Billeje i Tyrkiet - gode råd om biludlejning i Tyrkiet

Den mest anvendte turist-lufthavn i Tyrkiet er Antalya ved den tyrkiske middelhavskyst. Et stort antal turister lejer bil i Antalya.

Antalya er middelhavskystens største by og den 7. største i Tyrkiet. Langt de fleste skandinaviske turister lander i Antalaya lufthavn. Herfra tages til ferieområderne Lara, Mamaris, Alanya, Fethiye, Cesme, Kemer, Icmeler, Bodrum med flere. Golfspillere i Tyrket tager ofte til Belek vest for Antalya, hvor der er gode golf-faciliteter.

Hyundai i20 - billig billeje
Den nye Hyundai i20 produceres i Tyrkiet - billig billeje i Ford Fiesta klassen fra Istanbul, Antalya, Izmir, Ankara med flere

Om man vælger at leje bil i Antalaya lufthavn eller på selve feriedestinationen i Tyrkiet er som regel et spørgsmål om kendskab til området. Det er ikke særligt dyrt at tage en taxi, men den flotte tyrkiske Middelhavskyst kan naturligvis udforskes langt nemmere i egen bil.

Tyrkiet biludlejning - lej bil i Antalya lufthavn
I Tyrkiet kan man i Antalya lufthavn leje biler hos bl.a. følgende selskaber: Alamo, Essense Car rental, 1st car rental, Enterprise, Almira (lokal billeje i Tyrkiet), Europcar, Budget, Sun Rent-A-Car (lokal billeje i Tyrkiet), Circular Car Hire (også lokal).

Sammenlign online priser på billeje i Tyrkiet

Øvrige lufthavne i Tyrkiet
Udover Antalaya er de største udenrigslufthavne Istanbul og Adana Şakirpaşa Airport 30 kilometer fra kysten i den sydøstlige del af Tyrkiet.

Billig billeje i Tyrkiet hos lokale selskaber
Mange lokale billeje-selskaber i Tyrkiet (specielt i de mindre byer) tilbyder meget lavere priser end i lufthavnen. Til gengæld kan man ikke forvente altid at få en top-moderne bil med air condition. Vær opmærksom på, hvad der skrives under på og vær forberedt på at skulle forhandle. Alle biler har som udgangspunkt ansvars- og kaskoforsikring, men visse ting er ofte undtaget fra dækning i Tyrkiet.

Det forekommer også at man ikke kan se, hvor stor selvrisiko, man har på en udlejningsbil i Tyrkiet. Der kan udmærket være tale om fejl og/eller manglende oversættelse, men det er bedst at være på den sikre side og vælge et andet selskab. Det er derfor en god ide at læse ’prisdetaljer’ inden man booker lejebil i Tyrkiet. Selvrisiko hedder excess på engelsk.

Lej bil i Tyrkiet på nettet
Man kan ofte finde en lejebil i Tyrkiet i sommerperioden fra omkring 1500 kroner for en uges billeje. Om efteråret og om vinteren er det gerne et par hundrede kroner billigere at leje bil i Tyrkiet.

Fordelen ved at booke lejebil i Tyrkiet på nettet er at man ikke behøver at forhandle pris, og at så at sige alle biler er af en vis standard, men dog ikke nødvendigvis helt i samme standard som i Nordeuropa. Læs betingelserne på din lejebil i Tyrkiet under ’prisdetaljer’.

Kørsel i udlejningsbil i Tyrkiet
Der findes mange mere eller mindre underbyggede historier om kørsel i Tyrkiet. Både den danske og tyske udenrigstjeneste advarer (per sommer 2015) mod om kørsel om natten på landet mellem byerne i Tyrkiet.

Som turist i Tyrkiet i udlejningsbil må man bevæbne sig med sund fornuft og eksempelvis være opmærksom på følgende:

 • Ikke alle tyrkere har nødvendigvis haft køretimer på offentlig vej før de fik kørekort.
  Lovgivningen er dog blevet strammet, men det hjælper ikke så meget på kort sigt. Forvent ikke at alle kender færdselsreglerne.
 • Specielt begrebet ubetinget vigepligt er ikke rigtig slået an alle steder i Tyrkiet.
 • Man kan godt opleve at lokale sparer på benzinen ved at vente med at tænde lygterne, når mørket sænker sig.
 • Biler i Tyrkiet kan ofte være i en stand, som en bilinspektion ikke ville tillade, og det giver problemer med farlige situationer i trafikken i Tyrkiet - hold afstand. Problemerne er dog ved at løse sig, da lovgivningen i Tyrkiet er strammet.
 • Dyr og mennesker på vejen (også på større veje) - samt sten eller grene anvendt som ’advarselstrekant’ i Tyrkiet hører til dagens (og nattens) orden. Afstem farten derefter og vær opmærksom.
 • Kører en lastbil eller bus i Tyrkiet ’i stykker’ i andet spor på motorvejen, kan den fint blive stående der i flere timer - vær opmærksom.
 • Lad være med at stoppe, hvis du bliver prajet af ukendte personer på vejen på øde steder (det gælder i hele Europa) - risikoen for at skulle skilles fra sin tegnebog og/eller bil er til stede.
 • Overhaling indenom og udenom er normalt.
 • Uventede og pludselige stop er normale årsager til ulykker.
 • Hestevogne og andre langsomtgående køretøjer uden lys ses ofte i nogen dele af Tyrkiet.
 • Scootere og knallerter uden lys er normalt.
 • Parkering overalt er normalt - også lige efter uoverskueligt vejsving.
 • Kørsel i de større byer Ankara og Istanbul i udlejningsbil kan godt forekomme lidt ’hektisk’, hvis ikke man er vant til det.
 • Parkering af udlejningsbil i de større byer i Tyrkiet er vanskeligt. Sæt bilen og benyt eventuelt i stedet de såkaldte Dolmus minivans, som kører faste ruter.
 • Ved ulykker må man ikke flytte på sit køretøj - vent til politiet kommer.
 • Det er dyrt at få udleveret sin bil igen, hvis den fjernes af trafik-politiet ved ulovlig parkering, men man kan i modsætning til andre lande af og til stoppe processen, hvis man ser at ens bil er ved at blive fjernet.

Søg priser på biludlejning i Tyrkiet


Billeje i Tyrkiet - gode råd om biludlejning i Tyrkiet
Artikel: Billeje i Tyrkiet - gode råd om biludlejning i Tyrkiet

Emner: , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar