Billeje i Sverige - gode priser på leje af stationcar

Billeje-priser i Sverige ligger betydeligt under prisen ved eksempelvis Avis, Hertz eller Europcar i København.

Klik her for at se aktuelle priser på billeje i Sverige

Som de fleste ved tillader det danske skattevæsen ikke at personer med bopæl i Danmark kører i udenlandsk udlejningsbil i Danmark. Skal man på ferietur i bil til Sverige, er det derfor værd at overveje at tage eksempelvis til Malmø og leje en bil derfra. Faktisk kan man af og til finde særdeles billige store ferie-biler i Sverige.

Forsikring af lejebil i Sverige
Alle svenske udlejningsbiler har lovpligtig ansvarsforsikring inkluderet prisen og bilen er desuden kasko-forsikret.

Selvrisikoen på den typiske svenske udlejningsbil er som regel på under 2000 danske kroner – af og til helt nede på 1500 kroner. Visse udlejningsselskaber opererer dog med selvrisiko på 3500 kroner eller mere.

Der er dog stadig værd at overveje om det ikke bedst kan betale sig at løbe den relativt begrænsede økonomiske risiko og undlade at betale 30-40 kroner ekstra per dag, som ekstra forsikring mod selvrisiko (selvrisiko på 0 kroner) ofte koster.

Billig ferie-bil i Sverige
De mindste svenske udlejningsbiler koster som regel fra omkring 1500 kroner for en uges billeje. I forhold til Sydeuropa er det bestemt ikke billigt, og priserne på billeje i Sverige er i øvrigt stort set de samme hele året.

De gode tilbud i Sverige findes i den store klasse. En velvoksen stationcar, som for eksempel Volvo V70, Mercedes E-klasse, Audi A6 eller BMW 5-serie koster ofte under 2800 kroner at leje i en uge i Sverige med fri kilometer. Det er rigtigt billigt. Det sker endda at man finder tilbud på billeje på under 2500 kroner for en uge i én af de store stationcars. Skal man med familien på bil-ferie i Sverige er en luksus-stationcar som udlejningsbil derfor en økonomisk overkommelig mulighed. 

Lej en Volvo i Sverige
Bilfabrikkerne har interesse i at sælge biler i store kvanta, og naturligvis er der mange lokalt producerede Volvo og Saab biler hos de store biludlejningsselskaber i Sverige.

De svenske biler har dog relativt få modeller i de små bil-klasser, men da Volvo (endnu) er en del af Ford koncernen, er Ford Fiesta, Ford Focus og den nye Ford Ka ofte at finde på parkeringspladserne hos biludlejere som Hertz, Budget og Avis i Sverige.

Kørsel i Sverige i udlejningsbil
Sverige er ikke væsentligt anderledes at køre i end Danmark. Man skal dog bemærke at der er flere vilde dyr i Sverige, og de kan være nok så store, så advarselsskilte skal tages alvorligt. Det er obligatorisk for alle biler (også dansk-registrerede) at have vinterdæk (hvis der er vintervejr) i perioden 1/12 til 31/3. Udlejningsbilen i Sverige vil være forsynet med de korrekte dæk. Bemærk i øvrigt at de nordiske lande udveksler bøde-forlæg, så bliver man blitzet i Sverige, lander regningen hjemme i postkassen efter at have været en tur omkring biludlejningsselskabet.

Søg priser på lejebil i Sverige


Billeje i Sverige - gode priser på leje af stationcar
Artikel: Billeje i Sverige - gode priser på leje af stationcar

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar