Den billigste udlejningsbil er sjældent den bedste deal

I de fleste biludlejningsselskaber opererer man med en række forskellige biltyper. De mindste og som regel billigste lejebiler kaldes ofte for klasse A, økonomiklasse eller bybiler.

Er man kun to personer og har man ikke brug for nogen stor bil, kan en Ford Ka, VW Lupo eller en Citroen C1/Peugeot 107 fint dække behovet for en udlejningsbil i ferien.

De små biler kan have store fordele i byer som Rom, Paris og Lissabon, hvor små udlejningsbiler kan klemmes ind på selv de mindste parkeringspladser.

Som regel er de helt små udlejningsbiler dog et dårligt valg af flere årsager:

  • En meget lille bil har som regel kun 2 eller 3 døre og såvel bagage som bagsæde-pladsen er som oftest meget begrænset.
  • Små biler er konstrueret på billigste måde og det resulterer blandt i brug af simplere hjulophæng med små hjul og dermed ringere komfort end i de lidt dyrere udlejningsbiler.
  • Sæderne i en lille bil ser fine ud, men en billig konstruktion mærkes efter 2-3 timer på vejen.
  • Udlejningsselskaberne ved godt at de små biler er populære hos kunderne (for de er billigst i prislisten), og billejeselskaberne undlader derfor ofte at give kunderne hele prisfordelen ved den lille discount-bil.
  • En Ford Fiesta, VW Polo, Opel Corsa eller lignende er ofte kun marginalt dyrere at leje end de mindste biler, men i indkøb koster de væsentligt mere og er bygget til familiebrug.
  • En lille bil med tung bagage er ikke nogen god kombination. Køreegenskaberne forringes, og da mange lejebiler er forsynet med mindste motor, er en meget lille bil med et par store kufferter absolut ikke noget lyn under overhalinger på motorvejen.

Er man økonomisk indstillet bør man derfor i de mindste klasser gå efter udlejningsbiler med 5 døre som Renault Clio, Peugeot 207, Ford Fiesta, Opel Corsa, VW Polo eller Fiat Punto.

Man kan ofte finde Fiesta-klassen, som også kaldes B-klassen eller supermini’en til samme pris som de mindste A-klasse udlejningsbiler, og selv om man måske er nødt til at give 10 euro mere for en uges billeje, er pengene godt givet ud.


Den billigste udlejningsbil er sjældent den bedste deal
Artikel: Den billigste udlejningsbil er sjældent den bedste deal

Emner: ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar