudderhuller mv. Ligeledes mulighed for at opleve oprindelige hjem for Te Arawa folket, som slog sig ned her for mere end 600 år siden.

Bay of plenty - flotte strande, bjerge og vandreture
Området er navngivet af James Cook, som var den første europæer, som opdagede New Zealand. Opkaldt pga. de mange frugter, som findes i området, og i dag kalder man det centrum for kiwifrugten. Område med skønt klima, flotte strande, bjerge og masser af muligheder for gåture.

Northland - Ninety Miles Beach og surfing på sandet 
Populært ferieområde for beboere i Auckland pga. smukke bugter, skærgårde og flotte lange strande. Inkl. Ninety Miles Beach, som er et langstrakt strandområde med klitter, hvor det er blevet populært at surfe på sandet. Bay of Islands består af 144 store og små øer hvor man bl.a. kan sejle gennem det berømte Hole in The Rock.

Tongariro National Park - Vandreture og naturoplevelser
Denne park er blevet verdensberømt pga. optagelserne til Ringenes Herre foregik her. I parken findes tre større vulkaner samt et antal mindre, og der er vandreture hvor man kommer helt op til kraterkanterne. En populær 1-dags vandretur er Tongariro Crossing, som af mange betegnes som New Zealands bedste vandretur. Den giver et godt indblik i hvorfor New Zealands natur er så betagende og enestående.

Se kort over Nordøen i New Zealand.

Syd-øen - Road trip anbefalinger og tips

Franz Josef og Fox gletsjere - Guidede vandreture på gletsjerne
Tag på guidede vandreture på gletsjerne Fox eller Franz Josef. Det er muligt at gå helt hen til fronten af gletsjerne, som mest af alt ligner gigantiske frosne floder, men ønsker man at vandre på dem er det påkrævet at tage på en af de mange guidede ture. Her vil man også få issko på, så man er sikker på at kunne stå fast under vandreturen. Der er også mulighed for at opleve gletsjerne på helikopter-ture.

Milford Sound - Vandfald og sejltur i Fjordland Nationalpark
Grønne lodrette bjergvægge og høje brusende vandfald dominerer en sejltur ud på fjorden kaldet Milford Sound, som ligger i Fiordland Nationalpark. Den ca. 15 km. lange fjord løber ude fra Det Tasmanske Hav og er omgivet af enorme klippevægge – flere steder op til 1.200 m høje. På sejlture på Milford Sound ses ofte både pelssæler, delfiner og Fjordland pingviner. Der er ligeledes mulighed for flotte vandreture i nationalparken samt helikopterture.

Whale watching - Se hvaler i New Zealand
Eller hval site-seeing er der rig mulighed for i det sydlige Stillehav ud for byen Kaikoura. Mange både sejler hver dag turister ud på havet for at se de kæmpe kaskelothvaler boltre sig i bølgerne. Ofte er der også muligheder for at se delfiner og sæler samt flotte havfugle.

Abel Tasman National Park - Bounty strande og eksotiske laguner
Denne nationalpark er New Zealands mindste, men mest besøgte. Den er meget populær pga. de store hvide bounty strande, eksotiske laguner og flotte grønne bjerge, som kan ses fra kysten. Ligeledes mange vandremuligheder i subtropiske skove og mulighed for at tage på havkajak hvor man kan opleve søløver og sæler på helt tæt hold.

Queenstown - Elastikspring og skisport i Queenstown
Denne by kendt som actionbyernes hovedstad og ligger flot på den sydlige del af Syd-øen. Det var her elastikspring/bungee jump i tidernes morgen blev opfundet og i dag kan man opleve utallige action fyldte forlystelser, som alle har det tilfælles at de foregår ude i den flotte natur. Om vinteren er det et yndet tilholdssted for alpine skiløbere og skate-boardere.

Kea - Den frække papegøje i Arhur's Pass og Mount Cook National Park
På sydøen i New Zealand kan man opleve den eneste papegøje i verden, som lever i alpine områder. Kea’en er en forholdsvis stor papegøje med en oliven-grøn fjerdragt med orange nuancer under vingerne. Den kan være meget ”nysgerrig” og finde på at hive i vinduesviskere mv. når man gør stop på vejen. Papegøjen kan bl.a. ses ved Arhur’s Pass og Mount Cook National Park.

Tramping - Vandreture i mange sværhedsgrader
Der findes et utal af flotte vandreture (kaldet tramping) i New Zealand. Mange forskellige længder og sværhedsgrader, så det er nemt at finde ruter, som svarer til dine ønsker. Se evt. denne officielle hjemmeside om New Zealand og søg på ”tramping".

Se kort over Sydøen i New Zealand.

Sammenlign priser på billeje på New Zealand


Billeje New Zealand - Road trip på Nordøen og Sydøen
Artikel: Billeje New Zealand - Road trip på Nordøen og Sydøen

Emner: , , , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar