Opel Karl som udlejningsbil - bedste minibil på markedet

En ny favorit til titlen som Danmarks bedste minibil til under 100.000 kroner er introduceret.

Den nye Opel Karl har allerede præsteret at blive solgt 493 gange i en måned i Danmark (august 2015), og dermed er salget godt på vej til at lade den nye Opel minibil overtage tronen som mest populære nye bil fra VW Up!, der i år 2014 blev solgt i over 10.000 eksemplarer i Danmark. Se bilsalg 2014

Opel Viva udlejningsbil

Opel Karl 2015 - ny model med stort potentiale for biludlejningsselskaber.

En lille billig bil er praktisk at parkere, og med de danske afgiftsregler er det blevet danskernes foretrukne køretøj - både som eneste bil for singlen, som bil nummer to i familien og såmænd også efterhånden som bil for studerende med velhavende/gavmilde forældre.

Bedste minibil - fra VW Up! til Opel Karl
Titlen som bedste nye billig-bil (minibil) på markedet har siden 2011 tilhørt VW Up! - med skarp konkurrence siden 2014 fra den nye Kia Picanto (facelift), som for mange motorjournalister er den bedste minibil i billigste kategori.

Kia Picanto fås med to forskellige motorer på henholdsvis 69 heste (1,0 liter, 3 cylindere) og 85 heste (1,2 liter, 4 cylindere); begge benzinmotorer.

VW Up! og de identiske søstermodeller Seat Mii og Skoda CitiGo fås i to udgaver af den samme 1,0 liter 3-cylindrede benzinmotor med henholdsvis 60 og 75 hestekræfter.

Den nye Opel Karl slår i billigste udgave begge konkurrenter af banen med 75 hestekræfter standard fra en 3-cylindret moderne 1,0 liter Ecotec motor med fornem benzinøkonomi.

rear end opel karl

Den nye Opel Karl set bagfra.

Fakta og test af Opel Karl
Forvænte motorjournalister kan ikke rigtig imponeres af et billig-produkt fra Sydkorea (GM Korea), som bygger på Chevrolet Spark, hvorfra også omkring 1/3 af delene stammer.

Det ændrer dog ikke på at Opels nye slagtilbud på billeje som en samlet pakke er en fantastisk lille bil. Se test af Opel Karl herunder

Test af den nye Karl - med tysk grundighed på gebrokkent engelsk.

Se oversigt over Opel Karl / Vauxhall Viva data nederst i artiklen.

Motoren er af aluminium, hvilket medvirker til at holde vægten nede. Automatgear kan ikke fås, og indledningsvis er 75 hk udgaven eneste mulighed.

Den lave vægt gør at man godt kan nøjes med et beskedent moment uden at bilen virker sløv, men så snart man medtager tung bagage (eller tunge passagerer) vil bilen kunne virke meget langsom at accelerere med. Se også engelsk test af Opel Karl/Vauxhall Viva nedenfor.

Den engelske udgave Vauxhall Viva (RHD-udgave) har tilsyneladende fået 'bunny hop' kobling i de første biler produceret. Mon ikke denne fejl justeres inden længe. Se den lidt mere kritiske test af Opel Karl herunder:

Honest John testing Opel Karl.

Vurdering Opel Karl billeje
Opel Karl er blandt de absolut rummeligste (for passagerer) og mest benzinøkonomiske biler i sin klasse.

Mere end en enkelt stor kuffert vil ikke kunne være i bagagerummet, men det er tilfældet i alle minibiler til leje. Opel Karl har dog en ulempe med kun 206 liter bagagekapacitet - lidt under konkurrenternes.

Er bagageplads en prioritet, skal man nok overveje at leje en større bil, men der er fint plads til feriebagage i en uges tid til 3 personer.

Se billede af bagagerum i en Opel Karl.

Til sammenligning er der plads til 251 liter i bagagerummet i en VW Up! uden at lægge bagsæderne ned. Med foldede sæder sluger VW Up! 959 liter. Et standard bagagerum i en Fiat Panda er også større med 225 liter.

Den sportsligt indstillede fører vil ikke synes at Opel Karl er særlig sjov på landevejen, men de fleste vil ikke savne noget. Motoren er dog for svag til frisk motorvejshastighed over lange afstande.

Til bykørsel er den nye Opel derimod en fornøjelse, og til småture fra lufthavnen til ferielejligheden, til stranden eller til seværdigheder er Opel Karl helt perfekt med en komfortabel førerplads selv til høje chauffører. Hertil kommer at den nye minibil er særdeles let at parkere. Til bykørsel findes sågar en 'city' funktion som standard, hvilket gør servostyringen ekstra let.

Rummelig minibil/citycar til leje hos Avis, Hertz, Europcar etc.
Allerede i 2015 vil man kunne booke den nye Opel Karl lejebil hos en række udlejningsselskaber.

Med fare for at fornærme fans af VW Up! kan man sige at den nye Opel Karl for turister er den mest perfekte og ofte billigste lejebil i den populære 'citycar' kategori. Dels har den mere plads indeni (bortset fra i bagagerummet) og dels er mange udlejnings-VW Up stadig kun med 3 døre og typisk med sølle 60 hestekræfter. Standardudstyr i billigste udgave er også bedre end i VW Up!

Opel Karl bliver uden tvivl populær. Mange billeje-selskaber i Sydeuropa er på jagt efter en prismæssig attraktiv erstatning for eksempelvis de aldrende Fiat Panda og VW Up modeller, som dog fortsat vil kunne fås som udlejningsbil hos rigtig mange selskaber.

Specielt vil biludlejningsselskaber, som Hertz, Avis, Europcar, Sixt og Enterprise være glade for at Opel Karl har 5 døre som standard - uden merpris. 5 døre er også standard i Fiat Panda, men ikke i VW Up.

Hertil taler Opel Karl for gode pladsforhold for en lille bil og naturligvis også for den lave indkøbspris, som Opel tilbyder. I mange lande vil en ny Opel Karl koste fra under 10.000 euro.

Opels ry for driftssikkerhed og billig vedligeholdelse er endnu et plus for biludlejerne, og faktisk har en del billeje-selskaber allerede med succes taget chancen og købt Opel Karls fætter: den lille charmerede 3-dørs Opel Adam, som blev i år 2013.introduceret med samme motor, som Opel Karl har.

Lej en Opel Karl / Vauxhall Viva
Den nye Opel Karl hedder Vauxhall Viva i England og Irland.

Man kan normalt ikke reservere en bestemt bilmodel ved leje af bil - med mindre det specifikt fremgår af tilbuddet. Meget ofte vil eksempelvis Malaga eller Tenerife billeje-selskaberne have to-tre modeller at vælge imellem i billigste bilklasse, når man kommer til skranken, og af og til bliver man som kunde spurgt, hvad man helst vil have.

Hvis muligt i den lille city-car billeje-klasse, er Opel Karl et rigtig godt valg - specielt hvis man er mere end 2 personer.

Med kun 2 personer, vil de fleste nok hellere have en Fiat 500 stillet til rådighed i samme bilklasse. Nogle selskaber har naturligvis også VW Up/Skoda CitiGo/Seat Mii i flåden - men husk at her får du med 99% sikkerhed 15 hestekræfter mindre i din udlejningsbil.

....................................................................................................................................................................

Opel Karl har følgende data:

Længde: 367,5 cm 
Højde: 147,6 cm
Bredde: 160,5 cm
Vægt: 939 kg (meget lav vægt for en ny moderne bil med sikkerhedsudstyr)
Max vægt: 1353 kg
Tankindhold: 32 liter (fordel ved fuld-tom brændstofbetingelser med lille tank)
Bagageplads med sæder i brug: 206 liter
Bagageplads med sæder lagt ned: 1013 liter
Brændstoføkonomi: 4,3-4,5 liter/km i gennemsnit svarende til 22-23 km/l
Co2: 99 g/km
Hestekræfter: 75 
Moment (torque): 95/4500 Nm - ikke imponerende og især problematisk ved fuld-last
Acceleration 0-100: 13,9 sekunder
Topfart: 170 
Sikkerhedsvurdering: Masser af sikkerhedsudstyr er standard (endnu ikke Euro NCAP testet)


Opel Karl som udlejningsbil - bedste minibil på markedet
Artikel: Opel Karl som udlejningsbil - bedste minibil på markedet

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar