Billeje Canada - store afstande i store biler

Målt på areal er Canada verdens næststørste land efter Rusland.

Canada grænser mod USA (og lidt mod Grønland). I mange henseender ligner Canada broderlandet USA meget, men der er også store forskelle. Europæere oplever ofte livet i Canadas byer som tættere på den måde, man har indrettet sig på i Europa.

Billeje i Canada ligner dog billeje i USA til forveksling. Der udlejes i stor udstrækning ‘full-size’ amerikanske ‘flydere’ og minivans med store kraftige motorer.

Det er ingen overraskelse, da en stor del af de amerikansk ejede bilfabrikker har samlefabrikker i Canada.

Sammenlign online priser på billeje i Canada

Store afstande i Canada
Canada er over 25% større end Australien. Afstandene er meget store i Canada - specielt mellem det østlige og vestlige Canada.

De to største byer i Canada, Toronto og Montreal, ligger dog relativt tæt på hinanden i de canadiske nabostater Ontario og Quebec.

Afstande i Canada fra landets tre største byer (stat i parentes):

Toronto afstande
Afstand Toronto-Vancouver (British Columbia) i bil: 4500 km
Afstand Toronto-Ottawa (Ontario + Quebec) i bil: 400 km
Afstand Toronto-Edmonton (Alberta) i bil: 3450 km
Afstand Totonto-Calgary (Alberta) i bil: 3440 km
Afstand Toronto-Montreal (Quebec) i bil: 540 km
Afstand Toroanto-Quebec City (Quebec) i bil: 810 km

Montreal afstande
Afstand Montreal-Quebec City (Quebec) i bil: 270 km
Afstand Montreal-Vancouver (British Columbia) i bil: 4800 km
Afstand Montreal-Toronto (Ontario) i bil: 540 km
Afstand Montreal-Calgary (Alberta) i bil: 3750 km
Afstand Montreal-Quebec City (Quebec) i bil: 270 km
Afstand Montreal-Edmonton (Alberta) i bil: 3770 km
Afstand Montreal-Ottawa (Ontario + Quebec) i bil: 190 km

Vancouver afstande
Afstand Vacouver-Montreal (Quebec): i bil: 4800 km
Afstand Vancouver-Toronto (Ontario) i bil: 4500 km
Afstand Vancouver-Quebec City (Quebec) i bil: 5070 km
Afstand Vancouver-Ottawa (Ontario + Quebec) i bil: 4610 km
Afstand Vancouver-Edmonton (Alberta) i bil: 1250 km
Afstand Vancouver-Calgary (Alberta) i bil: 1060 km
Afstand Vacouver-Ottawa (Ontario) i bil: 4610 km

Det nordlige Canada
Det nordlige Canada er tyndt befolket og består i stor udstrækning af skov, vildmark og arktiske områder. En del områder i Nord-Canada kan kun nås med fly.

De ekstreme afstande gør at der for bilister kan være langt mellem tankstationerne, så begiver man sig nordpå i Canada i bil, skal man sørge for at have fyldt tank og en reservedunk er også en god idé.

Se kort over Canada.

Biludlejningsselskaber i Canada
Alle de store internationale billeje-selskaber findes i Canada herunder Alamo, Avis Rent-A-Car, Budget, Dollar, Entreprise, Europcar, Hertz og Thrifty.

Billeje er generelt billigt i Canada. Benzinprisen i Canada er dog væsentligt højere end for år tilbage, men for europæere stadig på et lavt niveau. I Canada koster en liter benzin i december 2009 fra godt én canadisk dollar - svarende til ca. 4,70 danske kroner.

Diesel-biler i Canada er endnu ikke udbredt - og slet ikke til udlejningsbrug.

Mange turister i Canada ankommer med fly til de internationale lufthavne i Toronto, Vancouver, Montreal eller Calgary.

Alternativt kan man flyve til de lidt mindre internationale lufthavne i Edmonton, Ottawa, Halifax eller Winnipeg. Alle otte lufthavne har såkaldt border pre-clearance med USA.

Fly til Canada fra Danmark
Fra Danmark har blandt andet flyselskaberne KLM, Swiss og Air Canada forbindelse til Montreal.

Turister til Vancouver i det vestligste Canada kan vælge eksempelvis KLM eller Air Canada. Alternativt kan man vælge at flyve fra København til Canada med mellemlanding i USA.

Icelandair flyver fra Reykjavík til Halifax og Toronto i Canada.

Det tyske flyselskab Condor tilbyder ofte billige flybilletter til Halifax i Canada, men kun i sommerperioden og der er mellemlanding i Tyskland.

Der er per ultimo 2009 ingen direkte flyruter mellem Danmark og Canada. Til gengæld er flyselskabet Air Canada ofte billige med flybilletter til Canada fra byer som Madrid, Brussel, Paris, London, Dublin, Geneve, Barcelona, Frankfurt eller München.

Med start i juni 2010 flyver Air Canada direkte mellem København og Toronto.

Fra Danmark er der desuden flere og flere charter-ruter til Canada, hvoraf nogen også tilbyder billeje.

Kørsel i Canada
I Canada kører man i højre side af vejen som i USA i modsætning til mange andre Commenwealth lande. Fodgængere har førsteret i Canada.

Mange steder i Canada må man dreje til højre ved rødt lys, men kun hvis det udtrykkeligt er angivet.

Bemærk at der anvendes 6 forskellige tidszoner i Canada. Se Canada tidszone-kort.

I det vestlige Canada findes der særdeles bjergrige områder, mens der omkring den store Hudson Bay i det centrale Canada er få højdeforskelle.

De store vidder i Canada udnytter canadierne til at tage på ture med venner eller familie uden for de store byer. Man er i Canada ikke blege for at køre mange timer for at opleve naturen i weekenden eller måske blot en enkelt dag.

I storbyer som Toronto, Montreal, og Vancouver er trafikken tæt, og bil-køer opleves ofte i myldretiden. I Vancouver er der specielt i månederne november, december og januar mulighed for heftige regnskyld.

Motorveje i Canada kaldes expressways eller highways. Der er små 25.000 kilometer highways i alt. Den længste highway i Canada er over 7000 kilometer lang.

Planlæg altid en lang tur godt i forvejen. Det er en rigtig god idé at checke vejrsituationen på Canada’s veje på forhånd. Se vejret i Canada

Kørsel i tyndt befolkede naturområder i Canada
Er man i udlejningsbil på vej gennem Canada, kan man i de tættere befolkede områder regne med at møde en tankstation med gode faciliteter med jævne mellemrum på de canadiske highways. Kører man ud i områder, som er tyndt befolket, skal man sørge for at have varmt tøj, proviant og en mobiltelefon med.

Bemærk at store vilde dyr som elge, rensdyr og hjorte er ganske normale og møde, og de kan smadre en bil fuldstændigt. Tag derfor advarselstavler alvorligt.

Fartgrænser i Canada
Der køres ofte for stærkt på Canada’s highways. Det canadiske politi er opmærksom på problemet (og på antallet af ulykker), og der er ofte kontrol.

Fartgrænser (med mindre andet er angivet):
Highways: 100 km/t
Trans-Canada ruter: 90 km/t
Andre landeveje og hovedveje: 80 km/t
Byer: Angivet lokalt mellem 40 og 60 km/t

4-hjulstrækker i Canada
Man kan som turist i Canada for rimelige penge leje en 4-hjulstrækker. Spørgsmålet er om man har brug for evnen til at kunne køre i terræn. Som oftest er komforten i en 4-hjulstrukket bil dårligere og benzinøkonomien væsentlig ringere.

Har man lyst til at opleve følelsen af total frihed og mulighed for at køre (næsten) hvor som helst, er leje af en fire-hjulstrukket bil i Canada billigt. Canada er desuden ét af de få steder i den vestlige verden, hvor man let kan finde områder, hvor den terrængående bils egenskaber kommer til sin ret.

Strengt taget er det dog meget tvivlsomt om man får brug for sin 4-hjulstrækker, da vejnettet i Canada er udmærket og indrettet til normale biler.

Til gengæld er det en god idé ikke at spare, når der vælges køretøj. Lej en pæn stor bil i Canada, hvis muligt. Prisforskellen mellem små og større lejebiler i Canada er lille, og afstandene i Canada er så store at alle passagerer vil føle sig bedre tilpas med god plads.

Billeje priser i Canada
Prisen på billeje i Canada svinger, men generelt kan man som regel leje en pæn stor komfortabel bil (Ford Taurus, Honda Accord eller lignende) med plads til 4-5 personer og bagage fra omkring 1800 kroner per uge.

Har man brug for en minivan (MPV) i Canada er det som oftest muligt at leje en 5-7 personers Dodge Grand Caravan eller lignende fra omkring 2200 kroner per uge.

En stor 4-hjulstrækker (Chevrolet Blazer, Ford Explorer el. lign) kan ofte lejes fra priser på omkring 2500 kroner for en uges Canada billeje.

Bemærk at stort set alle udlejningsbiler i Canada er forsynet med automatgear.

Søg online billeje i Canada


Billeje Canada - store afstande i store biler
Artikel: Billeje Canada - store afstande i store biler

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar