Hvad skal man se i Bulgarien?

Bulgarien er det nye hit blandt rejsedestinationer i Europa.

Det stigende antal turister til landet taler for sig selv og hvert år opdager endnu flere rejsende Bulgariens alsidighed.

Priser i Bulgarien - billigste land i EU
Samtidig er priser i Bulgarien stadig blandt de laveste i Europa; lavere end i Baltikum, Polen, Ungarn, Slovakiet, Kroatien og Portugal. Se statistik over priser i Bulgarien fra Eurostat.

Selvom ferieområderne ved Sortehavets kyst stadig er de mest populære valg, får Bulgariens andre rejsemål mere og mere anerkendelse. Nedenstående forslag er bare et udpluk af Bulgariens bedste turistdestinationer og seværdigheder.

Bulgarien ved Sortehavskysten
Sortehavskysten er fyldt med endeløse, gyldne sandstrande og Bulgariens kyststrækning lader ikke ferieområderne i Spanien, Portugal og Grækenland noget tilbage. Turistfaciliteterne ligger på et højt niveau og priserne er en hel del lavere, sammenlignet med lignende rejsemål i Sydeuropa.

Størstedelen af ferieområderne ved de store kystbyer, Varna og Burgas, ligger nær en international lufthavn.

Varna Lufthavn billeje – sammenlign priser og book online

Find priser på billeje i Burgas Lufthavn

Golden Sands og Sunny Beach er måske de mest berømte ferieområder ved Bulgariens Sortehavskyst, udover Varna og Burgas. Andre kystbyer med stort turistpotentiale er Nessebar, Sozopol, Kavarna, Albena og Balchik.

Sunny Beach Bulgarien
En del af Sortehavskysten, omkring 30 km nord for Burgas, kendes også som Sunny Beach. Den brede sandstrand og det rene farvand (Blå Flag) har tiltrukket mange turister og forretningsdrivende indenfor turistindustrien.

Sunny Beach er formentligt det mest livlige af alle Bulgariens ferieområder. Et bredt udvalg af barer, restauranter, diskoteker og butikker gør det nemt at være turist både dag og nat. Sunny Beachs’ feststemning, som især appellerer til unge turister, er dog nok ikke den rigtige løsning for småbørnsfamilier, som i stedet bør søge mod roligere ferieområder.

Der er masser af aktivitetsmuligheder for feriegæsterne på Sunny Beach, blandt andet jetski og paragliding, samt mindre adrenalinpumpende aktiviteter som volleyball og fitness.

Skal man have et kulturelt afbræk fra Sunny Beach, ligger byen Nessebar ikke langt væk i bil.

Golden Sands
Det største ferieområde på den nordlige del af Sortehavskysten hedder Golden Sands og det er ikke et tilfældigt navn, da sandet på strandene er gyldent og rent. Trods Golden Sands betragtelige popularitet, er det et meget roligt og tilbagetrukket område, omkring 15 km nord for Varna. Her spiller den frodige vegetation og uspoleret natur en vigtig rolle. Ferieområdet ligger nær Golden Sands nationalpark og smelter sammen med naboområderne Riviera, Albena og Balchik.

Golden Sands reklamevideo:

Storbyferie i Bulgarien - bedste byer at besøge i Bulgarien
Når storbyferien går til Bulgarien, er det mest sandsynligt at turen går til Sofia, Varna og Burgas, da alle har en international lufthavn.

Sofia turistattraktioner
Hovedstaden Sofia ligger langt væk fra den bulgarske riviera og bliver ofte overset af turister. Det er ikke helt fair, da byen har masser af attraktioner, lige fra en stor historisk kulturarv, til masser af smukke byparker og et pulserende natteliv.

Sofia er en af Europas ældste byer og arkitekturen er en gådefuld blanding af historiske monumenter fra Romertiden, elegant renæssance og neo klassicistisk paladser til kønsløse kæmpearealer af lejligheds betonbyggeri fra den socialistiske storhedstid. Nevsky Katedralen, Hagia Sophia kirken og St. Georges rotunden er eksempler på de historiske vartegn i Bulgariens hovedstad.

For at lære mere om Sofias historie og Bulgarien generelt, bør man besøge det Historiske Nationalmuseum, Bulgariens National Museum for Kunst og Museet for Socialistisk Kunst.

Skal der shoppes, spises god mad eller bare nydes en kop kaffe, skal man besøge Vitosha, byens hovedstrøg, hvor forretninger, butikker og restauranter er samlet.

Det bedste fra Sofia:

Sofia Lufthavn billeje med Cartrawler

Veliko Tarnovo – Bulgariens første hovedstad
Byen Veliko Tarnovo, som ligger inde i landet, var oprindeligt Bulgariens første hovedstad indtil slutningen af det 14. århundrede. Veliko Tarnovo blev opført på tre høje og er fyldt til randen med vidnesbyrd på dens historiske vigtighed. Byen har en utrolig pittoresk beliggenhed, der er de to en halv times kørsel fra Sofia værd (ca. 225 km).

Den imponerende middelalderfæstning, Tsaravets, er Veliko Tarvanos mest ikoniske vartegn, men listen over seværdigheder, museer og interessante steder er overraskende lang for den forholdsvis lille by, som ligger areal til mange spændende turistoplevelser.

Aflæg Veliko Tarvanos’ gamle bydel et besøg, især Samovodskata Charshia kvarteret. Besøg også byens mange historiske kirker og det fortrinlige arkæologiske museum. Veliko Tarnovo fæstningens lys og lyd show er et must.

Bulgariens naturområder
Landet har forskelligartede landskaber og en, endnu, forholdsvis uspoleret natur, som giver anledning til mange overraskelser til turister, som ønsker gode oplevelser i de åbne landskaber. Der kan udforskes naturreservater, søer, bjerg vandfald, usædvanlige klippeformationer og grotter over hele landet. Blandt Bulgariens vidundere i naturen, som bør opleves og som ligger et stykke væk fra alfarvej er:

Belogradchik klipper og fæstning
En af de smukkeste naturskabte klippeformationer i verden er Belogradchik klipperne, som ligger lige uden for Belogradchik by, i det nordvestlige hjørne af Bulgarien (omkring 160 km nordvest for Sofia).

De ejendommeligt udseende klipper kendes ved navne, som er afledt af den form de minder om, for eksempel Madonna, Skolepigen, Hesterytteren, Løven, Adam og Eva, bare for at nævne nogle stykker. På Belogradchiks skråning er der en gammel fæstning, der dateres tilbage til tiderne under Romerrigets dominans på Balkan.

Hvis man allerede har taget turen til Belogradchik, bør man også benytte chancen for at besøge Magura, Bulgariens største grotte. Magura grotten ligger små 20 km fra Belogradchik, så det er en smal sag at tage denne seværdighed med på vejen.

Melnik pyramiderne
I den sydvestlige del af Bulgarien, nær byen Melnik, finder man en anden unik stenformation. Melnik pyramiderne, som de kaldes, er naturskabte kalkstensklipper. Med deres meget forskellige former minder de om pyramider, svampe, gotiske katedraler med mere, alt afhængigt af beskuerens forestillingsevne.

Rila søerne
Omkring 100 km syd for Sofia danner syv krystalblå smeltevandssøer og den omkringliggende uberørte natur i Rilas naturreservat en paradisisk ramme for vandrere og naturelskere.


Hvad skal man se i Bulgarien?
Artikel: Hvad skal man se i Bulgarien?

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar