Bedste minibil er en Kia Picanto per sommer 2014 - men konkurrencen skærpes med 2015 billeje modeller

Både danske og udenlandske motorjournalister priste den velkørende Kia Picanto minibil, da den blev præsenteret i år 2011.

Til modelår 2014 har Kia Picanto undergået et facelift med en lidt skarpere front, der stadig inkluderer den karakteristiske Kia ’Tiger-nose’. Der er desuden mange detaljemæssige småforbedringer i kabinen, som alt i alt giver en særdeles god kvalitetsfornemmelse af den stadig meget billige Kia Picanto.

En del af de automobil-forvænte ’hacks’ i Europa går så langt som til at kåre Kia Picanto facelift 2014 udgaven til den bedste minibil på markedet.

Kia Picanto 2014

Kia Picanto er stadig en 2011 model - bedste minibil 2014?
Der er ingen tvivl om at Kia Picanto står stærkt i sommeren 2014, men der er kraftig konkurrence på vej, og spørgsmålet er om det kan betale sig at købe den allerede ’gamle’ Kia Picanto model?

Udfordringen kommer specielt fra de nye 2014 Citroen C1/Toyota Aygo/Peugeot 108 trillinger produceret i Tjekkiet samt fra den måske mest spændende nyhed indenfor minibil-segmentet: den nye hækmotoriserede Renault Twingo, som forventes introduceret som 2015 model sent i 2014.

Se mere om Danmarks bedste minibiler i følgende artikler:

Kia Picanto risikerer med andre ord hurtigt at blive kørt bag af dansen som bedste minibil i Danmark 2014.

Engelsk test-video med den nye 2013/2014 model Kia Picanto.

Hvorfor skal man købe en Kia Picanto?
Der vil altid være en ny og bedre minibil-model lige om hjørnet, og Kia Picanto kampagnemodel 2014 giver per sommer 2014 i høj grad valuta for pengene - uanset at bilen må anses for at være lettere forældet om et halvt til et helt år.

Hvis man påtænker kun at beholde bilen et par år eller tre, er der dog ingen tvivl om at afskrivningen (værditabet) bliver høj. En spritny model, som eksempelvis den nye Peugeot 108, vil økonomisk set være en langt billigere løsning, idet bilens status som ’ny model’ vil vare længere. Man vil med stor sandsynlighed kunne få en højere indbytningspris for sin brugte Peugeot 108 end for sin brugte 2014 Kia Picanto - i og med at Kia snart vil komme med en ny og mere moderne Picanto.

Skal man blot have en veludstyret bil (minibil), der kan holde i mange år uden problemer, er Kia Picanto 2014 derimod nok det bedste køb, som markedet for minibiler i Danmark kan byde på i sommeren 2014.

Årsagen er i høj grad at Kia tilbyder 7 års garanti på Kia Picanto (max 150.000 km), hvilket ingen konkurrenter tilnærmelsesvis kan matche. Og der er i dén grad masser af minibil-konkurrenter.

Tab på VW Up - dårlige brugtpriser på populær minibil
Særligt ringe ud fra et økonomisk (afskrivningsmæssigt) synspunkt per sommer 2014 er den i Danmark voldsomt populære VW Up! - som må forventes at tabe rigtig meget i værdi - ikke mindst fordi det samlede salg af de relativt dyre og allerede ’gamle’ VW Up! (introduceret år 2011) i Danmark langt overstiger, hvad markedet for brugte biler vil kunne absorbere. Samtidig er VW Up og søstermodellerne Skoda CitiGo og Seat Mii dårligt rustbeskyttede i forhold til dyrere biler og qua modellens alder og størrelse også efterhånden væsentligt bagud på sikkerhed.

Der vil snart (det er per sommer 2014 allerede startet) blive oceaner af brugte VW Up! til salg i Danmark, som er mellem 3 og 7 år gamle - med stærkt faldende VW Up brugtpriser til følge.

Kia Picanto kampagnepris med air con: 84.999 kroner (Kia Picanto 3-dørs 1,0 Cool)
Én af fordelene ved den nye Kia Picanto udover den fremragende garanti på 7 år er at bilen i 2013/2014 facelift version er veludstyret for så lille en bil.

Air condition er dog normalt ikke standard.

Der er i sommeren 2014 to kampagne-tilbud på Kia Picanto modellen: Kia Picanto Cool og Kia Picanto World Cup.

I en Kia Picanto Cool er aircondition standard sammen med basisudstyret fra Kia Picanto Style modellen. 

Køber man en Kia Picanto 1,0 Style Plus Clim i sommeren 2014 er der også air con med i pakken. Prisen for billigste Picanto bil med air condition (simpel udgave - ikke klimaanlæg) er 84.999 kroner for den 3-dørs version og 92.999 kroner for Kia Picanto 5-dørs 1,0 Cool. Som kampagnemodel er Kia 1,0 World Cup Clim at få til 99.999 kroner plus levering i 3 dørs udgave.

Kia priserne er per juli 2014 og plus leveringsomkostninger.

Til sammenligning koster billigste og relativt ’skrabede’ VW Up! 3-dørs med air condition fra 94.994 kroner plus levering. Men denne bil har kun 2 års garanti. Forskellen i driftsomkostninger bliver meget stor til Kia Picanto’s fordel.

Kan man undvære air condition er billigste VW Up! med 3 døre prissat til 89.997 kroner plus levering i forhold til billigste Kia Picanto 3-dørs uden air con til 79.999.

Bedste Kia Picanto tilbud i sommeren 2014 er måske Kia Picanto 1,0 World Cup kampagnemodel uden air con til priser fra 84.999 kroner inklusiv sædevarme, fjernbetjent centrallås og indfarvede sidespejle samt et World Cup logo. Hvor tit har man brug for air condition i Danmark i forhold til behagelig vinter-varme i sæderne?

Alle priser er set primo juli 2014. Vi tager forbehold for ændringer, fejl og eventuelle udeladelser af vigtig information. Priserne på minibiler i Danmark ændrer sig hele tiden, så det betaler sig at holde øje med kampagnepriser på de bilmærker og modeller, man er interesseret i.

Billeje 2015 modeller - minibil-klassen
Man kan efterhånden se mange VW Up! og Skoda Citigo hos de større biludlejningsselskaber i Europa.

Som 2015 billeje-model bliver den nye Citroen C1 og den nye Peugeot 108 uden tvivl særdeles populære i Sydeuropa, hvor man ofte hælder mest til at anskaffe franske bilmærker.

En anden betydelig leverandør til billejeselskabernes flåder af minibiler er Fiat, som med Fiat Panda og Fiat 500 har ældre og frem for alt billige modeller, som stadig i høj grad er populære blandt kunderne. 


Bedste minibil er en Kia Picanto per sommer 2014 - men konkurrencen skærpes med 2015 billeje modeller
Artikel: Bedste minibil er en Kia Picanto per sommer 2014 - men konkurrencen skærpes med 2015 billeje modeller

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar