Orlando guide til USA ferie - forlystelsesparker og andre turistattraktioner i Orlando, Florida

Orlando, kendt over det meste af verden for sin store koncentration af forlystelsesparker, er også for mange mennesker synonymet på sjov og underholdning for hele familien.

Ønsker man at møde alle Walt Disney’s figurer, svømme med delfiner eller snuppe en tur i en vanvittig rutsjebane, er det i Orlando det foregår.

Dodge Charger rental car

Billig Florida billeje - Dodge Charger er en rigtig amerikaner og kan lejes for under 1500 kroner per uge.

Velvidende at det kan tage flere uger at komme igennem de utallige forlystelsesparker, gør man sig selv en stor tjeneste ved at aflægge selve byen et besøg, hvis tidsplanerne kan holde til det.

Video: Se Orlandos mangfoldige turist- og kulturattraktioner

Orlando ligger i Orange County
Orlando er hovedbyen i Orange County i staten Florida. Med mere end 2,3 mio. indbyggere i hele storbyområdet, rangerer Orlando som den femtestørste by i Florida.

Se kort over Florida.

Én af indgangene til Orlando, både fra ind- og udland, er de to internationale lufthavne:

  • Orlando International Lufthavn - MCO, ligger ca. 18 km. syd for centrum. Læs mere om Orlando Lufthavn.
  • Orlando Sanford Lufthavn - SFB, ligger ca. 40 km. nordøst for Orlando centrum.

Begge Orlando lufthavne betjener direkte (rute og charter) flyvninger fra UK. Der er primo juni 2014 ingen direkte flyvninger mellem Danmark og Orlando Lufthavn.

Find billig billeje i Orlando International Lufthavn, Florida

Sammenlign online billejepriser i Orlando Sanford Lufthavn

Dodge Caravan car rental

Til familiebrug er en Dodge Caravan den helt rigtige USA lejebil i Florida.

Den Smukke By - The City Beautiful
Orlando har også øgenavnet ’The City Beautiful’ og er en utrolig charmerende by, med masser af særprægede områder: det historiske gamle kvarter - Downtown Orlando, det moderne forretningsdistrikt, samt vejstrækningen International Drive. Men skal man virkelig lære Orlando at kende, skal man slentre ned af byens gader og få et indblik i de kulturelle og arkitektoniske forskelligheder.

Orlando lever af turisme og de fleste lokale butikker er decideret møntet på at tiltrække og imødekomme besøgende. Det kommer virkelig til udtryk i Orlandos usædvanlige, til tider på grænsen af kitschagtige arkitektur i byens turistområder.

Gæster fra Europa, der er mere vant til en urban og elegant arkitektur fra det gamle kontinents byer, griner ofte af de meget farverige facader på forretninger, restauranter og hoteller, der kendetegner Orlandos hovedattraktion. Appelsin-formede bygninger og butikkers indgangspartier prydet med gigantiske tegneseriefigurer eller delfiner, får helt sikkert ALLE turisters opmærksomhed.

Lake Eola Park, Orlando
Lake Eola Park ligger spredt ud over et kæmpe areal i Downtown Orlando og er ligeså populær hos de lokale som for turister.

Parken er en sand oase af fred og ro, samt et grønt område kun et stenkast fra den travle bymidte, der giver lidt skyggeområder til den smukke udsigt over søen.

Den 13 km. lange sti rundt om søen er perfekt til gå- og løbeture og mange andre aktiviteter udfolder sig også i parken, blandt andet ture på søen i svane-formede både og fuglefodring. Koncerter og skuespil afholdes ofte i Walt Disney Amfiteatret ved Lake Eola.

I området omkring Lake Eola, blandt andet i Thornton park og Lake Eola Heights forefindes noget af det ældste arkitektur i Orlando.

Orlando International Drive
International Drive, eller bare I-Drive, er en over 15 km. lang highway strækning, der krydser gennem Orlando. Den sydvestlige del af strækningen er Orlandos turist hot spot nummer et, selv om den dog ligger udenfor byens centrum. Her er Orlandos bedste hoteller, shopping malls og et par af Orlandos store forlystelsesparker.

Se kort over Orlandos hoteller og attraktioner langs med International Drive.

Har man ikke sit eget køretøj til rådighed, for eksempel en lejebil fra Orlando, kunne en billig og sjov løsning være at besøge International Drive ombord i en sightseeing bus, der kører hele strækningen på International Drive og standser ved de mest interessante højdepunkter undervejs. Stig på og stig af efter behag med I-Ride Trolley.

Ford Mustang car rental - New model 2015

Lej en Ford Mustang Cabriolet i Orlando Lufthavn - herover Ford Mustang model 2015 (introduceret i 2014).

Orlando Theme Parks - guide til Orlando/Florida oplevelser
De fleste af de mere end 50 mio. turister der hvert år besøger Orlando skal til én af forlystelsesparkerne. De mest berømte er Walt Disney World, Universal Orlando Resort og Seaworld Adventure Park, samt en række mindre forlystelsesparker i Orlando og omegn.

Walt Disney World
Verdens mest besøgte forlystelsespark dækker et kæmpe område ved Buena Vista Drive, ca. 30 km. sydvest for Downtown Orlando. Disney World omfatter 24 resort hoteller, 2 vandforlystelsesparker, samt en golfbane og fire tema parker:

Se kort over Walt Disney World (attraktioner og hoteller) i Orlando.

Universal Orlando Resort
Eventyr resortet baseret på filmindustriens Hollywood Blockbusters ligger langs med International Drive, ca. 12 km. sydvest for Downtown Orlando. Det består af to tema parker - Universal Studios Florida og Islands of Adventures. De tilhørende fire luksushoteller tilhører hotelkæden Loews.

Se kort over Universal Orlando Resort.

Sea World Orlando
En del af Sea World Entertainments kæde af akvarier og forlystelsesparker med dyretemaer er SeaWorld Orlando og den skaber stor begejstring hos de yngste gæster. SeaWorld har en dræberhval som maskot og der er mulighed for at stifte bekendtskab med forskellige former for maritimt liv. Børnene elsker også parkens forlystelser.

Find de største attraktioner på kort over Orlando SeaWorld.

Discovery Cove Orlando
Discovery Cove er søsterparken til Orlandos SeaWorld, hvor gæsterne kan interagere med mange forskellige havdyrearter, blandt andet delfiner, pilrokker, havoddere, samt mange eksotiske fuglearter. At svømme med delfiner er helt klart parkens mest populære attraktion. Discovery Cove har begrænset antallet af gæster til 1.300 om dagen og det betyder ingen store menneskemængder og lange køer, som man ser det i andre af Orlandos forlystelsesparker.

Aquatica Orlando
En del af SeaWorld er også Aquatica Orlando, der er en kombination af et akvarium og en havzoo med vandforlystelser. En rutsjebane ned i et gennemsigtigt rør til de sorte og hvide delfiner - Delfin Plunge - er Aquaticas mest populære forlystelse.

Legoland Florida
Orlando er også hjemsted for verden største temapark med legoklodser. Legoland Florida ligger ca. 75 km. sydvest for Downtown Orlando, ved Lake Eloise.

Masser af seværdigheder, shows, forlystelser og en vandpark venter på familien med børn mellem 2 og 12 år i Legoland, Florida. Der findes ligeledes smukke botaniske haver i Legoland Florida og de udgør en rar oase af fred og ro, med mulighed for kunne koble lidt af efter alt det sjove i Orlandos forlystelsesparker.

Se kort over Legoland Florida.

Gatorland Orlando
Denne usædvanlige temapark er dedikeret til Floridas mest berømte indfødte, nemlig alligatoren. I Gatorland Orlando er der mulighed for at se alligators, krokodiller, pytonslanger, firben og tropiske fugle. Der er masser af opvisninger i parken der alle relaterer til de frygtede krybdyr, blandt andet: alligator fodring, alligator og pytonslange brydning og en over 370 meter lang tur på stålwire over alligatorens levested.

Orlando Shopping - guide til Orlandos bedste shoppingcentre
Shopping er for mange lig med den største oplevelse på ferien til USA. Der findes masser af outlets sammen med de store shoppingcentre, hvor der sælges mærkevarer til særdeles attraktive, lave priser.

Florida Mall
Orlandos Florida Mall er det største indendørs shoppingcenter i det central Florida, med mere end 270 butikker og restauranter. Den ligger ikke langt fra de store forlystelsesparker i Orlando.

Mall at Millennia
Det absolutte must-do for turister på shoppingtur i Orlando er Mall at Millennia med mere end 150 butikker, inklusive de største mærkevarebutikker, luksus restauranter og natklubber.

Det mest populære outlet center i Orlando og i hele Orlando området er: Orlando Premium Outlets - International Drive og Vineland Avenue og Lake Buena Vista Factory Stores.

Vejret i Orlando - guide til klimaet i Florida
Orlando har et fugtigt, subtropisk klima med en årlig gennemsnitstemperatur på 22 grader og kun en smule forskel på vinter og sommer (og forår og efterår).

Årstiderne opdeles i stedet for i to: en våd og en tør. Den tørre årstid varer fra omkring november til april og den våde varer fra maj til december.

Se kort over vejret i Orlando (vejr, regnmængder og solskinstimer)

Selvom Florida tit kaldes ’The Sunshine State’, får de rent faktisk en hel del vand i løbet af sommermånederne, med juni, juli og august som de vådeste. Disse måneder er samtidig de varmeste i Orlando. Varmen og fugten er ikke den bedste kombination for mange turister, der derfor fortrækker at besøge Orlando udenfor de sædvanlige feriemåneder i juli og august.

Når der planlægges en tur til Orlando, skal man også lige huske på, at orkaner kan ramme staten Florida. Orlando ligger i indlandsområdet og er ikke så hårdt ramt, men de kan have kraftige vinde fra juni til oktober. 


Orlando guide til USA ferie - forlystelsesparker og andre turistattraktioner i Orlando, Florida
Artikel: Orlando guide til USA ferie - forlystelsesparker og andre turistattraktioner i Orlando, Florida

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar