Hvad skal man se i Caleta de Fuste på Fuerteventura?

Øen Fuerteventura tæt på Gran Canaria og endnu tættere på Lanzarote har udviklet sig til at være én af de mest populære feriedestinationer for danskere - og dermed konkurrent til Tenerife og Gran Canaria.

Fuerteventura er stadig knap så turistfyldt i forhold til de to top-destinationer blandt Kanarieøerne.

Se kort over De Kanariske Øer

Video: Hvad skal man se i Caleta de Fuste?

Med placering på østkysten af Fuerteventura, er Caleta de Fuste ét af de bedste holiday resorts på De Kanariske Øer.

Se kort over Fuerteventura med afstandsangivelser.

Afstand til Fuerteventura Airport - FUE er kun ca. 10 min. i bil (8 km). I Caleta de Fuste finder man et bredt udvalg af seværdigheder og aktiviteter, som kan tilfredsstille de fleste turisters behov for afslappende badeferie.

De øvrige større byer på Fuerteventura er Puerto de Rosario få km nord for lufthavnen (hovedstad og største by på øen), La Oliva (nordlige del), Pájara (sydvestlige del) og Tuineje (sydlige del).

Ford Escape som udlejningsbil

En udlejningsbil er et must på Fuerteventura - her SUV’en Ford Escape.

Søg billig billeje i Caleta de Fuste eller i Fuerteventura Lufthavn

Caleta de Fuste klima
I området Castillo Caleta de Fuste (Castillo, som betyder fæstning, udelades ofte) trækker især de smukke strande, muligheder for at dyrke masser af vandsport, golf, vandlande, fortrinlige restauranter og et pulserende natteliv. Alt foregår naturligvis i et skønt klima.

Se klima-tabel for Fuerteventura med solskinstimer og temperatur-oversigt over årets måneder.

Omkring 6000 sjæle bor fast i Caleta de Fuste, som dermed befolkningsmæssigt er én af de største kommuner på Fuerteventura. Om sommeren mangedobles befolkningstallet, og også om vinteren er der en del gæster. Se herunder, hvilke turistattraktioner Caleta de Fuste byder på.

Strande og vandsport i Caleta de Fuste
Den store Caleta de Fuste strand overskygger de fleste øvrige Fuerteventura-strande med sit fine hvide sand, som er ganske unormalt på en ø opstået af vulkansk aktivitet.

Caleta de Fuste strand er nemlig i stor udstrækning menneskeskabt, idet der i 1970’erne blev bragt perfekt hvidt sand til netop denne strand.

Man er i øvrigt per primo 2017 ved at gentage succesen på den nærliggende Puerto del Rosário strand. Sandet sejles til Caleta og pumpes ind på stranden fra skibe.

Den hestesko-formede strand ved Caleta de Fuste har med sin form en naturlig beskyttelse mod strøm og vind og er dermed en perfekt familie-strand, hvor man sagtens kan lade selv små børn lege i vandkanten - under opsyn naturligvis. Bølger inde i vandkanten forekommer næsten ikke.

Video: Sandstrand ved Caleta de Fuste.

Tillige er der gode muligheder for at dyrke vandsport. Man finder eksempelvis Stand-Up paddleboard udlejere (SUP), snorkling instruktører og udlejning af kayak.

I den ene ende af Caleta de Fuste stranden finder man Fuerte Fun Center, som tilbyder surfing undervisning for begyndere. For øvede og mere ambitiøse surfere er Caleta de Fuste dog for tam en oplevelse. Prøv istedet andre Fuerteventura surfing spots. Øen er kendt som ‘Windy Island’, så der er masser af gode surfing-strande at vælge imellem.

Caleta de Fuste golf
Golf entusiaster har to muligheder tæt på Caleta de Fuste: Golf Club Salinas de Antigua og Golf Club Fuerteventura. Sidstnævnte anses som den bedste, og har egne hoteller og villaer/bungalows/lejligheder, som udlejes til gæster.

Der er per 2017 i alt 4 stk. 18 huls golfbaner på Fuerteventura.

Nogen af de bedste hoteller i Caleta de Fuste - video.

Castillo de Caleta de Fuste
Området er relativt nyt, og i grunden har Caleta de Fuste derfor ingen omfattende historisk bydel. Forsvarsværket Castillo de Caleta de Fuste er undtagelsen.

Borgen (forsvarstårnet) blev opført I midten af 1800-tallet og er det mest kendte lokale bygningsværk. Indenfor er der ikke så meget at se, men det er en velbevaret bygning, som gør sig godt på billeder. Tæt på i havneområdet ligger masser af gode restauranter.

Byliv og restauranter - Fuerteventura video.

Største historiske oplevelse finder man i byen Antigua, som er områdes administrative hovedsæde.

El Carmen Salt Pans Museum
Som mange andre steder i Sydeuropa, udvindes der salt fra havet. Syd for Caleta de Fuste ligger salinas (på engelsk: salt pans), som er et populært udflugtsmål. Her er der blevet udvundet salt fra Atlanterhavet i henved 100 år.

Der produceres stadig betydelige mængder af ‘det hvide guld’. I tilknytning til produktionen findes et museum: El Carmen Salt Pans Museum.

Landbruget på Fuerteventura udgøres primært af olivenproduktion. Her er der mange steder mulighed for at prøvesmage den fine olie og naturligvis også få et indblik i hvordan, olien presses ud af druerne. Spørg på hotellet om arrangerede ture.

Udendørs aktiviteter - cykling og ridning
For de mere aktive turister har Fuerteventura et veludviklet net af cykelstier og sågar også gode forhold for professionelle sportsudøvere (herunder cykelryttere).

Mange professionelle vælger Fuerteventura som træningsområde i vinterperioden. Det er muligt at leje cykler på Fuerteventura inklusiv i Caleta de Fuste.

Ridning er en anden populær aktivitet med rideskoler spredt over hele øen (også for begyndere).

Caleta de Fuste for børn
Strande og swimming pools er i sagens natur blandt børnenes hovedattraktioner.

I Corralejo (nordlige del af øen) ligger vandlandet Acua Water Park. Der er endnu ikke noget vandland i Caleta de Fuste. Til gengæld findes mange mini-golf baner, legepladser og spillehaller.

Det lokale akvarium Fuerteventura Oceanarium er et besøg værd. Stedet har åbent hele året. Se mere på Oceanarium.

Fra havnen i Caleta de Fuste arrangeres der ture, hvor man kan opleve delfiner og nogen gange hvaler.

Dreams House Museum er en usædvanlig gennemført attraktion i Caleta de Fuste (nord for byen i retning mod lufthavnen). Her finder man et lille paradis for model-byggere og nostalgikere. Der er noget for både piger og drenge - og både for børn og voksne. Dream House Museum er deværre lukket p.t. (2019).

Af andre aktiviteter for børn i Caleta de Fuste kan nævnes submarine experience (undervandsbåd - som dog ikke dykker helt - og man kan godt blive våd), og det er desuden muligt at booke en tur på en katamaran sejlbåd.

Lej bil på andre Fuerteventura destinationer. Find billigste billeje i:


Hvad skal man se i Caleta de Fuste på Fuerteventura?
Artikel: Hvad skal man se i Caleta de Fuste på Fuerteventura?

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar