Udlejningsbiler - klasse mini-SUV biler med Opel Mokka, Nissan Juke og Peugeot 2008

Af og til sker der en lille revolution i bilverdenen, når én af de større bilproducenter opfinder et helt nyt segment - af og til uden at vide det, før bilen ser dagens lys og bliver populær.

Nissan Juke - SUV billeje på en ’quirky’, sjov og ganske forfriskende måde
I 2010 lancerede Nissan sin meget anderledes Nissan Juke, som straks blev populær på en lang række europæiske markeder inklusiv i Danmark. Køn var Nissans nyeste ikke, men anderledes - YES, og i rigelige mængder.

Nissan Juke’ en rubriceres som SUV dvs. Sports Utility Vehicle, selv om der sådan set ikke er meget sport i den. Man kan også finde den beskrevet som en crossover-SUV.

Nissan Juke

Interiøret er lige så ’funky’ som bilens udvendige fremtoning. Alle billeje Nissan Juke er med 2-hjulstræk (2WD). Bilen fås dog også med 4-hjulstræk (4WD). Med et relativt lavt tyngdepunkt kører Nissan Juke forbavsende godt og tiltrækker sig en del opmærksomhed med sit ’bug-eye’ look.

Inden introduktionen af ’the Duke’ havde Nissan med sin lidt større crossover bilmodel Nissan Qashqai (2007-) i løbet af kort tid opnået særdeles respektable salgstal.

Nissan Juke var således lidt af et eksperiment og sandsynligvis sat i søen efter at salget af samme koncerns Nissan Qashqai model med over 100.000 solgte enheder i første produktionsår 2007 - i Europa alene - gik forrygende godt.

Også billeje-selskaberne i Europa er begyndt at få øjnene op for den gode gensalgsværdi af Nissan Juke.

Nissan Juke fra biludlejningsselskabet Goldcar

Nissan Juke udlejningsbil fra Goldcar Portugal - © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

En Nissan Juke er basalt set en anden karrosseriversion af Renault-Nissan koncernens Nissan Micra, men det er ikke, hvad man sælger den på.

Den relativt billige Nissan Juke er en ’glad’ bil med et usædvanligt udseende, der signalerer ’jeg vil være anderledes’ - og derfor er Nissan Juke på én eller anden måde mere i konkurrence med en Mini eller Beetle i forhold til traditionelle bilmodeller. Nissan Juke er typisk billigere at leje end både Mini’en og Beetlen.

Nissan Juke har siden 2010 solgt fantastisk godt for et niche-produkt. Siden succes’en med Nissan Juke, har flere bilproducenter fået øjnene op for markedet af hippe biler for (typisk) unge mennesker til en rimelig pris.

Peugeot 2008 - nyeste spiller på mini-SUV markedet 2013
I år 2013 præsenterede Peugeot sin nyeste SUV.

Ud af den lange række af SUV familiebiler såsom Peugeot 3008, Peugeot 4008 og Peugeot 5008 er den lille nye Peugeot 2008 Peugeots foreløbig mindste SUV.

Som mini-SUV eller crossover vehicle er Peugeot 2008 baseret på Peugeot 208, hvilket er godt for køreegenskaberne, men måske knap så godt for gensalgsværdien.

Den 1300 kilo tunge bil er forsynet med et bagagerum på 360 liter, og forventes at kunne findes som udlejningsbil i eksempelvis Frankrig. Peugeot 2008 afløser Peugeot 207 SW (stationcar,) idet der for Peugeot 208 ikke er planlagt anden stationcarudgave end Peugeot 2008.

Peugeot 2008 i Portugal

Peugeot 2008 til test - © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Opel Mokka - en højbenet Corsa med stil
Opel Mokka er som Nissan Juke en compact SUV og kaldes i England for Vauxhall Mokka.

Bilmodellen blev introduceret i foråret 2012 og bærer præg af at skulle tage markedsandele fra Nissan. Bagagerummet tager hele 356 liter i en Opel Mokka, men ud over denne åbenlyse fordel har Opel Mokka/Vauxhall Mokka ikke rigtig opnået samme popularitet som Nissan Juke.

Opel Mokka

Opel Mokka fra sommeren 2013 - © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Ringe bagageplads i Nissan Juke
Nissan Juke er en udmærket bil at leje, men er man flere end to personer med bagage kan pladsen blive trang.

Bagsædet er fuldt tilstrækkeligt for to passagerer eller til nød tre mindre personer, men dog en anelse mørkt og ’gloomy’ som følge af små ruder bagi.

Nissan Juke’s største ulempe er dog helt klart den meget begrænsede bagageplads.

Man får i en Nissan Juke lejebil ved udnyttelse af bagsæderne kun 251 liter stillet til rådighed, og bagagerummet er lidt ’uformeligt’ til store kufferter. Størrelsen kan for så vidt lyde som ganske pæn, men en moderne supermini udlejningsbil såsom Ford Fiesta <link> byder immervæk på 281 liter, en Fiat Punto giver 275 liter, en Opel Corsa på 285 liter og en Seat Ibiza på 284 liter - og alle ovennævnte 2013 budget-udlejningsbiler (til en familie på 4-5 personer) er typisk billigere at leje end en Nissan Juke mini-SUV (eller lignende).

Se bagageplads i en Nissan Juke herunder. Bemærk at dette er et pressebillede taget for at gøre ’rummet’ så stort som muligt visuelt - der er ikke plads til to store kufferter ved brug af bagsæde. Med mange bløde pakkenelliker går det langt bedre.

Nissan Juke Trunk

Summa-summarum: Skal det være sjovt og anderledes - så koster det lidt ekstra. Det sker dog at man kan finde gode tilbud på leje af mini-SUV; også i Danmark, hvor flere udlejningsselskaber har indkøbt Nissan Juke til flåden. Man kan også ske at få en upgrade til en Nissan Juke fra Ford Fiesta klassen, hvis der ikke lige er indløbet nok bestillinger på mini-SUV bilklassen.

I rigtig mange lande vil mini-SUV billeje klasssen være domineret af Nissan Juke.

Andre Mini SUV biler på markedet i 2013
Af andre Mini-SUV biler kan specielt nævnes Renault Captur og Dacia Duster, som begge er i familie med Nissan Juke via Nissan-Renault koncernen, der også omfatter Rumænske Dacia.

Hertil kommer naturligvis Mini Countryman, der dog er en del dyrere og derfor kun sjældent ses som udlejningsbil. I nogen lande kan man derimod opleve Skoda Yeti, Ford EcoSport, Daihatsu Terios (fås også med 7 sæder) eller Suzuki SX4/Fiat Sedici (samme bil med forskellige navne) i mini-SUV klassen - sidstnævnte også kaldet en mini crossover SUV.

Sammenlign priser på leje af SUV-biler via Cartrawler


Udlejningsbiler - klasse mini-SUV biler med Opel Mokka, Nissan Juke og Peugeot 2008
Artikel: Udlejningsbiler - klasse mini-SUV biler med Opel Mokka, Nissan Juke og Peugeot 2008

Emner: , , , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar