Billeje Kos - billig Grækenland biludlejning

Blandt de mange feriøer i Grækenland rangerer Kos i den populære kategori lige efter danskernes foretrukne, mest populære græske ferieøer Kreta, Rhodos, Santorini og Korfu.

Den kun 287 km2 store Kos er på nær 3 km2 præcis ligeså stor som Langeland. Som den danske ferieø i det fynske øhav er Kos en langstrakt ø (øst-vest) med en samlet kørselsafstand på ca. 55 km (det tager ca. 1 time og 20 minutter) fra den ene ende til den anden.

Se kort over Kos.

Kos Lufthavn - KGS kaldes også for Kos Island International Airport eller Hippocrates Airport. Lufthavnen ligger centralt på Kos på den sydvestlige del. Man kan komme ud for at Kos også staves som Cos.

For dem, som gerne vil rundt og besøge flere strande og gå på opdagelse på Kos, er en udlejningsbil blandt de mest bekvemme måder at komme rundt på. Man skal dog være indstillet på at selv kortere distancer ofte tager lidt ekstra tid at tilbagelægge i bil på Kos.

Billeje Kos - internationale og lokale selskaber
Billeje på Kos er populært, og Kos Lufthavn er særdeles velforsynet med billeje-selskaber.

Sammenlign priser på billeje på Kos via Cartrawler

Lej bil på Kos fra eksempelvis følgende udlejningsselskaber i Kos Airport:

 • Alamo Car Rental
 • Sixt
 • Budget Car Hire Kos
 • Avis Rent-A-Car Greece
 • Dollar-Thrifty (stort amerikansk Kos billeje-selskab)
 • Always Best Car Rental (lokalt græsk billeje-selskab)
 • Holiday Autos
 • Europcar
 • Auto Europe
 • Autoway Rent-A-Car (lokalt Kos biludlejningsselskab)
 • Trust Kos (Trust Rentals Kos)
 • Safari Rent-A-Car (Kos billejeselskab)
 • Kastri Car Rentals (Kos billejefirma)

Kos i det græske øhav
Den græske ferieø Kos er en del af Dodekaneserne; også kaldet De Dodekanesiske Øer.

Øgruppen i det sydøstligste Grækenland ligger kun få kilometer fra Tyrkiet (byen Bodrum) og tilhører blandt andet derfor de varmeste græske ferieøer, hvor sommeren varer længst.

Se også: Klimatabel for Kos by (nordøstlige Kos tæt på Tyrkiet).

Blandt de øvrige Dodekanesiske Øer finder man Karparthois, Kalymnos, Tilos, Simi, Leros, Patmos og ikke mindst den populære græske ferieø Rhodos (syd for Kos).

De største øer Patmos, Kos og Rhodos har mange besøgende, men også nogen af de mindre 'Dodecaneses' er ved at blive opdaget af turister. Kos måler ca. 8 kilometer gange 40 kilometer. Afstanden fra Kos Lufthavn til Kos by på den nordøstligste del af øen er ca. 25 km i bil. Turen tager en halv times tid.

Se oversigtskort over de større Dodekanesiske Øer.

Lej bil på de græske øer - billig Kos billeje
En mindre bil på Kos vil ofte være mulig at leje fra under 900 kroner for en uges Grækenland billeje. Her er der dog som oftest tale om en meget lille bybil i størrelsen Hyundai i10, Chevrolet Spark, Citroen C1, Peugeot 107 eller lignende.

En lidt større bil med bedre plads, som regel bedre sikkerhedsudstyr, mere motorkraft og ikke mindst væsentlig bedre bagageplads er at foretrække for de fleste - og helt sikkert hvis man er mere end 3 personer på ferie på Kos. Den næstmindste biltype til leje på Kos er ofte en Renault Clio, Citroen C3, Hyundai i20, Opel Corsa, Ford Fiesta eller lignende 'supermini' med plads til 4/5 personer og nogen feriebagage. En Ford Fiesta lejebil på Kos koster sjældent væsentlig mere end den mindste bilklasse - ofte omkring 900-1100 for en uges Grækenland billeje.

Bemærk at booker man bil sent til sommersæsonen; specielt til juli, august og september, kan prisen på Kos billeje være væsentlig højere. Billigste billeje på Kos i højsæsonen skal som regel bookes mindst et par måneder forud.

De større biler til leje på den græske ferieø Kos er ofte noget dyrere, men minibusser (op til 9 personer) kan faktisk af og til findes for under 3000 kroner for en uges Kos billeje.

Er man to personer (eller to personer med op til 2 mindre børn) er der mulighed for at leje en cabriolet på Kos til rimelige priser. Tilbud på cabriolet Kos billeje svinger med udbud og efterspørgsel hen over feriesæsonen på Kos, der løber fra maj til oktober. Sammenlig priser på Cartrawler søgemaskinen og book gerne i rigtig god tid - især ved leje af de mere specielle biltyper.

Lej bil på Kos via Cartrawler

Rejser og fly til Kos fra Danmark
Kos er som feriemål i udpræget grad en charter-destination.

Fra foråret til sent på efteråret flyver en lang række danske rejsebureauer gæster til Kos. Her er der ofte muligt at booke 'kun fly'.

Per efterår 2012 er der ingen traditionelle direkte rutefly fra Danmark til Kos.


Billeje Kos - billig Grækenland biludlejning
Artikel: Billeje Kos - billig Grækenland biludlejning

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar