VW Touran som udlejningsbil - lej en MPV til 7 personer

For en familie på op til 7 personer er en VW Touran med plads til 5+2 personer et godt alternativ til en minibus.

Sammenlign aktuelle priser på billeje

De 5+2 angiver at VW Touran har 5 normalsæder og to klapsæder (med seler naturligvis) til brug for børn eller til nød for voksne på kortere ture. Det er i øvrigt ikke alle Touran modeller, som har 7 sæder, men til udlejningsbrug er det som regel tilfældet og vil fremgå, når man booker bil.

VW Touran er en såkaldt MPV (Multi Purpose Vehicle). Den relativt store familiebil er blevet produceret siden 2003 og er særdeles populær i blandt andet Tyskland. MPV bilen Touran  blev oprindeligt sendt på markedet for at lukke ‘hullet’ i VW model-portefølgen mellem den store VW Sharan (som også findes som Seat Alhambra og Ford Galaxy) og den noget mindre VW Golf Plus. VW Touran har imidlertid udviklet sig til at blive mere populær end både Golf Plus og VW Sharan.

VW Touran billede

VW Touran er bygget på en forlænget VW Golf V platform, hvilket ikke er så dårligt for køreegenskaberne. På visse markeder kaldes VW Touran faktisk for VW Golf Touran. En Touran er langt nemmere og sjovere at køre som lejebil, end dens kasseform giver indtryk af.

Billeje med plads til 6 eller 7 personer
Som udlejningsbil er VW Touran et godt eksempel på en moderne MPV med god plads, som man ofte kan leje i lufthavnen til en rimelig pris. Nærmeste konkurrent i klassen (som ligner den meget i opbygning) er Opel Zafira.

Bestiller man en VW Touran udlejningsbil kan det ske at man får en Opel Zafira i stedet eller omvendt. VW Touran er på nogen områder lidt større end Zafira, som dog også er en 5+2 personers (dvs. 7 personers) MPV.

Bagageplads og sæder i en VW Touran familiebil
De bagerste 2 sæder kan foldes enkeltvis for at give plads til mere bagage. Man kan desuden skyde 2. sæderække frem samlet eller per enkeltsæde for at give bedre benplads til personerne på 3. række bagerst i VW Touran’en. 2. sæderække kan også lægges ned, hvilket omdanner en VW Touran til en rummelig varebil, som sagtens kan rumme større møbler.

Alt i alt er sædearrangementet ganske gennemtænkt, og når den bagerste sæderække ikke bruges, kan den klappes sammen således at der er plant gulv og oceaner af plads til bagage og 5 personer.

Bemærk dog at bagagepladsen ved brug af alle 7 sæder er begrænset i en VW Touran udlejningsbil. Har man brug for mere bagage-plads er det bedre at leje en VW Sharan, Ford S-Max, Renault Espace (Renault Grand Espace er endnu større) eller en anden såkaldt Full-Size MPV, som typisk har mindst dobbelt så meget bagageplads som en VW Touran ved fuld udnyttelse af 7 sæder. 

Pris for at leje en VW Touran
Der er uhyre stor forskel på, hvad det koster at leje en VW Touran eller lignende MPV i Europa. Som tommelfingerregel er en VW Touran-lejebil til en pris af 2500 kroner eller derunder for en uges billeje billig at leje.

I den anden ende af skalaen kan der i Danmark og Norge ses priser på mellem 3800 og 8000 kroner for en uges MPV-billeje. Er prisen over 4000-4500 danske kroner per uge i billeje, bør man ringe rundt til flere udlejningsselskaber. Der er næsten altid mulighed for en bedre deal.

Lej en diesel-MPV
I langt de fleste lande har VW Touran som standardudstyr ESP og 6 airbags. Der er også så at sige altid air condition i en Touran. Motormæssigt kan man ofte kun leje Touran med dieselmotor, men den fås også med benzinmotorer i størrelserne 1,4 (turbo+kompressor), 1,6 og 2,0 liter.

En diesel-motor er klart at foretrække til den relativt tunge bil - specielt når man anvender alle sæder. Diesel MPV biler kan ofte vælges, når man lejer sin bil på nettet, og den let forhøjede pris på billeje af en dieselbil kommer i en Touran som regel tilbage i form af sparet brændstofforbrug. Ofte koster det ikke engang ekstra at leje bil med dieselmotor i MPV-klassen.

Den lille nye kraftige 1,4 liters benzinmotor er i øvrigt heller ikke ringe, men man kan også komme ud for at ens Touran-udlejningsbil leveres med en 1,6 eller 2,0 liter benzinmotor af lidt ældre dato, som dels ikke gør en tungtlastet VW Touran til noget lyn, og dels kan de let bedagede benzin-motorer være meget tørstige ved bjergkørsel og/eller fuld last.

De færreste benzin-Touran til udlejning har mere end 110 hk (eller 140 med den nye 1,4 Tsi motor, som bil-beskatningen i Portugal, Spanien, Frankrig og Italien heldigvis ofte favoriserer). Man kan dog ofte leje en bjørnestærk diesel-Touran med 140 hk i nyeste udgave for rimelige penge.   

Fakta om VW Touran som udlejningsbil
Bil-klasse betegnelser: Compact MPV, MPV, Minivan, People Carrier, (IVMR eller IVMD)
Bagagekapacitet med alle 7 sæder i brug (5 sæder i brug): 121 liter (695 liter)
Benzinøkonomi 1,6-2,0 benzin (102-150 hk): 9-12 km/l ved blandet kørsel
Benzinøkonomi 1,4 TSI (140-170 hk): 12-15 km/l ved blandet kørsel
Benzinøkonomi 1,9-2,0 diesel (90-170 hk): 14-18 km/l ved blandet kørsel
Euro NCAP sikkerheds-vurdering for voksne (max 5 stjerner): 5 stjerner
Euro NCAP sikkerheds-vurdering for børn (max 5 stjerner): ikke målt

Bemærk at man ofte ikke selv bestemmer, hvilken udlejningsbil man får udleveret inden for bil-klassen, man har bestilt. Det sker dog af og til at det kan lade sig gøre at vælge ved ankomst i lufthaven eller på udlejningskontoret.


VW Touran som udlejningsbil - lej en MPV til 7 personer
Artikel: VW Touran som udlejningsbil - lej en MPV til 7 personer

Emner: , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar