Metzingen OutletCity i Tyskland - billige mærkevarer i Stuttgart

Vi lever i en tid, hvor tilbud, udsalg - og selv outletbyer er til at finde overalt. Hvis der er noget, der trækker mennesker til, er det skilte, der viser udsalg eller prisnedsættelser. Folk kan ikke få nok af lave priser - og det mærkes med tiltag som januarudsalg, Black Friday og de mange outletbyer, der kommer til.

Metzingen Outletby er en af Tysklands største outletbyer, som rundt regnet tiltrækker 3,5 millioner kunder om året fra 185 forskellige lande. Outletbyen har 74 forskellige outlet-stores, hvilket betyder at 74 forskellige brands har deres egen butik, hvor der primært findes nedsatte varer.

Nogle butikker har både gamle og nye kollektioner til salg, hvor de nye kollektioner dog ikke er på tilbud. Priserne i byen er reduceret med mellem 30% og 70% - hele året rundt.

Metzingen Outletcity shopping

Metzingens historie
Det tyske luksusbrand Hugo Boss åbnede et fabriksudsalg i Metzingen i 1970erne. Hugo Boss er grundlagt, og har stadig hovedkontor i den sydtyske by, der ligger blot 30 kilometer syd for Stuttgart. Outlettet startede småt ud, og fandt kun sted fra tid til anden. Desuden var outlettet forbeholdt medarbejdere og samarbejdspartnere hos Hugo Boss.

Interessen for outlettet steg efterhånden som det fandt sted, og det endte med at blive en butik, der havde åbent på samme vilkår som alle andre butikker i byen - og den var åbent for alle. Sidenhen kom flere og flere brands til, som også åbnede outletbutikker.

Butikker i Metzingen outletby
Det er både kendte og, for danskere, mindre kendte brands, der har butikker i outletbyen. Blandt de mest kendte butikker findes Hugo Boss, Nike, Gucci, Prada, Burberry, Ralph Lauren og Michael Kors - blandt andre.

Metzingen Outletby

Andre mærker, værd at nævne inkluderer blandt andet Tommy Hilfiger, Escada, Swarowski, Samsonite, Reebok, Superdry, Esprit, Calvin Klein, Vero Moda/Jack&Jones, Puma, Desigual, The North Face, Adidas, Ted Baker, Lacoste og Diesel.

Altså er der rig mulighed, for at finde noget, der passer til din smag - både prismæssigt og stilmæssigt. Mange af butikkerne er store - nogle i både to og tre etager, hvor andre mærker enten har mindre butikker eller deler lokaler med andre brands.

Se Metzingen Outletcity hjemmeside.

Sådan kommer du ud til Metzingen Outletcity
Metzingen Outletby ligger omtrent 30 kilometer syd for Stuttgart midtby. En køretur derud tager rundt regnet 45 minutter - alt efter, hvor heldig, man er med trafikken. Køreturen tages, på simpleste vis, ad motortrafikvejen B27 mod Tübingen.

Se også: Stuttgart Centrum billeje (tæt på togstation) eller Stuttgart Lufthavn

Der er plads til flere end 3.000 biler i Metzingen, hvilket også vil sige, at der med stor sandsynlighed også er plads til din bil! Er bil dog ikke det fortrukne transportmiddel ud til Metzingen, findes der også andre alternativer - hvad enten det er fra Stuttgart midtby eller lufthavnen, som ligger 25 kilometer fra outlettet.

Den første transportmulighed er via offentlig transport. Både fra midtbyen og lufthavnen kan man komme med tog ud til Metzingen. Fra lufthavnen tages S-toget S3 til Bad Cannstatt, hvorfra R8 mod Tübingen tages. Hvis man derimod tager toget fra Stuttgart Hbf, skal man blot med R8 mod Tübingen.

Hvis man vil med bussen fra lufthavnen, kan man tage bus X3 mod Pfulingen - efter en lille time ankommer man til Metzingen. En anden mulighed er også at tage en shuttlebus ud til Metzingen Outlet.

Shuttlebussen kan tages fra Arcona Mo.Tel i Vaihingen, Pullman Suttgart Fontana (også i Vaihingen), Dormero Hotel & SI-Suites i Möhringen, Parkhotel Stuttgart Messe-Airport & Dorint Airport-Hotel Stuttgart i Echterdingen samt fra Wyndham Stuttgart Airport Messe & Mövenpick Hotel Stuttgart Airport Messe ved lufthavnen i Echterdingen.

Det koster €10 tur/retur med shuttlebussen. I modsætning til at tage offentlig transport, ankommer man med shuttlebussen i outlettets absolutte midtpunkt, hvorimod togstationen ligger godt 15 minutters gang fra outlettet.

Til sammenligning koster billetten fra Stuttgart Lufthavn til Metzingen omtrent €15 hver vej - så altså €30 tur/retur. Fra hovedbanegården i Stuttgart koster det mellem €10 og €15 cirka - også per vej. Derfor kan shuttlebus på mange måder betale sig. Et godt råd ville være at reservere pladser i shuttlebussen på outlettets hjemmeside.

Brugbar information om Outletcity Metzingen
Udover at vide, hvad historien bag outlettet er, hvilke brands, der har butikker i outlettet og hvordan man kommer derud, er der også andre, mere praktiske, informationer, der er rare at have.

En af de informationer er, hvordan åbningstiderne i Metzingen ser ud. Mandag til fredag har butikkerne åbent fra kl 10 til kl 20. Om lørdagen åbner butikkerne en time før - altså lyder åbningstiderne lørdag som følger: kl. 9:00-20:00.

Stuttgart Outlet Metzingen

Som hovedregel har Outletcity Metzingen ikke åbent om søndagen - med undtagelse af to søndage årligt. Det er dog ikke specificeret, hvilke to søndage, det er.

Derudover er det også et såkaldt Kids Camp, hvor børn bliver passet og holdt øje med, mens forældrene shopper - dette gælder for børn i alderen 3-12 år. Kids Camp har åbent fra kl. 12 om formiddagen til klokken 20:00 om aftenen om fredagen og fra 9:00-20:00 om lørdagen. Det koster €2,5 for et barn pr. time. Har man mere end et barn til pasning, koster det €1,5 pr. barn per time.

I outletbyen er der også mulighed for at hæve penge, finde skabe til sine tasker samt skabe, hvor man kan få opladt sin telefon. Opbevaringsskabene koster €2 at benytte sig af - ligegyldigt hvor længe, man har låst sine ting inde. ChargeBoxen kan bruges i 30 minutter, og det koster ingenting - den befinder sig ved turistkontoret midt i Metzingen.

Relaterede artikler:

Stuttgart rejseguide - hvad skal man se i Stuttgart?

Billeje Stuttgart Lufthavn - find billige biler til leje med Cartrawler Tyskland.


Metzingen OutletCity i Tyskland - billige mærkevarer i Stuttgart
Artikel: Metzingen OutletCity i Tyskland - billige mærkevarer i Stuttgart

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar