Hvad skal man se i New England, USA?

New England ligger i det nordøstlige USA og dækker seks delstater: Maine, Vermont, Massachusetts, New Hampshire, Connecticut og Rhode Island, som alle sammen har turistoplevelser i særklasse.

Se kort over New England.

Området har en storslået naturskønhed med mange smukke og forskelligartede landskaber. Kør bilen rundt fra sted til sted, enten langs med atlanterhavskysten eller ind i det uspolerede vildnis, og oplev New Englands mange seværdigheder.

Kultur-elskere kan også finde masser af spændende oplevelser i New England. Området var et af det første steder europæiske nybyggere slog sig ned på i USA og også fødested for det amerikanske demokrati. De mange historiske seværdigheder er i dag en rigdom for regionen. Sidst, men ikke mindst, er East England også hjemsted for nogle af verdens mest berømte universiteter. Nedenfor er bare et par forslag til oplevelser i New England.

Badestrande i New England
Selvom New England ikke er den varmeste destination i USA, er sommertemperaturerne mere end rigelige til en badeferie (find mere information om New Englands klima længere nede i teksten).

Det er masser af dejlige strande langs med New Englands 9000 km. kystlinje, lige fra afsidesliggende bugter ved klipperne til de brede, kilometerlange hvide sandstrande. I New England findes både strande til ren afslapning under solen og strande til vandsportsaktiviteter. Små fiskebugter med et hummermåltid på en af restauranterne langs med havnefronten, party hotspots med fest og farver i dagtimerne og et pulserende natteliv efter solnedgang, hører også til oplevelserne ved New Englands kyst. Nedenfor er en liste over de mest populære strande i New Englands stater:

Bedste badestrande i Maine:
Old Orchards Beach
Beaches of Kennebunks
Crescent Beach State Park
Popham Beach State Park

Mest populære strande i Connecticut:
Sherwood Island State Park
Silver Sands State Park
Hammonasset Beach
Bluff Point State Park
Calf Pasture Beach

Strande i Massachusetts:
Singing Beach
Crane Beach
Good Harbour
Cape Cod beaches
Coast Guard Beach
Nantucket Beach
Martha’s Vineyard Beach

Martha’s Vineyard er en ø, som ligger lige ud for kysten til Cape Cod, Massachusetts, og betragtes generelt som en eksklusiv ferieø:

Strande i Rhode Island:
Narraganset Town Beach
Scarborough State Beach
Captain Roger Wheeler State Beach
Beaches of Newport
Block Island beaches

Strande i New Hampshire:
Den bare 30 kilometer kystlinje i New Hampshire har et varieret udvalg af strande, blandt andet Hampton Beach State Park, Jenness State Beach og Wallis State Beach.

Vejret i New England
New England strækker sig over flere klimazoner. Områdets nordlige del – Maine og Vermont – er kendt for at have strenge, lange vintre med kraftige snefald. Massachusetts, det meste af Connecticut og Rhode Island mod syd, nyder godt af lange og varmere somre, men kysten ved Connecticut og Rhode Island er varmest, da de to delstater ligger på grænsen af et kontinentalklima og et tropisk klima. Men det regner dog store del af året.

Klimakort over Portland (ved Maines kyst).

Vejret i Vermont (Burlington).

Vejret i Boston (temperaturer, nedbørsmængde og solskinstimer).

Boston er indgangen til New England
Massachusetts hovedstad er New Englands største by. Det er også områdets finanscentrum og kulturcentrum og ligger højt på listen over USA’s mest indflydelsesrige byer.

Boston, med øgenavnet ’the Athens of America’ spiller en vigtig rolle i USA’s tidlige historie og oprettelsen af en selvstændig nation. Boston har en historisk stærk demokratisk tradition, så det var meget naturligt, at det var i Boston at bevægelsen mod slaveri begyndte. Med en så ædel historisk kulturarv, kan Boston fremvise mange monumenter og unikke historiske seværdigheder, som bestemt er værd at besøge. Man bør ikke undgå at opleve:

  • Trinity Church, et vidnesbyrd om Bostons puritanske fortid
  • Boston Common, USA’s ældste park
  • Granary Burial Ground
  • Boston State House hvor uafhængighedserklæringen blev læst højt for første gang i 1776
  • Paul Revere House, engang beboet af en sand amerikansk patriot, som var tilhænger af den amerikanske uafhængighed, nu et museum
  • Boston Maritime Museum
  • Havneområdet, som har en enkelt, men moderne Boston attraktion – New England Aquarium, det største saltvandsakvarie i verden.

Bostons historie omfatter også storindustrien. Det var engang centrum for tekstilindustrien og Boston var i det hele taget et nøgleområde i den amerikanske industrirevolution. Men problemer med at tilpasse økonomien til de udfordringer som blev skabt af Depressionen og Anden Verdenskrig, udviklede New England og dens hovedstad i stedet nye sektorer, som blandt andet lægevidenskabelig forskning, finans og økonomi, teknologi og uddannelse.

Byen Cambridge nær Boston, på den anden side af Charles-floden, er hjemsted for et af de ældste universiteter i USA, Harvard, som blev grundlagt i det 17. århundrede. Universitetets campus er åbent for besøgende.

Udover Harvard College, er New England kendt for en række andre berømte uddannelsesinstitutioner, som for eksempel Yale University i Old Saybrook, Connecticut, Brown University i Providence, Rhode Island og MIT, the Massachusetts Institute of Technology, som også ligger i Cambridge.

Turistindustrien er også blomstrende i Boston. Hvert år besøger mere end 16 millioner gæster Boston og det gør byen til en af de mest populære by destinationer i hele USA.

Største lufthavne i New England
Boston betjenes af en stor, international lufthavn, Boston Logan – BOS, som også er regionens hovedlufthavn. Boston Logan håndterer et omfattende netværk af indenrigsflyvninger og et bredt udvalg af internationale ruter, inklusive europæiske flyvninger fra London, Zürich og Madrid blandt flere.

Per 12. maj 2016 flyver Norwegian direkte fra Københavns Lufthavn til Boston.

Relateret artikel: Boston biludlejning - find billig USA billeje i Boston Logan Airport.

Boston Lufthavn billeje – sammenlign priser online

Der findes flere internationale lufthavne i New England, blandt andre Bradley International Airport (Connecticut), Bangor International Airport (Maine) og Burlington International Airport (Vermont).

Plymouth – historiske rundture i New England
Byen Plymouth er blevet døbt ’America’s Hometown’ (for mange år siden blev Plymouth stavet ’Plimoth’) og ligger på Massachusetts kyst. Byen er et obligatorisk stop på New Englands historiske rundtur. Det var her de første nybyggere fra Europa slog sig ned. De blev også kaldt pilgrimme og ankom med det berømte Mayflower skib og oprettede den første nybyggerkoloni i 1620. Mayflower II, som er en replika af det originale fartøj, er en af de største turistattraktioner i Plymouth. Andre monumenter fra den amerikanske kolonitid er Pilgrim Hall Museum, Plymouth Havn og National Monument of the Forefathers blandt flere.

New Englands levende historieformidling
USA har en lang tradition for museer med levende historieformidling, hvor svundne tider bliver genskabt i detaljer, med skuespillere klædt i historiske dragter, som viser, hvordan livet var i en given periode. I New England alene er der 12 af den slags museer. Blandt dem er:

Mayflower II: The Voyage that Changed the World
Rekonstruktion af den transatlantiske rejse med Mayflower skibet i datidens klæder.

Plimoth Plantation: The Real Thing
Se, hvordan livet for New Englands første nybyggere så ud i midten af det 17. århundrede. Bygninger, plantager, tøj, hverdagsgenstande og – redskaber, samt maden i den periode, er alt sammen gengivet med stor akkuratesse i Plimoth Plantation.

Boston Tea Party Ship & Museum
Besøg replikaen af et skib fra 18 hundredtallet i Boston havn og få en unik oplevelse af den tidlige amerikanske søfartshistorie. Boston Tea Party oplevelsen – klik og få mere information.

Old Sturbridge Village
Hverdagslivet på landet i Amerika i 1830’erne er blevet genskabt i landets største udendørsmuseum i Sturbridge, Massachusetts, med alt fra simple beboelseshuse til smedeværksteder og vandmøller i fuld funktion. Besøgende til Old Sturbridge Village kan deltage i flere interaktive oplevelser: brødbagning efter historiske opskrifter, stege kød og lære at fremstille ahornsirup.

Naturskønne køreture i New England – oplev en Indian Summer
Med de kæmpestore og forskelligartede landskaber i den nordøstlige del af USA, er det en oplagt mulighed at køre rundt på egen hånd til flere destinationer. Den naturskønne køretur langs med Atlanterhavskysten er et populært valg, især når man tænker på de mange tillokkende stop undervejs. Fra storbyer til små landsbyer, der nogle gange gemmer på overraskende historisk kulturarv. Er man meget glad for skaldyrsretter, bliver New Englands kyst betragtet som et af de bedste steder at få et måltid med hummer og østers.

Mange af New Englands besøgende gæster vælger dog områdets indre egne til køreturene, især i det tidlige efterår, hvor de store skovområder i nord, ved grænsen til Canada, laver en fantastisk farvekulisse med årstidens skifte. Dybrøde, orange og gule farver plejede at markere starten på jagtsæsonen for de indfødte amerikanere og derfra stammer det populære navn på denne årstid i New England – Indian Summer.

Få et glimt af efterårslandskaberne i New England:

Én af de mest spektakulære køreture i New Englands landskaber er langs med Kancamagus Highway. Den 30 km lange strækning ud af Route 112 går igennem White Mountains i New Hampshire med masser af enestående udsigtspunkter, mange charmerende stop undervejs og sjove dyrelivsobservationer (forvent at se en elg krydse vejen).

I modsætning til New Englands motorvejsstrækninger langs kysten, er vejnettet i områdets indre egne mindre udbygget, med færre tankstationer, hoteller og restauranter. Desuden er der i mest fjerne egne intet mobiltelefonsignal, så vær sikker på at have en fuld tank benzin og et vejkort inden køreturen ud i New Englands naturområder.

Se kort over Kancamagus Highway.

Acadia National Park i Maine
New England er kendt for sin uberørte natur og har hele 18 nationalparker, fordelt både ved kysten og inde i landet.

En af de mest populære, som tiltrækker millioner af besøgende hvert år er Acadia National Park, som omfatter Mount Desert Island, The Isle au Haut og en del af Schoodic Peninsula, lige udenfor Maines kyst.

Se kort over Acadia National Park.

Acadia Park er New England i miniatureudgave og indeholder områdets mest karakteristiske elementer og landskaber. Her kan man som besøgende opleve bjergskove, klippekyster, søer, små damme og marskland, samt et rigt dyreliv.

Acadia har en fremragende beliggenhed for turister på aktivferie. Udover vandring i betagende naturområder, er der mange muligheder for udendørsaktiviteter i Acadia Nationalpark: cykling, hestevognstur, lystfiskeri, sejlads, fuglekiggeri, løb på langrendsski, vandring med snesko og meget, meget mere.


Hvad skal man se i New England, USA?
Artikel: Hvad skal man se i New England, USA?

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar