Sydfrankrig events - Nice og Den Franske Riviera

Den Franske Riviera, eller Côte d’Azur, som kysten kaldes på fransk, er ikke kun i turisternes søgelys i sommerperioden, hvor man kan nyde godt af solen, stranden og det varme middelhav.

En bred vifte af events, festivaler og sportsarrangementer på den sydlige kyst af Frankrig hjælper med at holde turister underholdt, når vejret bliver en anelse køligere.

Carnival
Februar-marts

Nice karneval er - uden tvivl - én af de vigtigste vinter events på den Franske Riviera, samtidig med at det er ét af de mest ikoniske karneval verden over. De to uger forud for fasten, er fyldt med sprudlende parader, sjove fester, street musik og dans. Forvent fyrværkeri, ekstravagante kostumer og uforglemmelig underholdning i løbet af dagen og aftenen. 

Se mere om det årlige Nice karneval.

Flower Parade i forbindelse med Nice Carnival:

Bread, Love and Chocolate Festival – Antibes
Februar måned

Brød, kærlighed og chokolade festival er en populær event på den franske Riviera - Pain, Amour et Choccolate tiltræker både professionelle kokke, franske konditore, chocolatiers og almindelige mennesker. Det er en god mulighed for at prøve nogle af de fineste franske delikatesser, lokalproduceret ost og vin.

Se mere om Pain, Amour et Chocolate Antibes.

Lemon Festival Menton
Februar-marts måneder

La Fête du Citron eller Lemon Festival, bliver afholdt hvert år i Menton, 25 kilometer nordøst fra Nice.

Citron festivalen får fortjent sin berømmelse, som én af de mest underholdende events på den Franske Riviera, selvfølgelig sammen med karnevallet. Over 100 tons citroner og appelsiner bliver brugt til at lave eventyragtige dekorationer samt mad og drikke med citrus som hovedtema. Med mere en 160.000 deltagere og en parade med bizarre og gigante figurer, er Lemon Festival en mindeværdig event.

Violet Festival - Tourrettes Sur Loup
Som regel sidste weekend i februar

I to dage er den charmende by Tourettes Sur Loup, 19 kilometer vest for Nice, dækket af violette blomster. Violet Festivalen fejrer forår og forårsblomster, hvilket er en glædelig begivenhed, som imødekommer alle sanser.

Flotte blomsterdekorationer og skønne dufte fylder gaderne i byen i løbet af hovedeventsene på festivalen: Blomsteroptog og blomster battle, hvor alle er velkomne til at deltage.

Cannes Film Festival
Tidlig sommer - dato varierer

Den ikoniske event på filmkunst i Frankrig hedder Cannes Film Festival Eventet tæt på Nice er en glamourøs begivenhed i byen Cannes, som tiltrækker professionelle fra filmindustrien og presse fra hele verden, såvel som tilskuere og fans, der ønsker at tage et billede fra den røde løber eller få en autograf fra deres yndlings filmstjerne.

Ironman i Nice
Som oftest i juni måned

Et Ironman Triatlon er anset, som én af de mest udfordrende sport events - og sådan et eksisterer også på den franske solkyst. Côte d’Azur tilbyder den perfekte lokation for konkurrencen, som kombinerer 3800 m svømning, 180 km cykling og 42 km løb. Cykelturen i Aplerne er værdsat samtidig med at være frygtet af atleter verden over.

Se mere om Ironman i Nice.

Bastilledagen
14. juli 

Bastilledagen bliver afholdt i Frankrig hvert år d. 14. juli og fejrer begyndelsen på den franske revolution. Foruden underholdningen på de historiske events, fejres Bastilledagen gennem en bred vifte af aktiviteter: Parader, gadefester og fyrværkeri. I Nice er Promenade des Anglais hovedscenen for Bastilledagens events.

Se også: Feriedage, lukkedage og helligdage i Frankrig.

French Riviera Marathon
Som regel i november måned

Den Franske Rivieras Marathon er på fransk kendt som Marathon des Alpes-Maritimes. Det er et 42 kilometer løb mellem Nice og Cannes, og er ét af de vigtige sport events på Den Franske Riviera.

Banen for løbet er langs kysten i smukke omgivelser med det det turkisblå middelhav i kontrast til de sneklædte Alper.

Relateret artikel: Hvad skal man se på Den Franske Riviera?


Sydfrankrig events - Nice og Den Franske Riviera
Artikel: Sydfrankrig events - Nice og Den Franske Riviera

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar