Milano rejseguide - tips til seværdigheder i Milano, Italien

Milano ligger i Norditalien og er hovedstad i regionen Lombardiet.

Milanos indbyggertal er omkring 1,4 millioner i selve Milano. Regner man forstæder med, er Milano en metropol på knap 5 millioner menneker.

Se oversigtskort over Milan og nogle af byens seværdigheder.

Alfa Romeo Giulietta car rental

Lej en Alfa Romeo i Italien - familie-sportsvognen Alfa Romeo Giulietta har 5 døre og plads til bagage.

Sammenlign billeje priser i Milano med Cartrawler Italien

Hvorfor besøge Milano?
Milano er en moderne storby, men samtidig også en af de ældste byer i Europa.

Selvom byen blev delvis ødelagt af bombardementer under anden verdenskrig, har Milano alligevel formået at udvikle sig til den blomstrende, kosmopolitiske metropol, som vi kender den i dag.

Ikke alle mener, at Milano er lige så smuk som Rom, Firenze, Venedig eller andre af de gamle italienske kulturbyer. Milano er anderledes, og den kulturelle benovelse er til at overse ved første øjekast. Men tag ikke fejl ! Milano er en by med mange skjulte klenodier og overraskelser.

Det, der gør Milano til en virkelig spændende oplevelse for turister sammenlignet med andre steder i Italien, er indbyggernes lyst til alverdens glæder: Milano by er et paradis for de shopping-glade, mad-glade, natklubs-lystne, opera-elskende og naturligvis for de altid fodbold-gale Milanesere.

Turist seværdigheder i Milano
Milanos klassiske seværdigheder er i fin stand.

Den nyligt restaurerede Duomo Katedral (il Duomo) er en af de største gotiske katedraler i verden og den næststørste i Italien, kun overgået af Peterskirken i Rom. Duomo er et absolut must-see i Milano.

Video: Oplev de mest populære turistattraktioner i Milano:

Lige overfor Duomo ligger det berømte Galleria Vittorio Emanuele II, et overdækket, gammelt og glamourøst shopping galleri.

Bag katedralen i de snævre gader i bymidten ligger La Scala, et af de bedste operahuse i verden, sammen med BreraArt galleriet, der har nogle af de fineste kunstneriske værker i Europa. Andre smukke seværdigheder tæller blandt andet Pirelli tårnet, et nobelt eksempel på moderne italiensk arkitektur, Castello Sforzesco, en stor middelalderborg og den uundgåelige UNESCO kulturarv Santa Maria alla Grazie Basilica, der har et af verdens mest berømte malerier: Leonardo da Vincis ’Den Sidste Nadver’ (La Ultima Cena).

Se bykort over Milano (Milanos historiske centrum).

Modeuge i Milano
Milano er Italiens næststørste by, men finansielt den vigtigste.

Byen er også hjemsted for italiensk mode og et shopping mekka for alverdens modebevidste - fashionistas. To gange årligt (forår og sommer), strømmer tusinder af besøgende til Milano fra hele verden. Et væld af kendisser, internationale paparazzier og ikoner fra modeindustrien, transformerer byen til et sivende kaos af modeshows og events.

Efter finanskrisen ramte byens mode- og designindustri i 2008 kæmpede Milano for at komme tilbage på fode. De gamle industriområder er nu lavet om til mode- og fotostudier og en hel mode-by har taget form nær Garibaldi jernbanestationen.

Få mere information om Milano modeugen (events og datoer).

Rent a Fiat 500C in Milan

Milano billeje fashion - lej en Fiat 500 med foldetag i Milano (Fiat 500C) © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Navigli området - de bedste restauranter i Milano
En anden spændende del af byen er Navigli kvarteret, opkaldt efter de indbyrdes forbundne kanaler. Det er stadig et af de mest interessante og unikke områder i Milano.

Området er en ægte favorit blandt turister og lokale på grund af det store udvalg af caféer, restauranter og barer. Det er nemt som besøgende bare at gå ind på en af Navigli mange restauranter med det lækre italienske køkken eller ind på de fine vinbarer og natklubber, der bestemt ikke er svære at finde her.

Milano Expo 2015
Forberedelserne til Milano Expo 2015 er startet og har foreløbigt temaet ’Feeding the Planet, Energy for Life’.

Udstillingen vil fokusere på emner som sundhed, sikkerhed og bæredygtige madvarer til hele planetens befolkning og når det kommer til mad og fødevareproduktion er italienerne på hjemmebane.

Få mere information om Milano Expo 2015 på den officielle hjemmeside.

Sightseeing i Milano - forslag til oplevelser
Når man har brugt de første par dage på at lære Milano at kende, er man helt sikkert også blevet bedste ven med byen!

Uanset om man er i Milano for at gå på sightseeing, for at flotte sig eller bare feste, kan denne tre-dages tur guide introducere dig til det fabelagtige Milano og den rejsendes ultimative kosmopolitiske drøm.

Dag 1: Den Sidste Nadver, en bytur og et glas vin
Få glæde af en guidet tur fra morgenstunden til Pinacoteca i Milano og se de berømte mesterværker af Piero della Francesca, Giovanni Bellini, Mantegna, Raphael, Tintoretto og Caravaggio. Galleriets samling ligger i et tidligere kloster fra det 19. århundrede.

Om eftermiddagen skal man afsætte tid til Leonardo da Vincis ’Den Sidste Nadver’ og en omfattende sightseeing tur i byen. Oplev Duomo katedralens og La Scalas skønhed og se Arco della Pace, Cadorna og den livlige Piazza Fontana.

Afslut dagen med et glas god vin fra Lombardiet i en af byens typiske vinbarer, der ligger lige i hjertet af Milano.

Dag 2: Shopping og natteliv i Milano

Vicolungo Outlet
Shoppingcenteret Vicolungo Outlet ligger lige udenfor Milano. Her kan der købes tøj og modeartikler til mellem 30 og 70 procent af normalprisen.

Der findes mere end 130 italienske og udenlandske mærkevarer butikker som for eksempel Benetton, Enrico Coveri, Levi’s, Rifle, Formarina, Samsonite, Fila, Nike Factory Store, Yamamay og Zucchi, bare for at nævne nogle få. Forsøg at skaffe et shoppingkort og få yderligere op til 15 procent rabat.

Vær klar når den daglige bus kører kl. 10.30 fra Foro Bonaparte 76.

Se kort over Milanos bymidte.

Shopping i Milano centrum
Foretrækker man at blive i byen, så gå forbi det mageløse Galleria Vittorio Emanuele II også kendt som Il Salotto di Milano (Milanos opholdsstue), fordi det i stor stil forbinder Piazza del Duomo med Piazza della Scalain. Shopping er og har altid været Gallerias hovedaktivitet og mode-flagskibe stråler ud fra de to kraftcentre, med Prada og Louis Vuitton som de mest iøjnefaldende.

Video: guide til shopping i Milano:

Milanos natteliv
Efter en hel dags shopping venter Milanos natteliv.

Få smagsprøver på ægte milanesiske lækkerier i de fornemme caféer og restauranter i centrum, kig forbi det berømte La Scala teater til en forestilling eller deltag i Happy Hour i de fashionable Corso Como og Carso Garibaldi kvarterer.

Dag 3: Comosøen - dagsudflugt fra Milano
Ude af Milano og inde i Lombardiet ligger Comosøen, én af Europas dybeste søer omgivet af en fantastisk bjergnatur.

Comosøen fik sin berømmelse i sidste århundrede på grund af Alessandro Manzonis roman ’De Trolovede’, der foregik på Lecco siden af søen. Nu til dags er Comosøen mest kendt for at være et ferieområde for de kendte, især efter den berømte skuespiller George Clooney købte et hus ved Comosøen i 2002.

En bådtur på søen er en uforglemmelig oplevelse. Før man besøger Bellagio med de store villa-huse og eksotiske haver, så oplev Sant’ Abbondio abbediet, en smuk, romansk kirke med fantastiske kalkmalerier.

Find billig billeje i Milano centrumMilano rejseguide - tips til seværdigheder i Milano, Italien
Artikel: Milano rejseguide - tips til seværdigheder i Milano, Italien

Emner: , , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar