Vejret på Gran Canaria - guide til solferie om vinteren

Den tredjestørste af De Kanariske Øer er en af de mest populære turist-destinationer i øgruppen.

Se også: Aktuelle tilbud på billeje i Gran Canaria Lufthavn (LPA) - Gando Airport

Ca. 4 millioner turister besøger hvert år Gran Canaria, som har et mildt og stabilt klima året rundt. Især i efterårs- og vintermånederne er det en populær destination for danskere som gerne vil væk fra regn, blæst, kulde og i stedet ned til det varme klima sydpå.

Video Gran Canaria - hvad kan du forvente:

Se nedenstående generelle information om vejret på Gran Canaria på forskellige tidspunkter af året. Som på andre øer skal man dog være opmærksom på at også denne ø kan have en variation af mikroklimaer rundt om på øen.

I kystområderne, hvor klimaet er under stor indflydelse fra havet, er vejret normalt mildere og varmere end længere væk fra kysten. Temperaturen kan ligeledes variere meget afhængig af om man er på sydkysten eller nordkysten. Den nordøstlige del af øen er oftest koldere og vådere pga. passatvindene, som kommer fra nordøst over Atlanterhavet og fanges af de høje bjerge midt på øen.

Den sydlige del af øen nyder godt af den varme luft fra Sahara ørkenen og vejret her er ofte varmere og mere tørt.

For den mest præcise vejr-information er det altid bedst at finde vejrudsigter, som vedrører det specifikke sted på Gran Canaria, som man planlægger at besøge.

Gran Canaria vejrudsigt på BBC.

Gran Canaria om foråret
I midten af februar begynder foråret med dagtemperaturer på omkring 17 - 18 gr. – og ofte op over 20 gr. ved middagstid.

Midt i maj rammer termometeret ofte de 30 gr. – en temperatur som for de fleste turister er rigelig ift. en behagelig strandferie.

De gennemsnitlige antal soltimer stiger fra 6 timer i februar til 7 timer i maj. Bemærk dog at den nordlige del af øen ofte har flere timer med overskyet vejr end den sydlige del af øen.

Pga. den relative korte afstand til det afrikanske kontinent er Gran Canaria af og til udsat for sandstorme fra Sahara. Risikoen for sandstorm er størst i februar og marts og selvom det gør at man må gå indendøre, er sand- og støvstormene – også kaldet calima – oftest ikke længerevarende fænomener.

Et stort plus ved at tage en forårsferie på Gran Canaria er udover det dejlige klima også muligheden for at opleve den grønne frodighed, som dækker øen i blomstringstiden.

Se detaljeret klimagraf for Gran Canaria (Las Palmas).

Havtemperaturen om foråret på omkring 18 – 19 gr. er nok lidt til den kølige side for nogle badegæster, men allerede fra midt i maj stiger badevandstemperaturen væsentligt.

Februar er stadig en relative våd måned med et gennemsnit på 6 regnvejrsdage per måned. I maj falder risikoen for nedbør drastisk.

Sommer på Gran Canaria – høje temperaturer og varmt badevand
Mellem maj og september er det varmt med temperaturer som kan nå op på endda 40 gr. i august. Takket være passatvindene fra Atlanterhavet bliver varmen dog sjældent ubehagelig. I løbet af natten kan man altid regne med behagelige temperaturer omkring de 20 gr., hvilket er perfekt til at nyde de hyggelige aftener udenfor.

Atlanterhavets badevand rundt om øen bliver dejligt varmt i juli og august med max. temperaturer op på 23 gr.

Antal daglige solskinstimer i løbet af sommeren stiger fra 9 timer i juni til 10 timer i både juli og august.

Nedbør er praktisk talt ikke-eksisterende på Gran Canaria i løbet af juni, juli og august.

De mest solrige steder - Maspalomas, Puerto Rico og Playa del Ingles
Med over 3000 solskinstimer om året er Gran Canaria et af de mest solrige steder på jorden. De sydlige regioner på øen er eksponeret for næsten permanent solskin. Skyerne som passatvindene fra nordøst bringer med sig, bliver blokeret og tilbageholdt af de bjergrige områder midt på øen og det bevirker at den sydlige del af øen har blå himmel det meste af tiden.

Maspalomas & Playa del Inglés, Puerto de Mogán, Arguiniguin og Puerto Rico er de mest solrige steder på Gran Canaria.

Gran Canaria i efteråret
Selvom vi i Danmark opfatter september som en efterårsmåned, er måneden på Gran Canaria oftest ligeså varm som august. Først i oktober opleves et mindre fald i temperaturen. I løbet af dagtimerne ligger temperaturen i oktober oftest omkring 21 – 23 gr., mens nattetimerne løbende bliver koldere.

Risikoen for nedbør øges fra oktober og de gennemsnitlige antal dage med regn ligger på 8 i november måned.

Badevandet rundt om øen fortsætter dog med at holde på varmen med temperaturer på 22 – 23 gr., hvilket gør efteråret til et meget attraktivt tidspunkt at besøge Gran Canaria på.

Vinter – højsæson for ferie på Gran Canaria
Selvom december og januar er de koldeste måneder på Gran Canaria vil man som nordeuropæer nærmest opleve vejret på øen som dejligt sensommervejr. Det milde klima gør naturligvis Gran Canaria til en yderst tiltrækkende destination for sol-hungrende feriegæster fra nord.

I december ligger dagtemperaturerne oftest mellem 19 og 22 gr. Januar er en smule koldere. Om natten falder temperaturen til ca. 15 gr. I bjergområderne midt på øen kan temperaturen dog blive noget lavere. Et snedække på det øvre bjergtinder er normalt i løbet af vinteren (900 meter eller mere over havniveau).


Hvor koldt er det på Gran Canaria om vinteren?
Forvent et dagligt gennemsnit på 6 solskinstimer i både december og januar dog med en mindre risiko for skyer på den sydlige del af Gran Canaria.

Vinteren er rimelig tør. I december er der omkring 5 regnvejrsdage og i januar kun tre.

Sammenlign biludlejningspriser online: Billeje priser Gran Canaria


Vejret på Gran Canaria - guide til solferie om vinteren
Artikel: Vejret på Gran Canaria - guide til solferie om vinteren

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar