Vejret i Edinburgh - bedste tid på året i Skotlands hovedstad

Edinburgh har, som det meste af Skotland, et mildt kystklima.

Check aktuelle billeje-priser i Edinburgh Lufthavn

Atlanterhavets nærhed og især varmen fra de nordatlantiske strømme, har stor indflydelse på denne geografiske breddegrads moderate temperaturer og høje luftfugtighed. Det er kun i de hårdeste vintre at temperaturen falder til under nul grader om dagen og selv i de ’tørreste’ måneder kan man forvente 20 regnvejrsdage.

Se aktuelt vejr i Edinburgh: Vejret i Edinburgh her og nu.

Temperaturer i Edinburgh
Med højeste dagtemperaturer op til omkring 19 grader i gennemsnit i juli og august og ingen frost om vinteren er Edinburgh et behagligt sted at bevæge sig rundt.

Højeste gennemsnitlige dagstemperatur i Edinburgh er følgende :

Januar - 5 grader
Februar - 6 grader
Marts -9 grader
April - 11 grader
Maj - 14 grader
Juni - 17 grader
Juli - 19 grader
August - 19 grader
September - 16 grader
Oktober - 13 grader
November - 9 grader
December - 7 grader

Sommeren er naturligvis også det bedste tidspunkt til en svømmetur i Nordsøen. Vandtemperaturerne langs med Edinburghs kyst er højest i august og når op på 15 grader.

Edinburghs sommervejr
Størstedelen af alle turister besøger Edinburgh om sommeren. I juni, juli og august er temperaturerne forholdsvis stabile mellem 18-20 grader.

Den højeste temperatur nogensinde målt i Edinburgh er 31,4 grader, så chancen for en ulidelig hedebølge under storbyferien i Edinburgh er stort set lig nul. Som oftest synes de lokale at alle temperaturer over 20 grader er ’meget varmt’.

Sol i Edinburgh - antal solskinstimer
August er den mest solrige måned i den skotske hovedstad, med gennemsnitlig 10 solskinstimer om dagen. Den skotske hovedstad har statistisk set følgende gennemsnitlige antal daglige solskinstimer:

Januar - 1 times sol dagligt i Edinburgh
Februar - 4 solskinstimer
Marts - 6
April - 9 timer med sol
Maj - 7
Juni - 6 solskinstimer
Juli - 7
August - 10 solskintimer i den bedste måned til ferie i Edinburgh
September -7
Oktober - 5
November - 1
December - gennemsnitlig under en times sol per dag i december i Edinburgh

Man skal dog forvente, at der også er hele 10 regnvejrsdage i Edinburgh i august måned.

Ulempen ved et besøg til Edinburgh i sommerperioden er de mange turister som overfylder byen (med mindre man selvfølgelig er sammen med mange medrejsende). Vil man opleve Skotlands hovedstad udenfor sæson, med langt færre mennesker og lavere priser, er et besøg om foråret eller i den korte efterårsperiode en rigtig god løsning.

Vejret i Edinburgh - se kort over temperaturer og regnvejrsdage i Edinburgh, Skotland.

Forår i Edinburgh
Marts måned anses almindeligvis som en del af Edinburghs lange vintersæson. Det er først fra april og fremefter at temperaturerne stiger betragteligt. Temperaturerne i Edinburgh i april og maj ligger på mellem 10 og 15 grader og en efter omstændighederne god portion solskinsdage. På grund af det særlige klima er april måned i Edinburgh en mere solskinsfyldt måned end for eksempel juni. Man skal dog være opmærksom på, at vejrliget kan skifte fra det ene øjeblik til det næste. Regnfrakke og paraply bør man altid have ved hånden.

Se mere på VisitScotland - den officielle turist-guide.

Vintervejret i Edinburgh
Den lange vinterperiode i Edinburgh er sædvanligvis meget hård, men som omtalt længere oppe i artiklen, kommer temperaturerne sjældent under nul grader i dagtimerne. Edinburgh, som også kaldes ’Den Forblæste By’ oplever kraftige, piskende vinde, som især om vinteren akkompagneres af regn. Fra november til maj forekommer der stormvejr, med vindhastighed på 100 km/t. Disse er dog heldigvis sjældent farlige. Den værste, registrerede storm som nogensinde har ramt Skotland fandt sted i 1968.

Generelt skal man bare huske på, at når man besøger Edinburgh om vinteren, skal man forberede sig på kolde og regnfulde dage, måske med kraftigt blæst eller endda stormvejr. På disse dage kan man nyde godt af byen mange indendørs aktiviteter og attraktioner.

Efterår i Edinburgh
September og oktober i Edinburgh overrasker ofte med en hel del solskin. Varme, solrige eftermiddage tilbringes bedst i en byens mange parker, hvor løvets farveskift er en uforglemmelig oplevelse. Temperaturer i dagtimerne er mellem 10-15 grader fra omkring midt oktober.

Find billig billeje i Edinburgh Lufthavn


Vejret i Edinburgh - bedste tid på året i Skotlands hovedstad
Artikel: Vejret i Edinburgh - bedste tid på året i Skotlands hovedstad

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar