En uforglemmelig road trip gennem Campania i Italien

Campania er en af Italiens sydlige stater, som hvert år lokker tusindvis af besøgende grundet de mange muligheder og seværdigheder egnen byder på. Find inspiration til din næste road trip og gør dig klar til en unik oplevelse bag rattet på din lejebil i Italien.

Campania

Kilde: Pixabay

Start din tur i forrygende Napoli

Lad din italienske road trip begynde i Napolis internationale lufthavn, hvor du her har et stort udvalg af udlejningsbureauer og bilmodeller at vælge imellem. Dernæst går turen til centrum af Napoli. Her venter en række uforglemmelige oplevelser. To ting må du ikke gå glip af: Pizza og fodbold.

Byen er hjemsted for pizzaens fødsel, mens fodbold er lig religion. De lokale går op i begge dele med hud og hår.

Her kæmper restauranter om at tilbyde den sprødeste og mest velsmagende pizza, mens helte som Dries Mertens og Lorenzo Insigne kæmper på den grønne plæne og får en populær bettingside som Mr Green med deres attraktive online odds til at pege på S.S.C. Napoli som en af favoritterne i Serie A. Den anerkendte side har længe haft øje for boldsportens popularitet, hvorfor de tilbyder et stort udbud af betting på sportsbegivenheder, live odds og nyttige bettingstrategier for fodbold.

Og intet andet sted i verden gælder populariteten mere end i Napoli. Størstedelen af byens befolkning bakker op om klubben på hjemmestadiet San Paolo eller på byens mange barer og caféer, der ikke holder igen med at vise kampe. Under dit besøg bør du tilslutte dig de mange fodboldfans og heppe med, når stjerneklubben spiller.

Pompeji bringer fortiden ind i nutiden

Fra Napoli er det tid til at tage turen sydpå til Pompeji, der ligger ca. en halv times kørsel derfra.

Bered dig på at blive overvældet af resterne af en ældgammel by, som blev begravet under intet mindre end seks meter aske og pimpsten i år 79 e.Kr., da vulkanen Vesuv brød ud. Mange af byens indbyggere nåede at flygte, men ikke desto mindre har man fundet rester af både dyr og personer under udgravningen. Både de jordiske rester samt resterne af byen kan opleves under et besøg.

Glæd dig til en unik rejse ind i fortiden, når du spadserer i den gamle by, der har nok at byde på til en hel dags udflugt. Især bør du lægge vejen forbi amfiteatret, havneporten og templerne. Har du mod på det, er der også mulighed for at prøve kræfter med at bestige Vesuv.

Kilde: Pixabay

Få benene fejet væk af den smukke Amalfikyst

Et absolut must på en road trip i Campania er den betagende og yderst populære Amalfikyst. Fra Pompeji tager du turen til Sorrento videre til Positano. Begge byer er værd at besøge på din road trip. Tilbring eventuel en nat i den smukke kystby Positano, hvorefter du lader turen gå langs kysten til Amalfi for siden at afslutte din køretur i Salerno.

De charmerende byer langs kysten kombineret med det imponerende bjerglandskab og udsigten over havet er i sig selv køreturen værd.

Derudover kan du nyde et velfortjent hvil på en af de mange strande såsom Cavallo Morto i Maiori eller Spiggia Arienzo i Positano. Når det er tid til at forkæle smagsløgene, bør du kaste dig over en gang frisklavet Limoncello, der er brygget af de mange citroner, du passerer på din vej. Den gyldne drik er en af områdets varetegn, og som oftest vil du opleve at få den serveret i forbindelse med et måltid på en af egnens restauranter.

Storbyliv med alt, hvad det indebærer. Historiske fund og seværdigheder. Smuk natur og betagende kyststrækninger tilsat lokale specialiteter. En tur til Campania i det sydlige Italien er en sand drøm, når vi taler de ultimative road trips. Husk blot at holde et ekstra vågent øje på vejen i Napolis travle trafik og Amalfikystens snoede og bjergrige landskab.


En uforglemmelig road trip gennem Campania i Italien
Artikel: En uforglemmelig road trip gennem Campania i Italien

Emner: ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar