Auto Europe - billeje-selskab siden 1954

Mens de traditionelle biludlejningsselskaber som Avis, Hertz, Europcar og Budget ejer eller leaser deres biler, er Auto Europe Biludlejning bygget op omkring at håndtere kunders billeje bestillinger uden selv at stille udlejningsbil til rådighed.

Istedet indkøbes billejen som en service - typisk ved netop Avis, Budget, Sixt, Hertz, Europcar, Dollar, Alamo, Redspot, Enterprise eller en anden stor spiller inden for biludlejning.

Sammenlign tilbud på Autoeurope.dk

Auto Europe håndterer kundens ordre, som i langt de fleste tilfælde en online booking af lejebil.

Sådan fungerer Auto Europe - sammenligning af billejepriser online.

Rejser til Europa - forretningsmodel for Auto Europe
Det var oprindeligt amerikaneres rejser til Europa i vækstårene efter anden verdenskrig, som lagde grunden til billeje-selskabet Auto Europe.

Den tyske forretningsmand Alex Cecil købte biler og lejede dem ud til amerikanske turister i Tyskland og i andre lande i Europa.

I 1950’erne og starten af 1960’erne var den gennemsnitlige amerikanske indkomst langt højere end indkomsten for en typisk middelklasse-familie i Europa, og amerikanerne var derfor i stand til som turister at spendere flere penge end de fleste andre nationaliteter.

Siden Alex Cecil var stærkt afhængig af samarbejde med amerikanske rejsebureauer og agenter for at få kunder i butikken, besluttede han sidst i 1980’erne at flytte Auto Europe billeje hovedkvarteret til USA.

Det første Auto Europe kontor i USA fik adresse i New York. Senere åbnede Auto Europa i den maleriske lille kystby Camden i staten Maine og senere flyttede man den efterhånden 150 mand store virksomhed til Portland, Maine for at være tættere på lufthavnen.

Alex Cecil (1930-2009) gik på pension i 1997, og lederen af Auto Europe blev den tidligere Europcar-ansatte Imad Khalidi, som allerede havde købt sig ind i Auto Europe i 1990.

Lej bil i hele verden med Auto Europe - book online
Auto Europe er til stede over hele kloden og har omkring 8.000 udlejningsdestinationer i 180 lande worldwide, hvis man tæller alle med.

Bemærk at der ikke er Auto Europe ansatte på kontorerne, der som regel udgøres af Avis, Hertz, Enterprise, Sixt eller et andet udlejningsselskabs faciliteter.

Siden Auto Europe har en meget stort volumen på udlejninger af personbiler, er der mulighed for at få gode priser stillet til rådighed - ikke mindst fra rabat-aftaler med operatører som Enterprise, Avis og Hertz, som kæmper indædt om markedsandele i alle verdensdele.

Auto Europe var pionér inden for billeje-agentvirksomhed og dermed forløber for virksomheder som Cartrawler, RentalCars.com og mange andre nyere biludlejningsselskaber, som heller ikke ejer egne biler.

Luksusbiler og sportsvogne - booking af drømmebiler via Auto Europe.

Destination Europe/Fly International og Auto Europe
Sideløbende med udlejning af biler har Auto Europe med Imad Khalidi udviklet virksomheden Destination Europe, som er et rejsebureau for primært amerikanske turister.

I 2010 skiftede Destination Europe navn til Fly International.

Auto Europe har et tæt samarbede med Peugeot om langtidsleje af biler. Desuden omfatter udlejningsforretningen camper vans (autocamper), motorhomes, motorcykler, sportsvogne og luksusbiler.

De europæiske aktiviteter har hovedkontor i Munchen under navnet Auto Europe Deutschland GmbH.

Læs nærmere på Autoeurope.dk


Auto Europe - billeje-selskab siden 1954
Artikel: Auto Europe - billeje-selskab siden 1954

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar