Ny Nissan Micra 2014 til under 100.000 kroner - ny konkurrent til klassen af minibiler i Danmark

Allerførst : Nissan Micra er ikke en minibil eller mikrobil.

Navnet er misvisende, for Nissan Micra hører hjemme i klassen af biler i ’Ford Fiesta klassen’ også kaldet B-segmentet i Danmark. På engelsk er Nissan Micra hjemmehørende i economy-class rental cars og biltypen omtales også under den mere velklingende typebetegnelse ’supermini’.

Andre biler i denne (billeje)klasse omfatter Opel Corsa, Ford Fiesta, VW Polo, Renault Clio, Seat Ibiza, Citroen C3, Peugeot 208, Dacia Sandero, Toyota Yaris, Skoda Fabia, Mazda 2, Honda Jazz, Fiat Punto, Hyundai i20, Suzuki Swift og Kia Rio.

Nissan Micra Facelift 2014

Den nye Nissan Micra med 2014 facelift.

Nissan Micra er, uden at være en minibil, imidlertid en værdig konkurrent til minibiler på det danske marked med en pris, der nok skal få importørerne af Opel, Ford, Peugeot og Citroen m.fl. til at overveje situationen i forhold til prissætningen af Opel Corsa, Ford Fiesta, Peugeot 208 og Citroen C3.

Ny Nissan Micra til 99.990 kroner - tilbud fra Nissan Danmark forår 2014
Nissan Micra 2014 modellen er ret beset ikke en ny model, selvom Nissan Danmark markedsfører den som en sådan.

Nissan Micra model K13 (det hedder den i Nissans verden) så første gang dagens lys i år 2010.

Model 2014 Nissan Micra er fjerde generation af Nissan Micra, og er, hvad der normalt betegnes som et ’facelift’ omkring halvvejs gennem en models levetid.

Nogen gange vælger en bilfabrik at ’forlænge’ en bilmodels levetid med et ekstra facelift, og i dette tilfælde ser det ud til at ændringerne er så omfattende (og bekostelige) at Nissan Micra i sidste nye inkarnation nok må antages at have mindst 3 år mere i sig inden næste Nissan Micra model introduceres.

Hvad er forskellen på ny og gammel Nissan Micra?
Det nye ved Nissan Micra 2014 består i en ændret front med et mere tilforladeligt smart ’look’ med nye forlygter, kofanger, ’Nissan Juke style’ luftindtag/grill.

Dertil kommer detailændringer ved baglygterne, som nu har LED-diodelys. Bilen har i 2014 udgave en ’rundere’ bagende og ikke mindst opgraderede motorer - også i billigste version. Der er mange detailændringer i kabinen til det bedre; herunder forbedrede materialer - tidligere var indtrykket lidt for billigt og plastikagtigt.

Nissan Micra front picture

Cute face - Nissan Micra 2014 er en pæn, rummelig og sikker bil til prisen.

Fordele og ulemper ved Nissan Micra
Nissan Micra er en rummelig bil for sin klasse. Her sidder 5 personer godt sammenlignet med pladsforholdene i mange af konkurrenterne i Ford Fiesta klassen.

Den opgraderede Nissan Micra har dog en ulempe, når man ser på bagagepladsen. Størrelsen er rimelig med 265 liter med alle sæder i brug. Bagagerummet er bredt og højt, men desværre også meget kort. Man kan ikke få alle normal-størrelse kufferter til at passe ned i liggeposition, så man ender med at skulle stille kufferten på højkant, og så vil hattehylden ofte (afhængig af kufferten) blive tvunget til at stå åben - ikke særligt godt planlagt af Nissan.

Herunder billede af bagageplads i Nissan Micra 2014 (samme for model 2010 og frem).

Nissan Micra luggage space

En stor fordel for købere af den nye Nissan Micra 2014 facelift er det høje udstyrsniveau for så billig en bil. Bagsædet kan lægges ned (dog ikke delt i billigste model til 99.990 kroner), og det afhjælper til dels problemet med det for kufferter upraktiske bagagerum.

I billigste Nissan Micra 2014 model er der desuden fjernbetjent centrallås, masser af sikkerhedsudstyr inklusiv 6 airbags, ESP og hastighedsafhængig centrallås. Hertil kommer behageligheder som bagrudevisker/vasker og åbning af tankklap fra kabinen. Nissan Micra kommer standard med 5 døre, hvilket langt fra alle konkurrenter kan matche.

Man undgår ikke helt at betale for at Nissan Micra er en gammel konstruktion (fra år 2010). Bilen har kun opnået 4 stjerner ved EURO Ncap sikkerheds-crashtest. Det er dog stadig fuldt på højde med mange af pris-konkurrenterne blandt minibiler på det danske marked, men knap på højde med de nyeste (og dyrere) konkurrenter i Ford Fiesta klassen.

Nissan Micra produceres ikke længere i Sunderland i England. Nyeste model bliver samlet i Kina, Indien, Indonesien, Mexico og Thailand. Om dette er en fordel eller en ulempe vil tiden vise.

Motoren er det store aktiv for den billige nye Nissan Micra. Der er 80 hestekræfter til rådighed fra en villig, relativ støjsvag og meget økonomisk 3-cylindret motor med auto start/stop (motor slukker automatisk ved stop og sparer derved benzin).

Billeje Nissan Micra - meget udlejningsbil til få penge
Når billeje-selskaberne køber Nissan Micra til flåden, er det ofte prisen og ikke mindst driftsikkkerheden, som er afgørende.

For nogen billeje-kunder er Nissan Micra navnet negativt, men her bør man huske på at der faktisk ikke er så meget ’micro’ over Nissan Micra i nyeste version (2010 og frem).

Nissan Micra as a rental car

Europcar Dublin billeje i den billigste klasse - Nissan Micra før facelift © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Ankommer man til destinationen med en Nissan Micra reservation, kan man ofte få lov at vælge mellem de forskellige bilmodeller, som er til rådighed i klassen. Langt de fleste vil i øvrigt sætte pris på den moderne motor og pladsen på bagsædet i en Nissan Micra, og ofte har billejefirmaerne mulighed for at stille en rigtig skarp lejepris på de billigt indkøbte Nissan Micra lejebiler - faktisk ikke så dårlig en deal, hvis man kan leve med at hattehylden ikke slutter helt ned, når kufferten står op i bagagerummet.

Nissan Micra anvendes meget som udlejningsbil i lande som Irland og England.


Ny Nissan Micra 2014 til under 100.000 kroner - ny konkurrent til klassen af minibiler i Danmark
Artikel: Ny Nissan Micra 2014 til under 100.000 kroner - ny konkurrent til klassen af minibiler i Danmark

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar